Physalis

Jabuke, kruške, marelice, breskve, šljive, trešnje, jagode, ribiz, orah, lješnjak...
Odgovori
Janis Joplin

Physalis

Post Postao/la Janis Joplin »

Neki dan sam naišla u trgovini na ovaj proizvod. Težine 10 g, voće physalisa koštalo je samo 199.90 kuna. Otkad sam to vidjela, naravno, poletjela sam na blagajnu, kako bih što prije kupila i tu divnu kutijucu mogla otvoriti. Naravno, kupujem ti svaki dan, kud ću od silne love koju imam.
No, ostavimo se ironije. Dakle, to je zanimljiva biljkica koja se zove još i šumska mjehurica. Dakle, raste u šumi, a što je neobično, ja sam toliko puta to ugledala, nekoliko puta čak i otrgnula kako bih upitala nekoga poznaje li tu biljku, no nitko nije znao. Dakle, držala sam u ruci biljku koja je skoro (u ekonomskom smislu) neprocjenjiva. Osjećam se sada poput snoba.
No, prepuštam to našim dragim otvarateljima ovakvih tema da kažu nešto o ljekovitosti tog voća. Hvala. by Minerva... i peace, ljudi
miumiu

Re: Physalis

Post Postao/la miumiu »

Janis Joplin je napisao/la:Neki dan sam naišla u trgovini na ovaj proizvod. Težine 10 g, voće physalisa koštalo je samo 199.90 kuna.
recepti?
http://www.marions-kochbuch.de/index/1605.htm
(gugl) ;)
Izgledaju ko mali paradajzići. Slatki su?
Zadnja izmjena: miumiu, dana/u 12 lis 2007, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika
Janis Joplin

Post Postao/la Janis Joplin »

:posovanje: oni su precjenjeni ;)
:ruza: "With no loving in our souls and no money in our coats you can't say were satisfied" :lol:
vlad66

Post Postao/la vlad66 »

Pozdrav,kupio sam peruansku trešnju,jos uvjek mi je u tegli,moram je presadit u tlo,dali netko možda ima da mi malo pojasni na šta bi trebao pripazit,naime vec mi je poćelo lišce žutit,nažalost,a poceli su lagano plodovi se stvarat
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Dobrodošao Vlad! :)

Možda Silvek zna nešto o tome
vlad66

Post Postao/la vlad66 »

ja se samo nadam da ce uskoro doc na forum i malo pojasnit,jel u subotu ide presađivanje u tlo,al super je,stvara se vec i drugi plod,ima i jos 4,5 cvjetova tak da ce i to postat plodovi,za pocetak je odlicno,a imam je ni mjesec dana,to sam kupio na floartu,
SilveK
Kontakt:

Post Postao/la SilveK »

Vlad, jesi li možda kupio ovo?

physalis peruviana - peruanska jagoda

http://biovrt.com/2009/11/11/peruanska- ... peruviana/

ili

physalis alkekengi - mjehurica

http://biovrt.com/2009/11/21/mjehurica- ... alkekengi/

obje su jestive, prva je jednogodišnja, a druga je trajnica i ljuska je otrovna, ali plod je jestiv ;)
vlad66

Post Postao/la vlad66 »

Physalis peruviana sam kupio,i jucer sam je posadio,vec ima 3 lampiona i jos,5,6 cvjetova
vlad66

Post Postao/la vlad66 »

dali netko zna koliko košta u ducanu kila vec gotovog ploda,baš me zanima
Odgovori