Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
miumiu

Pridružen/a: 18. 09. 2007. Postovi: 2882 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 25.6.2008. sri. 17:04 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: | Onda ovak ispadne sladak ko loptica...kad nemam onu "grabilicu" za sladoled  |
Umjesto grabilice možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle. Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica.  |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 25.6.2008. sri. 17:56 Naslov: |
|
|
miumiu je napisao/la: | možeš koristiti zaimaču/kutlaču/šeflju/kaciolu (ono za vadit tekući sadržaj iz lonca), po mogućnosti manju i oblika polukugle. | Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti? Hvala na ideji
miumiu je napisao/la: | Prvo je umočiš u vrelu vodu, pa zagrabiš slatkač. Za svaku kuglicu ponovo u vrelu vodu. To olakšava oblikovnje kuglica. |
Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( ) uništiti enzime u sirovoj kuglici?  |
|
[Vrh] |
|
 |
miumiu

Pridružen/a: 18. 09. 2007. Postovi: 2882 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 25.6.2008. sri. 18:04 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: | Zašto mi objašnjavaš ko Štrumfeti?  |
Mislim da svatko od nas taj predmet različito naziva. Ne pišem to samo tebi, već svima koji čitaju.
Drugi put ću ti to objasniti kao dvama grejpfrutima.
Luna je napisao/la: | Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( ) uništiti enzime u sirovoj kuglici?  |
Pa ne vjerujem da je to toliko vruće. Ti umoći u vodu od 50°C. Dok dođeš do sladoleda već se ohladi do 40 barem. To služi samo da malo rastopi sladoled da se lakše oblikuje kugla. Ma uspjet će ti i bez močenja. |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 25.6.2008. sri. 18:20 Naslov: |
|
|
miumiu je napisao/la: | Drugi put ću ti to objasniti kao dvama grejpfrutima. |
Može  |
|
[Vrh] |
|
 |
filo
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 2386
|
Postano: 26.6.2008. čet. 10:39 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: |
Al ak je namočim u vrelu vodu hoće mi onda ta "kutlača" ( ) uništiti enzime u sirovoj kuglici?  |
pa meni je to malo pretjerano.. al ak se to voce zmrzne i jede ko sladac se zgubi kaj? |
|
[Vrh] |
|
 |
filo
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 2386
|
Postano: 26.6.2008. čet. 11:54 Naslov: |
|
|
jesam, napravil sam.. banana, kikiriki, agava itd..
kaj sad to moram čekat da se smrzne?
ja bi to odma pojel  |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 26.6.2008. čet. 20:20 Naslov: |
|
|
filo je napisao/la: | ak se voce zmrzne i jede ko sladac se zgubi kaj? |
Ne, hladnoća (zamrzavanje) ne uništava hranjive tvari. |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 26.6.2008. čet. 20:21 Naslov: |
|
|
filo je napisao/la: | jesam, napravil sam.. banana, kikiriki, agava itd..
kaj sad to moram čekat da se smrzne?
ja bi to odma pojel  |
I, kak ti je ispao? |
|
[Vrh] |
|
 |
aspalatus

Pridružen/a: 12. 09. 2007. Postovi: 2575 Lokacija: Split
|
Postano: 26.6.2008. čet. 20:24 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: |
Ne, hladnoća (zamrzavanje) ne uništava hranjive tvari. |
sta stvarno? ja sam uvik mislila da posto su enzimi i vitamini termolabilni da ih jednako unistavaju i niske kao i visoke temperature...koja sam ja neznalica  |
|
[Vrh] |
|
 |
filo
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 2386
|
Postano: 26.6.2008. čet. 20:44 Naslov: |
|
|
a ne bi se to onda i trebalo odmrznut prije? znam da sam to cital za voce i sl koje stoji u friziju..
ispalo je ok, al ne ko sladoled vec ko shake, frape.. nisam se mogel strpit dugo.. al nije to ko pravi sladach |
|
[Vrh] |
|
 |
jelena Gost
|
Postano: 26.6.2008. čet. 22:19 Naslov: |
|
|
filo je napisao/la: | a ne bi se to onda i trebalo odmrznut prije? znam da sam to cital za voce i sl koje stoji u friziju..
ispalo je ok, al ne ko sladoled vec ko shake, frape.. nisam se mogel strpit dugo.. al nije to ko pravi sladach |
trebao si se strpiti, filo. i meni je jucer, kad sam ga prvi put radila, izgledao kao shake, ali nakon sat vremena u zamrzivacu izraste u pravi sladoled. evo i slika kao dokaz (i to je kad se vec malo previse rastopio):
njam. |
|
[Vrh] |
|
 |
Yvonne

Pridružen/a: 23. 09. 2008. Postovi: 47 Lokacija: Split
|
Postano: 20.10.2008. pon. 10:46 Naslov: |
|
|
Mmmmh..odlično izgleda! A šlag? Od čega je ovaj šlag? Možeš li objaviti cijeli recept?
Thks |
|
[Vrh] |
|
 |
Marijanči

Pridružen/a: 07. 02. 2009. Postovi: 145
|
Postano: 8.3.2009. ned. 19:15 Naslov: |
|
|
gdje ima kupiti aparat za sladoled? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12074 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 8.3.2009. ned. 21:22 Naslov: |
|
|
Marijanči je napisao/la: | gdje ima kupiti aparat za sladoled? |
Bivsi Mercatone: http://www.emmezeta.hr/ |
|
[Vrh] |
|
 |
metanefridija
Pridružen/a: 10. 02. 2009. Postovi: 71 Lokacija: mercy seat
|
Postano: 10.3.2009. uto. 13:38 Naslov: |
|
|
moj prvi sirovojelski sladoled:
8 suhih sljiva
2 banane
2 zlicice mljevenih oraha
2 zlicice mljevenog rogaca
2 zlicice kokosovog brasna
maaalo vode, mozda pola deci
izmiksati.
izgleda kao stracciatella
mozete i bez kokosa, jednako je fino, mene je Phoenix inspirirao s onim svojim bananama i kokosom pa rekoh kad je bal... i mozete i manje sljiva, ovisi koliko slatko volite.
cekam da se smrzne...  |
|
[Vrh] |
|
 |
|