Na samom trgu nalazi se nekoliko štandova na kojima se prodaje "prasad", vegetarijanska hrana koju hodočasnici kupuju i ostavljaju svetim pacovima - kabama (što na lokalnom dijalektu znači "dečica"), a u vidu kokosovih oraha, mleka i raznih slatkiša.
većina Indijaca će pre uhvatiti pacova i pustiti ga u prirodu nego ga ubiti. U stvari, većina hindusa smatra da je ubistvo pacova "božijeg saputnika" veliki greh. Uglavnom se smatraju prijateljskim, simpatičnim životinjama, poput veverica na zapadu, koje simbolišu mudrost, moć i čulo mirisa.
Samo što na zapadu nitko ne trepne glede ubojstva vjeverice. Kad sam svako jutro vozila bicikl po Voćarskoj često sam znala na cesti vidjeti pregaženu vjevericu.
Ukoliko unutra uspete da prebrodite prvih nekoliko minuta, izbegavajući da zgazite pacove, dok vam neki od njih povremeno pretrči preko noge, možete smatrati svoju posetu uspelom. Pored ovoga, ono što svakako nikome neće prijati je i pod, lepljiv od ostataka hrane i pacovskog izmeta, a po kojem ćete morati da hodate bosi. Ponekad, posmatranje reakcija zapadnih turista sa grimasama gađenja na licima, koji trče i skakuću po dvorištu izbegavajući svete Kabe, može biti najzabavniji deo posete.
Prasad, hrana u obliku mleka, vode, kokosovih oraha i raznih slatkiša ostavlja se pacovima na više mesta u hramu, u odgovarajućim posudama. Ostaci ove hrane koju pacovi ne pojedu, a za koju se veruje da ima čudotvorne moći pošto je pomešana sa njihovom pljuvačkom, daje se vernicima. Ipak, većina Zapadnjaka se, iz sasvim razumljivih razloga uglavnom ne usudi da proba prasad i lično se u ovo uveri.
Baš su slatki. Nisam do sad nikad vidjela štakora uživo. Samo sam gledala lijepi crtić Ratatouille (naši su preveli kao "Juhu-hu") o štakorima (Disney;
http://www.filmski.net/filmovi/3505/juhu-hu).