ahahh legendo...chiril stipsa je napisao/la: procit osam post i odgovorio.
Kućice za ptice i hranjenje ptica zimi
- chiril stipsa
- Kontakt:
Mi kuci, tj ispred kuce imamo vinjagu gde nam je loza , i kad beremo grozdje , vec par jeseni ne oberemo sve , vec ostavimo da visi na lozi grozdje za ptice
One lepo dodju i kljucaju ga, sou je pravi kad pocnu cvorci s proleca
A hranu u vidu hleba i drugih mrva jednostavno prospem na terasi i or ranog jutra su pticice tu
Nisam za to drzim kucicu, ovako slobodno joj je sve
One lepo dodju i kljucaju ga, sou je pravi kad pocnu cvorci s proleca
A hranu u vidu hleba i drugih mrva jednostavno prospem na terasi i or ranog jutra su pticice tu
Nisam za to drzim kucicu, ovako slobodno joj je sve
Zna netko kako napraviti kućicu za sovu? Čitao sam da to treba biti poput drvene "cijevi" zatvorene s jedne strane, i otvorom prema istoku. Znači 4 daske širine 30-ak cm i duljine skoro metar se sklope u takvu četvrtastu cijev. Donja strana se zatvori, i na tom poklopcu se izbuše rupice. Gornja strana je otvorena, a cijela kućica je nagnuta pod 45 stupnjeva.
To mi je malo čudno jer onda kiša pada u kućicu. Mislim, ako sovi ne smeta, ne smeta ni meni. Drugih savjeta za izgradnju nemam, a rado bih privukao sove kod sebe.
To mi je malo čudno jer onda kiša pada u kućicu. Mislim, ako sovi ne smeta, ne smeta ni meni. Drugih savjeta za izgradnju nemam, a rado bih privukao sove kod sebe.

[/img]