Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
Postano: 16.4.2018. pon. 14:42 Naslov:
pkristo je napisao/la:
Ogi, ti si radio nešto krivo i zato je tvoje veganstvo bilo neuspješno. Šteta što nisi bolje proučio uzrok toga što ti stvarno smeta. No glavno da ti ovo funkcionira. Meni je pak drago što ne treba niti jedna životinja umrijeti kako bih ja bio sit! Otrgnuti list nečega u vrtu ili plod s drveta nije isto što i staviti nož pod grlo nečega što ima živčani sustav sličan našem.
Naravno da nije isto, upravu si.
Radio sam i radim puno toga krivo, učim, to je život...
Općenito bi sjemenke (a kod oraha jedemo sjeme) trebalo namočiti kako bi iz stanja hibernacije krenuli u proces klijanja. Tada se rješavaju i antinutrijenata u kožici koji sprečavaju apsorpciju, a i stvaraju se enzimi koji pomažu probavi.
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
Postano: 10.5.2019. pet. 11:59 Naslov:
Slabo pišem jer sve dobro laufa!
Već sam duže vrijeme na stabilnih 80kg, vrtim se oko 83kg.
Za mene je to veliki uspjeh
Puno mi je pomogao limun, kroz cijelu sezonu jedem po jedan limun sa svakim obrokom.
Znači, ogulim, povadim koštice, nasjeckam i pomiješam sa kašom od ječma.
Dobije se neodoljivo slatkasto kiselkasti okus, finije od kolača!
Počela je mlada cikla, pečena u vatrostalnoj je ekstra fina!
Planiram ju jesti svaki dan kroz cijelu sezonu, pomaže mi puno u sportu!
Evo, malo sam podebljao masti, ukupno: 850 x 3 = 2550kal dnevno
UH ću sada držati niže zbog kandide i male fizičke aktivnosti.
200g hrane za 850kal, boombaa!
Prvo da pozdravim svu ekipu na forumu pošto sam tek registriran, a nije da sam baš novi pošto pratim forum par godina.
@Ogi
Kod mene je unos masti 90-100g dnevno i kroz par dana takvog konzumiranja događa mi se da je stolica zelene boje. U tih par dana prehrana je raznovrsna. Jednom prilikom povećao sam masti na 150g, istog dana mi je stolica bila zelena. S tim sam prestao nekih godinu dana, i rekoh da pokušam opet. Dignem masti na 100g/dnevno/tjedan dana, par dana normalne stolice, nakon toga zelena sve dok nisam smanjio masti.
Kakva kod tebe bude i je li ti se događala promjena boje?
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
Postano: 9.9.2019. pon. 13:25 Naslov:
Pozdrav i tebi, lijepo je što si se pridružio
Izlaz je uvijek važniji od ulaza!
Nisam primijetio promjenu boje u odnosu na masnoću.
Ne obraćam više pažnju na takve detalje jer više nemam nikakvih problema.
Od početka 2018te svakodnevno kuham kašu od domaćeg ječma kao UH bazu.
300g suhog ječma dnevno ako imam neku svoju prosječnu fizičku aktivnost.
To mi daje osnovni volumen i boju stolice
Zamastim ju sa domaćom svinjskom masti i k' tome komad mesa pašnih životinja i sezonsko povrće.
Mliječno i jaja su trenutno van upotrebe, isprobavao sam više puta sa i bez, čini se da meni ipak smetaju.
Ne jako u smislu da moram strogo paziti ali ipak smeta kroz duže vrijeme ako krenem sa značajnim količinama.
Osim ječma, moram još jednom istaknuti limun.
Te dvije namirnice su mi jako puno pomogle u zadnje 2g.
Ove godine sam se zaljubio i u crni ribiz ali ga tek planiram uzgajati i konzumirati u većim količinama.
Vidim da sam gore spominjao ciklu, ove godine je out jer mi je dizala BF (brain fog).
Pokušat ću jednom ponovo...
Ovaj članak me podsjetio na moje ovogodišnje otkriće.
Skužio sam da mi paprika i paradajz smetaju, sirovi, sušeni i termički obrađeni.
Odustao sam od pomoćnica u bilo kojem obliku.
Kukuruz, batat i grah isto više ne jedem jer mi smetaju.
Izgleda da mi smeta sva ta nova hrana pristigla iz Amerike
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
Postano: 26.12.2020. sub. 23:28 Naslov:
ogi je napisao/la:
Slabo pišem jer sve dobro laufa!
Već sam duže vrijeme na stabilnih 80kg, vrtim se oko 83kg.
Natukao sam 90kg
Sada je to već ozbiljna razlika u odnosu na 60kg iz 2012/13.
Nadam se kvalitetnoj stotki do kraja iduće godine
Kalorijska baza su mi domaća svinjska mast, čvarke neću ni spominjati jer odmah 'zgore.
Od mesa junetina iz slobodne paše i kosti za juhe, perad i ribe u manjem broju.
Ugljikohidrati su kaša od ječma i pogača od pira.
K' tome naravno ide sezonsko povrće, onak fino zamašteno
Trenutno su nam hit pečeni češnjak, mljac mljac
Velika vatrostalna je svako malo u pećnici, skoro sve pripremamo u njoj.
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.