Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

šTaKori
1, 2  Sljedeća

Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Životinje
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Janis Joplin
Gost

PostPostano: 20.11.2007. uto. 14:46    Naslov: šTaKori Citiraj i odgovori

Latinski naziv : RATTUS RATTUS

Izgled :
crne ili smeđe boje,178 – 254mm dugačak, s dugim repom, velikim ušima i očima i šiljastim nosom. Tijelo je manje i uglađenije od norveškog štakora. Krzno je mekano.

Prebivalište : koti se ispod i u zgradama, na smeću ili u šumama. Odlični penjači koji se često mogu naći u gornjim dijelovima zgrada.

Prehrana :
jede sve, ali pokazuje interes za žitom, voćem, orasima i povrćem.

Razmnožavanje :
postaje plodan sa 4 mjeseca, imaju 4-6 okota po godini te od 4-8 mladih u svakom okotu. Živi do godine dana. placko

Ostalo :
vrlo okretan, može se provući kroz otvore 103 mm širine.

[Vrh]
Janis Joplin
Gost

PostPostano: 20.11.2007. uto. 14:48    Naslov: Re: šTaKori Citiraj i odgovori

NORVEŠKI ŠTAKOR
Latinski naziv : RATTUS NORVEGIKUS

Izgled : smeđe boje, teže tijelo, 153-204 mm velik. Male oči i uši te tupi nos. Rep je kraći od glave i tijela. Krzno mu je čupavo. Izmet je jajastog oblika.

Prebivalište :
Legla su im u podzemnim rupama iz kojih ulaze u zgrade tražeći hranu. Nastoje se sakrivati tijekom dana.

Prehrana : svejedi, ali preferiraju meso. Ne mogu dugo preživjeti bez vode.

Razmnožavanje : Seksualnu zrelost dosežu u 2 mjesecu i mogu se pariti u bilo koje doba godine. Mogu brojiti od 8-12 mladunčadi. Ženke mogu imati od 4- 7 mladunčadi po godini. Odrasli žive do godine dana.

Ostalo : ograničena spretnost, ali odlični plivači.
[Vrh]
milevaindia

PostPostano: 27.8.2008. sri. 10:53    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.b92.net/zivot/putovanja.php?yyyy=2008&mm=08&dd=27&nav_id=315595
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
miumiu

PostPostano: 27.8.2008. sri. 11:21    Naslov: Citiraj i odgovori

milevaindia je napisao/la:
http://www.b92.net/zivot/putovanja.php?yyyy=2008&mm=08&dd=27&nav_id=315595

Citat:
Na samom trgu nalazi se nekoliko štandova na kojima se prodaje "prasad", vegetarijanska hrana koju hodočasnici kupuju i ostavljaju svetim pacovima - kabama (što na lokalnom dijalektu znači "dečica"), a u vidu kokosovih oraha, mleka i raznih slatkiša.

Srce

Citat:
većina Indijaca će pre uhvatiti pacova i pustiti ga u prirodu nego ga ubiti. U stvari, većina hindusa smatra da je ubistvo pacova "božijeg saputnika" veliki greh. Uglavnom se smatraju prijateljskim, simpatičnim životinjama, poput veverica na zapadu, koje simbolišu mudrost, moć i čulo mirisa.

Samo što na zapadu nitko ne trepne glede ubojstva vjeverice. Kad sam svako jutro vozila bicikl po Voćarskoj često sam znala na cesti vidjeti pregaženu vjevericu. placko
Citat:
Ukoliko unutra uspete da prebrodite prvih nekoliko minuta, izbegavajući da zgazite pacove, dok vam neki od njih povremeno pretrči preko noge, možete smatrati svoju posetu uspelom. Pored ovoga, ono što svakako nikome neće prijati je i pod, lepljiv od ostataka hrane i pacovskog izmeta, a po kojem ćete morati da hodate bosi. Ponekad, posmatranje reakcija zapadnih turista sa grimasama gađenja na licima, koji trče i skakuću po dvorištu izbegavajući svete Kabe, može biti najzabavniji deo posete.

Citat:
Prasad, hrana u obliku mleka, vode, kokosovih oraha i raznih slatkiša ostavlja se pacovima na više mesta u hramu, u odgovarajućim posudama. Ostaci ove hrane koju pacovi ne pojedu, a za koju se veruje da ima čudotvorne moći pošto je pomešana sa njihovom pljuvačkom, daje se vernicima. Ipak, većina Zapadnjaka se, iz sasvim razumljivih razloga uglavnom ne usudi da proba prasad i lično se u ovo uveri.

