Zemljani Zemljani
Priroda je Božja umjetnost
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Ogijeva prehrana
Prethodna  1, 2, 3, 4 ... 48, 49, 50  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 24.12.2011. sub. 01:02    Naslov: Citiraj i odgovori

paradajz je napisao/la:
Po meni biš mogo dodati med, razne začinske biljke, kukrkumu, korijandar, kopar, bla bla bla, lan, sezam, proso ako ćeš ić sa žitaricama, prouči kit-ćari ako imaš volje, vrlo zdrava stvar, u biti to ti je basmati riža u kombinaciji sa nekom mahunarkom, primjerice dalom ili crvenom lećom, odličan cjelovit obrok, od kuhanih, e sad spomenuo sam med, sad ne znam dal si aktualno na veganskoj hrani, a ako nisi mogo biš recimo još povremeno neki fermentirani mliječni proizvod ili zdravo, kvalitetno mlijeko, ako nemaš, nabavi si kefir pa si praviš domaći...


Volio sam med koji se kristalizirao ali sam ga prestao jesti jer mi je jednom davno bilo jako loše od njega

Začinske biljke me trenutno ne zanimaju, samo one kojih se mogu najesti Very Happy
Žitarice i mahunarke ne jedem do daljnjeg
Nisam više vegan, jedem srdele i jaja
Mlijeko ne jedem i gotovo je nemoguće nabaviti domaće a industrijsko ne jedem ništa Very Happy

Možda dobiješ koju ideju nakon ovih smjernica palac
Šipak/nar i koraba, njih sam npr. zaboravio Smile
Ovako otprilike izgleda trenutno moja piramida prehrane:

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Drug Mile



Pridružen/a: 02. 06. 2011.
Postovi: 357
Lokacija: Gorski kotar - RIjeka

PostPostano: 24.12.2011. sub. 10:59    Naslov: Citiraj i odgovori

Kupus jedeš isključivo svjež ili kiseliš pa jedeš po zimi?
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 24.12.2011. sub. 11:25    Naslov: Citiraj i odgovori

Drug Mile je napisao/la:
Kupus jedeš isključivo svjež ili kiseliš pa jedeš po zimi?


Još nisam odlučio da li ću kiseliti povrće
Moram staviti na papir za i protiv argumente
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Drug Mile



Pridružen/a: 02. 06. 2011.
Postovi: 357
Lokacija: Gorski kotar - RIjeka

PostPostano: 24.12.2011. sub. 11:44    Naslov: Citiraj i odgovori

Ja inače rijetko jedem kiselo povrće, ali ove jeseni sam prvi put kiselio kupus za probu. Sad ga nekoliko dana jedem u većim količinama, i uši mi gore Smile Inače sam zimogrozan, stalno prehlađen, spavam u čarapama... Otkako jedem kupus, vruće mi je, smanjujem grijanje što ljuti druge ukučane pa oni pojačavaju. Ne znam je li to dobro ili loše, niti je li to posljedica samo kiselog kupusa, ali to je jedina bitna promjena u zadnjih par dana pa se poklapa. Vjerojatno nema univerzalnog odgovora, nekome je nešto potrebno, a drugome može biti i štetno. Kolega s posla ima problema s kiselinom u želucu, i kao lijek pije vodu od kiselog kupusa. Dok god jede nešto kiselo svaki dan, problema nema.

Ipak kiselo povrće smatram za ljude novitetom, sumnjam da su evoluirali u smjeru da im je to potrebno.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 24.12.2011. sub. 12:21    Naslov: Citiraj i odgovori

Drug Mile je napisao/la:
Ipak kiselo povrće smatram za ljude novitetom, sumnjam da su evoluirali u smjeru da im je to potrebno.


