Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

|
Postano: 18.10.2007. čet. 11:45 Naslov: |
|
|
Nije neka priroda okolo..  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 12:02 Naslov: |
|
|
eh sad.... ma kucicu sam htio pokazati.........nemoj me sad cimati  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 18.10.2007. čet. 12:10 Naslov: |
|
|
muki je napisao/la: | eh sad.... ma kucicu sam htio pokazati.........nemoj me sad cimati  |
Znam, znam..dobra fora
Ja bi tu u Zagrebu..
..digao 5-6m zidove, posadio drvece oko njih s jedne i druge strane
..i u sredini imao malu oazu mira i zelenila povrsine npr. 30*30m ili vise
Naravno, ne samo za sebe..  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 12:19 Naslov: |
|
|
jednostavnije ti je otici gore na Medvednicu - imas sumu i brdo, samo neki plac malo mirniji i napravis to tamo - a desetak minuta do centra grada....kako da ja tako sto napravim i da mogu ovdje u Slavoniji.....pogotovo u Osijeku kada je jedino brdo koje imamo - brdo gradskog smeca....... |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 18.10.2007. čet. 12:37 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: |
Ja bi tu u Zagrebu..
|
Imitacija prirode, Zagreb (buka, smog), zidovi koji to ograđuju...  |
|
[Vrh] |
|
 |
Janis Joplin Gost
|
Postano: 18.10.2007. čet. 12:58 Naslov: |
|
|
ja imam vikendicu kraj rijeke Dobre, zapravo, na obali skoro... no, ispod autoceste... i... nemam fotku, ali nije tako lijepo uređena i bogata kao ostale u ovom topicu...  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 13:00 Naslov: |
|
|
ho-cemo-sli-ku-ho-cemo-sli-ke-pu-no-sli-ka.......  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 13:08 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: | ogi je napisao/la: |
Ja bi tu u Zagrebu..
|
prije par godina sam i ja bio u tome da se najbolje maknuti od svega i otici recimo na Tibet uzgajati jakove i sta ja znam - ali ondak sam skuzio da ako se potpuno maknemo da lako mozemo izgubiti referentnu tocku i da lako mozemo otfrknuti u nepoznatom smjeru....
ovako je bolje, naci oazu mira, uklopiti se u ludilo i promatrati....i uciti...... |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 18.10.2007. čet. 13:16 Naslov: |
|
|
muki je napisao/la: | Luna je napisao/la: | ogi je napisao/la: |
Ja bi tu u Zagrebu..
|
prije par godina sam i ja bio u tome da se najbolje maknuti od svega i otici recimo na Tibet uzgajati jakove i sta ja znam - ali ondak sam skuzio da ako se potpuno maknemo da lako mozemo izgubiti referentnu tocku i da lako mozemo otfrknuti u nepoznatom smjeru....
ovako je bolje, naci oazu mira, uklopiti se u ludilo i promatrati....i uciti...... |
Zbilja to misliš? Da je bolje *uklopiti se u ludilo* nego iz njega pobjeći?
Tibet mi se čini predaleko, ali neka šuma/ brdo/ mjesto max 2 h vožnje udaljeno od urbanog dijela, kao prihvatljiva opcija za život. I to onda ne mora značiti gubitak referentne točke ili slično. |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 13:39 Naslov: |
|
|
Luna - mislim da bih izgubio referencu....
"uklopiti se u ludilo" utoliko da se lakse prolazi kroz masu a da te nitko ne uznemirava pitanjima koja ih se ne ticu tipa a zasto ti jedes ovo ili ono i sta ja znam...utoliko se uklopiti....nema me, ne diraj me.......ali sam tu miran i stalozen ....
jucer sam vidio jedan krasan (meni) primjer toga sto mislim....
lik je u "Zaboravljenom slucaju" crtao slikicu atoma na koljenu cure koja je bila u bad-u jer je drugacija i stalno mora protiv mase, i objasnio joj da su masa elektroni koji letaju okolo kao mahniti za ovim ili onim....i da ako smo jedan od mase da letamo okolo naokolo jer nas masa vuce i tak dalje....cilj je biti u centru - imati masu oko sebe koja luta okolo naokolo a ti u centru imas mir, i referencu mase oko sebe - vidis sto se dogadja a opet si miran....naravno ne mislim da se treba biti pasivan na ludilo oko nas - naravno da treba raditi da se svijet i nase glave promjene - to se i dogadja polako samo nam je ritam promjene prespor sto je i normalno.....
ne znam da li sam malo jasniji.....
promjene da - treba raditi - ne biti pasivan - ali mislim iznutra treba pokusati imati referencu da znas gdje si i bit u centru gdje je mir....ako me shvacas - mir je u nasim glavama prvenstveno - tamo treba imati kucicu na drvetu a tek ondak fizicki
edit : tesko je to ovako preko foruma objasniti - stanje u glavi koje je tesko i srociti u nekom razgovoru ali je ipak razgovor laksi za shvacanje sto mislim reci.....preko tipkovnice cesto dodje do zabuna i krivih tumacenja......nadam se da si me shvatila sto sam mislio reci sa onime gore...... |
|
[Vrh] |
|
 |
miumiu