Confused

Baš su slatki. Nisam do sad nikad vidjela štakora uživo. Samo sam gledala lijepi crtić Ratatouille (naši su preveli kao "Juhu-hu") o štakorima (Disney; http://www.filmski.net/filmovi/3505/juhu-hu).

Zadnja promjena: miumiu; 27.8.2008. sri. 21:50; ukupno mijenjano 3 put/a.
[Vrh]
milevaindia

PostPostano: 27.8.2008. sri. 11:27    Naslov: Citiraj i odgovori

ma u sustini su slatki..ali imam jos uslovljen otpor prema dodiru s njima...ali to se moze razusloviti... a najvise me najezi, nazalost njihov rep....aaaaaaa Confused sve smo to naucili od nase soc. sredine.....kako smo mi podlozna bica svemu i svacemu.......ko programirani roboti....
[Vrh]
miumiu

PostPostano: 27.8.2008. sri. 11:37    Naslov: Citiraj i odgovori

sve smo to naucili od nase soc. sredine.....kako smo mi podlozna bica svemu i svacemu.......ko programirani roboti....

Ali svatko tko je svjestan sebe može raditi na sebi (cijeli život). Ništa nije fiksno (osim nekih Ironican ). Smile

Citat:
The conventional view serves to protect us from the painful job of thinking.
John Kenneth Galbraith

Zadnja promjena: miumiu; 27.8.2008. sri. 12:04; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
milevaindia

PostPostano: 27.8.2008. sri. 12:04    Naslov: Citiraj i odgovori

sva sreca pa nije fixno...zato i kazem da se moze razusloviti.. exp. sa malim albertom......
[potpuno nehuman exp., dokaz da su se i ljudi..kao i dan danas, koristili u exp.svrhe, ali govori, izmedju ostalog, i o mogucnosti razuslovljavanja straha fixiranog na pojedine objekte naseg culnog opazanja]
[Vrh]
miumiu

PostPostano: 27.8.2008. sri. 12:07    Naslov: Citiraj i odgovori

zato i kazem da se moze razusloviti..

Aha. Nisam razumjela tu riječ do sad (po kontekstu).
exp. sa malim albertom......

Ne znam koji je to eksperiment.
[Vrh]
Salem Melody
Gost

PostPostano: 27.8.2008. sri. 16:21    Naslov: Citiraj i odgovori

miumiu je napisao/la:
Nisam do sad nikad vidjela štakora uživo.

Shocked

Sumnjam da bi ti prvi susret bio ugodan...
Kod nas su štakori jedne od najomraženijih životinja... Uvuće se u kuću, izgloda sav kukuruz i na tavanu drveni namještaj... Confused samo nevolje stvara.
Ali bez toga su prilično slatki glodavci...
[Vrh]
miumiu

PostPostano: 27.8.2008. sri. 21:27    Naslov: Citiraj i odgovori

Salem Melody je napisao/la:
Sumnjam da bi ti prvi susret bio ugodan...

Zapravo vidjela sam jednog jednom ispred svoje zgrade u mraku. Malo sam se zgrozila (čisto radi održavanja tradicije Ironican , nisam imala pojima kako izgledaju, samo sam čula da su stravični), a kad sam vidjela kako je prestrašen bilo mi ga je užasno žao. Imala sam osjećaj da on osjeća da se cijeli svijet zakleo da nitko od njegove vrste ne smije nikad izaći van iz mraka smrdljivog podzemlja (vjerovatno pod utjecajem crtića gore spomenutog, kojeg sam gledala prije toga). Sad
[Vrh]
Salem Melody
Gost

PostPostano: 27.8.2008. sri. 21:57    Naslov: Citiraj i odgovori

miumiu je napisao/la:
Zapravo vidjela sam jednog jednom ispred svoje zgrade u mraku. Malo sam se zgrozila (čisto radi održavanja tradicije Ironican , nisam imala pojima kako izgledaju, samo sam čula da su stravični), a kad sam vidjela kako je prestrašen bilo mi ga je užasno žao. Imala sam osjećaj da on osjeća da se cijeli svijet zakleo da nitko od njegove vrste ne smije nikad izaći van iz mraka smrdljivog podzemlja (vjerovatno pod utjecajem crtića gore spomenutog, kojeg sam gledala prije toga). Sad