Da palac
I ne sviđa mi se upotreba velike količine soli
Da ne spominjem plastične posude i vreće u kojima se u zadnje vrijeme kiseli
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4210

PostPostano: 25.12.2011. ned. 22:42    Naslov: Citiraj i odgovori

Mogući prijedlozi za dodatak u piramidu:

- povrće: pastrnjak, poriluk, komorač, šparoge;
- voće: dinje, lubenice;
- gljive;
- sjemenke: sezama, lana, maka.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 25.12.2011. ned. 23:38    Naslov: Citiraj i odgovori

Pastrnjak nisam nikada probao, jel ima okus kao mrkva?
Šparoge su već na piramidi palac
Nisi vidjela ovaj post dolje Smile
Na dinje i lubenice sam zaboravio palac

Kaj da radim sa sjemenkama sezama, lana i maka?

ogi je napisao/la:
vrganji, lisičice

celer, komorač, cvjetača, kelj pupčar, brokula, poriluk, rotkvica, daikon

borovnica, brusnica
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Drug Mile



Pridružen/a: 02. 06. 2011.
Postovi: 357
Lokacija: Gorski kotar - RIjeka

PostPostano: 26.12.2011. pon. 10:49    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Pastrnjak nisam nikada probao, jel ima okus kao mrkva?


Meni sirov nije tako ukusan kao mrkva, ali kuhan je savršen.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.12.2011. pon. 11:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Upravo sam probao sirovi kelj, celer, tikvu i poriluk
To kuham na pari za ručak + mrkva i crveni luk Very Happy

Kelj, celer i tikva su fini sirovi ali poriluk je prežestok, njega ću isključivo jesti kuhanog
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.12.2011. pon. 12:57    Naslov: Citiraj i odgovori

Uvijek brkam radić i maslačak Very Happy fali mi radić u piramidi
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.12.2011. pon. 15:06    Naslov: Citiraj i odgovori

Ispalo je predobro, pojeo sam tri tanjura Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4210

PostPostano: 26.12.2011. pon. 16:54    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Kaj da radim sa sjemenkama sezama, lana i maka?

Samelješ pa posipaš po kuhanom povrću ili salati.
(Na taj način ujedno i olakšavaš asimilaciju vitamina topivih u mastima.)
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 560
Lokacija: ZG

PostPostano: 27.12.2011. uto. 12:10    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Žitarice i mahunarke ne jedem do daljnjeg

Zar sa svim mahunarkama imaš loša iskustva? Slanutak i leća se mogu jesti sirovi (dakako treba ih najprije namočiti i proklijati jer su tada najkorisniji).
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 27.12.2011. uto. 12:21    Naslov: Citiraj i odgovori

Upravo sam se vratio s placa, imamo lijep / velik plac u kvartu
Tražio sam bilo kakvo nešpricano povrće, izgnjavio sve žene na placu i došao doma praznog ruksaka
2/3 bakica prodaje povrće koje nije njihovo, kažu nešto tipa sinek to ti je domaće iz dalmacije, moš' si mislit
One koje kažu da je njihov uzgoj u pravilu priznaju da je špricano
A to se vidi i na povrću koje izgleda savršeno

Bolesno!! Kako to netko može jesti?! placko
Svaka kupnja tog smeća jača kemijsku industriju koja nas truje na sve moguće načine!

Idem sada u napad na ove koji kao rade neki eko uzgoj Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 13035
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 27.12.2011. uto. 12:34    Naslov: Citiraj i odgovori

pkristo je napisao/la:
Zar sa svim mahunarkama imaš loša iskustva? Slanutak i leća se mogu jesti sirovi (dakako treba ih najprije namočiti i proklijati jer su tada najkorisniji).


Sa klicama sam imao loša iskustva, više me ne zanimaju

S mahunarkama i žitarica nisam imao loših iskustva, ne da bi znao
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Prehrana Vremenska zona: GMT + 02:00.
Prethodna  1, 2, 3, 4 ... 48, 49, 50  Sljedeća
Stranica 3 / 50.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan