Zemljani Zemljani
Priroda je Božja umjetnost
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Ogijeva prehrana
Prethodna  1, 2, 3 ... , 48, 49, 50  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 16.4.2018. pon. 14:42    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Ogi, ti si radio nešto krivo i zato je tvoje veganstvo bilo neuspješno. Šteta što nisi bolje proučio uzrok toga što ti stvarno smeta. No glavno da ti ovo funkcionira. Meni je pak drago što ne treba niti jedna životinja umrijeti kako bih ja bio sit! Very Happy Otrgnuti list nečega u vrtu ili plod s drveta nije isto što i staviti nož pod grlo nečega što ima živčani sustav sličan našem.

Naravno da nije isto, upravu si.
Radio sam i radim puno toga krivo, učim, to je život...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.10.2018. pet. 14:19    Naslov: Citiraj i odgovori

JAJA su OUT
Još uvijek osjećam porast BF i unutarnje temperature od jaja


ORASI samo namočeni
Suhi orasi su mi preteški za želudac
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 560
Lokacija: ZG

PostPostano: 29.10.2018. pon. 08:53    Naslov: Citiraj i odgovori

Općenito bi sjemenke (a kod oraha jedemo sjeme) trebalo namočiti kako bi iz stanja hibernacije krenuli u proces klijanja. Tada se rješavaju i antinutrijenata u kožici koji sprečavaju apsorpciju, a i stvaraju se enzimi koji pomažu probavi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 29.10.2018. pon. 13:18    Naslov: Citiraj i odgovori

Vjerujem da je tako, sa namočenim nemam nikakvih problema.

Slabo u zadnje vrijeme pišem ovdje, to znači da je sve dobro Very Happy
Osnova mi je već duže vrijeme:

UH: Kaša od ječma
Masnoće i proteini: junetina, ovčetina, srdele

+ svaki dan netom ubrana zelena salata iz vrta.
Matovilac je uspio odlično, njemu dodam peršin, radič, zelje, ...

+ sezonsko povrće, voće i sjemenke: mrkva, cikla, kelj, zelje, repa, jabuke, orasi, ...

+ začini: kurkuma, papar, cimet, ...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 10.5.2019. pet. 11:59    Naslov: Citiraj i odgovori

Slabo pišem jer sve dobro laufa! Very Happy
Već sam duže vrijeme na stabilnih 80kg, vrtim se oko 83kg.
Za mene je to veliki uspjeh Very Happy
Puno mi je pomogao limun, kroz cijelu sezonu jedem po jedan limun sa svakim obrokom.
Znači, ogulim, povadim koštice, nasjeckam i pomiješam sa kašom od ječma.
Dobije se neodoljivo slatkasto kiselkasti okus, finije od kolača!

Počela je mlada cikla, pečena u vatrostalnoj je ekstra fina! klopa
Planiram ju jesti svaki dan kroz cijelu sezonu, pomaže mi puno u sportu!
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 23.5.2019. čet. 15:43    Naslov: Citiraj i odgovori



Jučer nabrane na selu, šumske su posebno fine i mirisne Full in love
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
puffin



Pridružen/a: 09. 09. 2019.
Postovi: 1

PostPostano: 9.9.2019. pon. 12:30    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
ogi je napisao/la:
Moj tipičan tanjur ove godine:
- kuhana ovčetina, riba, patka... 100g = 33g proteina = 230kal
- heljda, kvinoja, kukuruz, proso... 50g suhe = 35g UH = 170kal
- ovčji loj = 50g = 450kal

Evo, malo sam podebljao masti, ukupno: 850 x 3 = 2550kal dnevno
UH ću sada držati niže zbog kandide i male fizičke aktivnosti.
200g hrane za 850kal, boombaa! Very Happy



Prvo da pozdravim svu ekipu na forumu pošto sam tek registriran, a nije da sam baš novi pošto pratim forum par godina. Smile

@Ogi
Kod mene je unos masti 90-100g dnevno i kroz par dana takvog konzumiranja događa mi se da je stolica zelene boje. U tih par dana prehrana je raznovrsna. Jednom prilikom povećao sam masti na 150g, istog dana mi je stolica bila zelena. S tim sam prestao nekih godinu dana, i rekoh da pokušam opet. Dignem masti na 100g/dnevno/tjedan dana, par dana normalne stolice, nakon toga zelena sve dok nisam smanjio masti.
Kakva kod tebe bude i je li ti se događala promjena boje?

Prvi post i odmah na wc Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 9.9.2019. pon. 13:25    Naslov: Citiraj i odgovori

Pozdrav i tebi, lijepo je što si se pridružio palac

Izlaz je uvijek važniji od ulaza! Very Happy
Nisam primijetio promjenu boje u odnosu na masnoću.
Ne obraćam više pažnju na takve detalje jer više nemam nikakvih problema.