|
Postano: 18.10.2007. čet. 13:56 Naslov: |
|
|
muki je napisao/la: |
edit : tesko je to ovako preko foruma objasniti - stanje u glavi koje je tesko i srociti u nekom razgovoru ali je ipak razgovor laksi za shvacanje sto mislim reci.....preko tipkovnice cesto dodje do zabuna i krivih tumacenja......nadam se da si me shvatila sto sam mislio reci sa onime gore...... |
Ja mislim da potpuno razumijem što si napisao. Ja to zovem zdravlje ili mir sa samim sobom. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

|
Postano: 18.10.2007. čet. 14:08 Naslov: |
|
|
Luna je napisao/la: | ogi je napisao/la: |
Ja bi tu u Zagrebu..
|
Pozadinska buka kojom smo okruzeni u gradu meni jako smeta..vise nego los zrak
Mislim da su oaze, kao npr. nas Maksimir, jako bitne..
Ali bez zidova je tesko pobjeci od buke a ne napraviti vecu kilometrazu..
Bila bi to oaza za ptice i one koji ih vole slusati  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 14:14 Naslov: |
|
|
miumiu - super da se razumijemo....tesko je to postici - masa te stalno vuce u vrtlog....ali bas za inat ju treba imati okolo - i nauciti nositi se sa tim i biti u centru...feeling je odlican kada se to postigne.....
ogi - slazem se - ali ta oaza mora biti velika da bi ubila buku grada - sto ces u ZG tesko naci - i u Osk. je to mission impossible .... zato je jednostavnije otici gore prema Medvednici - bio tamo kod jednog kolege koji tamo ima stan....covjece, tamo se probudis i gledas u sumu i to 10min od centra grada.....to je dozivljaj za mene
neka mala gajbica tamo u tom dijelu - malo brda, malo sume...mila majka 
Zadnja promjena: muki; 18.10.2007. čet. 14:18; ukupno mijenjano 1 put. |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

|
Postano: 18.10.2007. čet. 14:17 Naslov: |
|
|
muki je napisao/la: | mir je u nasim glavama prvenstveno - tamo treba imati kucicu na drvetu |
Naravno da sam te razumijela.
Lijepo si ovo rekao  |
|
[Vrh] |
|
 |
muki

|
Postano: 18.10.2007. čet. 14:21 Naslov: |
|
|
ma znao sam ja da si ti pametna glavica ali nisam bio siguran da li ce tipkovnica sto iskriviti od onoga sto mi je u glavi.....pogotovo kada radis 100 stvari u firmi
 |
|
[Vrh] |
|
 |
|