Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 24.12.2011. sub. 01:02 Naslov: |
|
|
paradajz je napisao/la: | Po meni biš mogo dodati med, razne začinske biljke, kukrkumu, korijandar, kopar, bla bla bla, lan, sezam, proso ako ćeš ić sa žitaricama, prouči kit-ćari ako imaš volje, vrlo zdrava stvar, u biti to ti je basmati riža u kombinaciji sa nekom mahunarkom, primjerice dalom ili crvenom lećom, odličan cjelovit obrok, od kuhanih, e sad spomenuo sam med, sad ne znam dal si aktualno na veganskoj hrani, a ako nisi mogo biš recimo još povremeno neki fermentirani mliječni proizvod ili zdravo, kvalitetno mlijeko, ako nemaš, nabavi si kefir pa si praviš domaći... |
Volio sam med koji se kristalizirao ali sam ga prestao jesti jer mi je jednom davno bilo jako loše od njega
Začinske biljke me trenutno ne zanimaju, samo one kojih se mogu najesti
Žitarice i mahunarke ne jedem do daljnjeg
Nisam više vegan, jedem srdele i jaja
Mlijeko ne jedem i gotovo je nemoguće nabaviti domaće a industrijsko ne jedem ništa
Možda dobiješ koju ideju nakon ovih smjernica
Šipak/nar i koraba, njih sam npr. zaboravio
Ovako otprilike izgleda trenutno moja piramida prehrane:
 |
|
[Vrh] |
|
 |
Drug Mile

Pridružen/a: 02. 06. 2011. Postovi: 357 Lokacija: Gorski kotar - RIjeka
|
Postano: 24.12.2011. sub. 10:59 Naslov: |
|
|
Kupus jedeš isključivo svjež ili kiseliš pa jedeš po zimi? |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 24.12.2011. sub. 11:25 Naslov: |
|
|
Drug Mile je napisao/la: | Kupus jedeš isključivo svjež ili kiseliš pa jedeš po zimi? |
Još nisam odlučio da li ću kiseliti povrće
Moram staviti na papir za i protiv argumente |
|
[Vrh] |
|
 |
Drug Mile

Pridružen/a: 02. 06. 2011. Postovi: 357 Lokacija: Gorski kotar - RIjeka
|
Postano: 24.12.2011. sub. 11:44 Naslov: |
|
|
Ja inače rijetko jedem kiselo povrće, ali ove jeseni sam prvi put kiselio kupus za probu. Sad ga nekoliko dana jedem u većim količinama, i uši mi gore Inače sam zimogrozan, stalno prehlađen, spavam u čarapama... Otkako jedem kupus, vruće mi je, smanjujem grijanje što ljuti druge ukučane pa oni pojačavaju. Ne znam je li to dobro ili loše, niti je li to posljedica samo kiselog kupusa, ali to je jedina bitna promjena u zadnjih par dana pa se poklapa. Vjerojatno nema univerzalnog odgovora, nekome je nešto potrebno, a drugome može biti i štetno. Kolega s posla ima problema s kiselinom u želucu, i kao lijek pije vodu od kiselog kupusa. Dok god jede nešto kiselo svaki dan, problema nema.
Ipak kiselo povrće smatram za ljude novitetom, sumnjam da su evoluirali u smjeru da im je to potrebno. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 24.12.2011. sub. 12:21 Naslov: |
|
|
Drug Mile je napisao/la: | Ipak kiselo povrće smatram za ljude novitetom, sumnjam da su evoluirali u smjeru da im je to potrebno. |
Da
I ne sviđa mi se upotreba velike količine soli
Da ne spominjem plastične posude i vreće u kojima se u zadnje vrijeme kiseli |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 25.12.2011. ned. 22:42 Naslov: |
|
|
Mogući prijedlozi za dodatak u piramidu:
- povrće: pastrnjak, poriluk, komorač, šparoge;
- voće: dinje, lubenice;
- gljive;
- sjemenke: sezama, lana, maka. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 25.12.2011. ned. 23:38 Naslov: |
|
|
Pastrnjak nisam nikada probao, jel ima okus kao mrkva?
Šparoge su već na piramidi
Nisi vidjela ovaj post dolje
Na dinje i lubenice sam zaboravio
Kaj da radim sa sjemenkama sezama, lana i maka?
ogi je napisao/la: | vrganji, lisičice
celer, komorač, cvjetača, kelj pupčar, brokula, poriluk, rotkvica, daikon
borovnica, brusnica |
|
|
[Vrh] |
|
 |
Drug Mile

Pridružen/a: 02. 06. 2011. Postovi: 357 Lokacija: Gorski kotar - RIjeka
|
Postano: 26.12.2011. pon. 10:49 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Pastrnjak nisam nikada probao, jel ima okus kao mrkva?
|
Meni sirov nije tako ukusan kao mrkva, ali kuhan je savršen. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 26.12.2011. pon. 11:37 Naslov: |
|
|
Upravo sam probao sirovi kelj, celer, tikvu i poriluk
To kuham na pari za ručak + mrkva i crveni luk
Kelj, celer i tikva su fini sirovi ali poriluk je prežestok, njega ću isključivo jesti kuhanog |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 26.12.2011. pon. 12:57 Naslov: |
|
|
Uvijek brkam radić i maslačak fali mi radić u piramidi |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 26.12.2011. pon. 15:06 Naslov: |
|
|
Ispalo je predobro, pojeo sam tri tanjura  |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 26.12.2011. pon. 16:54 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Kaj da radim sa sjemenkama sezama, lana i maka? |
Samelješ pa posipaš po kuhanom povrću ili salati.
(Na taj način ujedno i olakšavaš asimilaciju vitamina topivih u mastima.) |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
Postano: 27.12.2011. uto. 12:10 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | Žitarice i mahunarke ne jedem do daljnjeg |
Zar sa svim mahunarkama imaš loša iskustva? Slanutak i leća se mogu jesti sirovi (dakako treba ih najprije namočiti i proklijati jer su tada najkorisniji). |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 27.12.2011. uto. 12:21 Naslov: |
|
|
Upravo sam se vratio s placa, imamo lijep / velik plac u kvartu
Tražio sam bilo kakvo nešpricano povrće, izgnjavio sve žene na placu i došao doma praznog ruksaka
2/3 bakica prodaje povrće koje nije njihovo, kažu nešto tipa sinek to ti je domaće iz dalmacije, moš' si mislit
One koje kažu da je njihov uzgoj u pravilu priznaju da je špricano
A to se vidi i na povrću koje izgleda savršeno
Bolesno!! Kako to netko može jesti?!
Svaka kupnja tog smeća jača kemijsku industriju koja nas truje na sve moguće načine!
Idem sada u napad na ove koji kao rade neki eko uzgoj  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13035 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 27.12.2011. uto. 12:34 Naslov: |
|
|
pkristo je napisao/la: | Zar sa svim mahunarkama imaš loša iskustva? Slanutak i leća se mogu jesti sirovi (dakako treba ih najprije namočiti i proklijati jer su tada najkorisniji). |
Sa klicama sam imao loša iskustva, više me ne zanimaju
S mahunarkama i žitarica nisam imao loših iskustva, ne da bi znao |
|
[Vrh] |
|
 |
|