Uf, meni je to najgore...
Idem sama po mraku i štakor pretrči ispred mene. Shocked Uvijek se preplašim...
I meni ih je žao...pogrešno shvaćene životinje.
Jednom sam htjela pomoći štakoru i osloboditi ga iz kljova moje mačke i uspjela sam, a on me iz 'zahvalnosti' još ugrizao... Sad
[Vrh]
miumiu

PostPostano: 27.8.2008. sri. 22:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Salem Melody je napisao/la:
Jednom sam htjela pomoći štakoru i osloboditi ga iz kljova moje mačke i uspjela sam, a on me iz 'zahvalnosti' još ugrizao... Sad

Nije znao kakvi su ti planovi, mislim. Možda je mislio da si ga samo preotela od mačke da bi ga pak ti metnula među kljove. Confused
[Vrh]
Salem Melody
Gost

PostPostano: 27.8.2008. sri. 22:31    Naslov: Citiraj i odgovori

miumiu je napisao/la:
Nije znao kakvi su ti planovi, mislim. Možda je mislio da si ga samo preotela od mačke da bi ga pak ti metnula među kljove. Confused

Da, vjerojatno je to...
[Vrh]
miumiu

PostPostano: 25.12.2008. čet. 00:45    Naslov: Citiraj i odgovori

Safe Sex
By Joan Jenrich
P O Box 7251, St Petersburg, Fl 33734-7251
Citat:
This is a story about sex.... safe sex... safe sex for rats.
After years of feeding the birds out in my back yard, I realized I was
harboring a large colony of rates. I pretended they were squirrels and just hoped the neighbors wouldn't notice. When I began to hear strange noises in the walls at night I couldn't ignore it anymore. Plus, my cats pointed out every little scratching noise to all my friends.

Right here, I have to confess, I like rats; especially the kind we have in
Florida.... citrus rats. They have big ears, like Mickey Mouse, beautiful
clean white undersides, delicate little hands and feet, and they are a
little smaller than a Norway rat. The babies are tiny round fur balls running 'way too fast for their spindly little legs. Killing any of them was out of the question.

I inquired everywhere about rat birth control. Surely science would have
mastered that by now. Rats are used by the millions for every kind of
experiment researchers can dream up. I found that an available substance to control the breeding of rodents is nonexistent. In fact, it seemed to be a joke.
My inquiries provided a lot of people with their "laugh of the day."
In desperation I phoned my archenemy, the Animal Damage Control division of the U.S. Department of Agriculture, and found that they were indeed studying the effects of progesterone on the breeding of wild rats...and it worked beautifully.
Progesterone is the chemical in human birth control pills.
Now, where can I get some? I couldn't! I considered dressing as a teenager and asking at the county birth control clinic. But I'm sixty years old and just couldn't pull it off. I became angry. You can go to any grocery store and buy dangerous rat poison that could kill your pets and kids, but buying a substance to control birth is out of the question.

Then fate stepped in. I happened upon a newspaper article about old time remedies women used for birth control, long before the age of the pill. They mentioned the herbs pennyroyal and asafoetida, along with common peas. I was able to buy the herbs at a bulk food store that sells spices. That night after the rats had left my walls for their nightly foraging through the grapefruit tree, I plugged up every hole and crack in the house with steel wool. I made a mixture of peanut butter sprinkled with the herbs and mixed with dried split peas and began feeding them at the far end of the yard in an overgrown area.

That was about six months ago. I can't swear that it works, but the rats
had gradually disappeared. All but one. Gracie. She lives in my shed and every night at 5 p.m. she gets her dinner laced with birth control. She is fine and healthy and, so far, not a mother. I think that cats, hawks and snakes make the mortality fate for wild rat very high and if the reproduction rate can be curbed a little bit they will eventually disappear naturally.

I keep a bowl of water in the shed for Gracie so she doesn't have to venture into the cruel world unless she wants to. And if she is visited in the night by her boyfriend, at least they are practicing....safe sex.

Srce
[Vrh]
ogi
Site Admin

PostPostano: 1.4.2014. uto. 23:16    Naslov: Citiraj i odgovori

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Životinje Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.