Ogi
Uz svo iskustvo koje imam stvarno ne znam kako dalje ali znam kako više neću.
Poput tebe, želim uzgajati opuštenije jer ovo do sada je uvijek bila neka utrka s vremenom u oba smisla riječi.
Na sreću nisam ovisan o hrani koju ću sam uzgojiti pa si mogu priuštiti eksperimentiranja.
Danas sam u Zagrebu posijao malo niskog graha i repe kao miks za probu.
Ideja je da grah glumi suncobran repi, pošto krećem od gole gredice, i pomaže dušikom.
Poput tebe, želim uzgajati opuštenije jer ovo do sada je uvijek bila neka utrka s vremenom u oba smisla riječi.
Na sreću nisam ovisan o hrani koju ću sam uzgojiti pa si mogu priuštiti eksperimentiranja.
Danas sam u Zagrebu posijao malo niskog graha i repe kao miks za probu.
Ideja je da grah glumi suncobran repi, pošto krećem od gole gredice, i pomaže dušikom.
-
jagodica bobica
vrtlarski dnevnici ogi
Širom ili u redove?,,a radič??

Niski grah i kukuruz prekjučer u jutro

Redovi su se lijepo spojili prije cvatnje, znači idealni razmak za sijanje je 35cm ako se dobro razvije...

Visoki grah i mahune su u zadnji čas dobile oslonac za penjanje
Jučer i prekjučer sam okopao grah koji sam zadnji sijao i ogrnuo kukuruz.
Pobrao sam grašak, čistog 10kg, zdrav i krupni.
Bob sam počeo brati, presadio sam dio zelja...prekinula me kiša, palo je 38l.

Paradajz je iz nekog razloga ostao nizak ali je rodan
Mahune dobro napreduju

Počele su tikvice!
Zelje sam presadio prije obilne kiše i zalijevam ga ali još nije došao k' sebi

Grah se okitio mahunama

Stare domaće buče uz zapadnu stranu kukuruza, već smo pekli bučnicu
Odlično se drže s obzirom da zemlja nije vidjela gnoja 100g
Većina biljaka se uvija suprotno od smjera kazaljke sata. Neke u smjeru kazaljke (hneysuckle, na primjer). To se ne može promijeniti ni svjetlom ni vlagom... radi se o proteinskoj strukturi: http://www.telegraph.co.uk/education/32 ... irals.htmlogi je napisao/la:Jel netko primijetio da se mahune kod penjanja uvijek uvijaju suprotno od kazaljke na satu (gledano odozgo)?
Jel moguće da je kretanje sunca razlog tome?