Od početka 2018te svakodnevno kuham kašu od domaćeg ječma kao UH bazu.
300g suhog ječma dnevno ako imam neku svoju prosječnu fizičku aktivnost.
To mi daje osnovni volumen i boju stolice Very Happy
Zamastim ju sa domaćom svinjskom masti i k' tome komad mesa pašnih životinja i sezonsko povrće.

Mliječno i jaja su trenutno van upotrebe, isprobavao sam više puta sa i bez, čini se da meni ipak smetaju.
Ne jako u smislu da moram strogo paziti ali ipak smeta kroz duže vrijeme ako krenem sa značajnim količinama.

Osim ječma, moram još jednom istaknuti limun.
Te dvije namirnice su mi jako puno pomogle u zadnje 2g.
Ove godine sam se zaljubio i u crni ribiz ali ga tek planiram uzgajati i konzumirati u većim količinama.

Vidim da sam gore spominjao ciklu, ove godine je out jer mi je dizala BF (brain fog).
Pokušat ću jednom ponovo...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 11.11.2019. pon. 10:31    Naslov: Citiraj i odgovori

https://www.agroklub.com/povrcarstvo/preko-60-osoba-hospitalizirano-nakon-sto-su-jeli-spinat-sto-su-zapravo-pojeli/55167

Ovaj članak me podsjetio na moje ovogodišnje otkriće.
Skužio sam da mi paprika i paradajz smetaju, sirovi, sušeni i termički obrađeni.
Odustao sam od pomoćnica u bilo kojem obliku.
Kukuruz, batat i grah isto više ne jedem jer mi smetaju.
Izgleda da mi smeta sva ta nova hrana pristigla iz Amerike Shocked
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 12.11.2019. uto. 22:03    Naslov: Citiraj i odgovori


Origins of Fruits and Vegetables


"The Origins of Food- A small taste"
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.12.2020. sub. 23:28    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Slabo pišem jer sve dobro laufa! Very Happy
Već sam duže vrijeme na stabilnih 80kg, vrtim se oko 83kg.

Natukao sam 90kg bilder
Sada je to već ozbiljna razlika u odnosu na 60kg iz 2012/13.
Nadam se kvalitetnoj stotki do kraja iduće godine Fucka

Kalorijska baza su mi domaća svinjska mast, čvarke neću ni spominjati jer odmah 'zgore.
Od mesa junetina iz slobodne paše i kosti za juhe, perad i ribe u manjem broju.
Ugljikohidrati su kaša od ječma i pogača od pira.

K' tome naravno ide sezonsko povrće, onak fino zamašteno Very Happy
Trenutno su nam hit pečeni češnjak, mljac mljac
Velika vatrostalna je svako malo u pećnici, skoro sve pripremamo u njoj.

Stay tuned! palac
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
wwuki5



Pridružen/a: 21. 03. 2012.
Postovi: 106
Lokacija: Brodsko posavska županija

PostPostano: 27.12.2020. ned. 19:27    Naslov: Citiraj i odgovori

oooo Ogi pa ti misliš mene stići u težini Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.12.2020. pon. 08:19    Naslov: Citiraj i odgovori

wwuki5 je napisao/la:
Pa uz srdele imaš nade za debljanje... Very Happy smijeh2
Postano: 10.7.2012.

Jel se sjećaš ovoga? smijeh1
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 4.1.2021. pon. 21:00    Naslov: Citiraj i odgovori


Bitters - ignite your digestion!


Decreased Production of Hydrochloric Acid. How to Fix It.

slatko - mrkva, cikla, ječam, meso, kelj

slano - sol

umami - meso, masnoća

kiselo - limun, jabučni ocat, fermentirano povrće

gorko - kelj, radič, endivija, kičica, pelin idea
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 5.1.2021. uto. 08:15    Naslov: Citiraj i odgovori

Namirnice gorkog okusa:

- gorka dinja
- zeleno lisnato povrće (salata, špinat, blitva, kelj itd)
- sezam
- radič
- grejp
- masline
- patlidžan
- gorka čokolada

Ljekovito bilje gorkog okusa:

- sikavica
- maslačak
- aloe vera
- kamilica
- pepermint
- goldenseal
- pelin
- neem

Začini, koji sadrže gorki okus:

- kurkuma
- đumbir
- rimski kumin
- cimet
- fenugreek
- crna gorušica
- klinčić
- asafoetida
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3 ... , 48, 49, 50  Sljedeća
Stranica 49 / 50.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan