Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kršćanska meditacija
1, 2  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Ljubavlju do Neba
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 16.3.2016. sri. 23:47    Naslov: Kršćanska meditacija Citiraj i odgovori

Kod mene ćeš naći mir, odmor i ozdravljenje

Isus nam danas piše pismo. On ti daje sasvim osobnu riječ. Isus kaže: Dođi jednom k meni, ti koji se mučiš i stenješ pod teretom života, ja ću duši tvojoj pribaviti mir. Moj jaram je sladak i moj teret je lagan.
Dođi k meni kad ti je teško i odloži svoj teret kod mene. Sasvim sigurno ne ću te opteretiti novim teškoćama. Ne teretim te zapovijedima i zabranama. Smiješ se slobodno razvijati. Smiješ otkriti svoje talente i sposobnosti. Ne ću kazniti tvoje slabosti, nego unaprijeđujem tvoju jakost, tvoju jedinstvenost. Vidim što ti možeš i ne kritiziram tvoje nedostatke. Ne pravim na tebe pritisak. Imaš vremena učiti, rasti i sazrijevati. Ne stavljam ti vremensko ograničenje i ne stavljam ti zahtjev za učinkom.
Ni ti nemoj sebe stavljati pod pritisak. Ne uspoređuj se s drugima, jer možeš lako postati ohol ili ojađen. Uvijek će biti među ljudima onih koji su u očima svijeta značajniji ili slabiji od tebe. Ja tebe neizmjerno ljubim. Uči da sebe prihvatiš i ljubiš kakav si sada.
Kod mene se možeš osjećati opušteno i neopterećeno. Kod mene smiješ biti kakav jesi. Kod mene može odložiti sve svoje maske. Budi takav kakav jesi. Ne obmanjuj se krivim osjećajima. Pusti svojim osjećajima slobodni tijek. Smij se, plači, pleši, poskakuj, budi radostan i raduj se poput djeteta. Osjećaj se laganim poput pera. Odmori se, odmakni se od svega što vučeš za sobom. Osjećaj u svom srcu i slušaj što ti govorim. Pusti se u moje ruke, u moj mir, moju radost, moju ljubav, moju dobrotu i u moje veliko milosrđe. Predaj mi svoje strahove i brige, baci ih na mene. Ja sam tvoj Bog osloboditelj, koji ljubi tvoj život. Ja sam Bog koji te oslobađa od svega što te potlačuje i ne da ti živjeti. Ja te ponovno podižem.
Kod mene ćeš naći mir, odmor i ozdravljenje. Oslobodi se od svoga nemira i tvoje unutarnje užurbanosti. Izjednači svoj dah i otkucaje srca s Božjim ritmom. Osjećaj se jednostavno slobodno kao ptica. Ako sve odložiš što opterećuje tvoje srce i tvoju dušu, ti ćeš se prepoznati kakav jesi i uvijek si već bio. Tada ćeš ponovno biti onaj koji prepoznaje svoje određenje i tvoj pravi životni zadatak i moći ćeš ga slijediti. Tada ćeš prepoznati tvoj pravi bitak.
Još jednu misao, kaže Isus, imam za tebe: Ti ne moraš biti filozof niti veliki učenjak da bi Boga upoznao. Samo se srcem osjeća Bog, a ne razumom. Srce je veoma osjetljivi organ za poznavanje, a ne razum. Budi kao dijete koje se u svemu oslanja na pomoć svojih roditelja. Samo ponizne, na Boga oslonjene Bog obdaruje. Marija je bila i ostala ponizna službenica Božja obdarena svim milostima. Ponizne Bog uzvisuje, a ohole kojima Bog ne treba, Bog otpušta prazne. I Isus se kao čovjek ponizio i bio sluga svima te je stoga bio uzvišen s desne strane Božje. Ne boj se biti pred Bogom biti dijete. Jer to zapravo i jesmo i samo tako bivamo obdarivani Duhom Božjim. Zato postani ponovno kao dijete. Dopusti da dijete u tebi živi. Tada posjeduješ sposobnost sa srcem gledati, osjećati i razumjeti što razum s tisuću mudrih riječi ne može nikada pokazati. Zato dođite k meni svi i samo tada ćete naći mir za vašu dušu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
wwuki5Pridružen/a: 21. 03. 2012.
Postovi: 103
Lokacija: Brodsko posavska županija

PostPostano: 18.3.2016. pet. 22:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Isuse ja te trebam , trebam tvoju prisutnost i tvoj dodir tvoj stvarni dodir , dodir mira i ljubavi.
Slabi smo Isuse i prazni smo . Fali nam vjere i pouzdanja u tebe....
Prorok Izaija je davno rekao da si Ti Isuse sve naše boli i bolesti i grjehe ponio na križ,
sve bolesti svjeta su toliko strašne i sve naše opačine. , one su tako te inakazile da više nisi ličio na čovjeka , i sve si to podnio iz ljubavi prema nama , prema meni grešniku da se spasim od vječne propasti , ljubav prema grešniku, ljubav prema meni koji te vrjeđa, često svojim jezikom i svojom nevjerom . Ti si iz ljubavi trpio i tu si da uzmeš naše bolesti i strahove , a ,mi ti ih samo trebamo predati, ali , mi ih držimo čvrsto i teško nam je i jaučemo i kukamo ali ih se ne odričemo , a trebamo ih predati tebi s povjerenjem i vjerom, prepustiti ih tebi jer si ti na krž uzeo naše boli, jer si nas Ti otkupio jer ti si Bog silan na rječi i na djelu .
I sad ti Gospodine predajemo sve naše bolesti i stahove , sav naš jad i nemoć , dotakni Isuse svako srce da zaigra kao Ivan krstitelj u tvojoj prisutnosti , ispuni nas Svetim Duhom svojim da možemo vršiti svetu volju Tvoju . I evo sad Gospodine molimo te pruži ruku svoju da bude , ozdravljenja , znamenja i čudesa, po imenu sina tvoga Isusa , da se postide oni koji te odbacuju ..,. Jer biblija kaže da si došao da uništiš djela đavolska iscjeliš srca slomljena iscjeliš tjela bolesna...... "Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše." Hvala ti Isuse , hvala ti što nas ljubiš hvala ti što si nam pokazao kako izgleda ljubav
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 28.3.2016. pon. 22:20    Naslov: Citiraj i odgovori

Isus Krist oslobađa čovjeka svih strahova. On oslobađa čovjeka u svakom sakramentu i po svojoj riječi. Strah ima svoj početak u đavolskoj mržnji prema Bogu i čovjeku. Sotona je otac straha, koji želi despotski uništiti ljudski rod. Tu gdje je strah, budimo sigurni da nema Boga. Isus Krist poziva na slobodu i svatko tko želi može primiti njegov poziv te postati slobodan, slobodan od straha. On je došao na svijet radi nas ljudi, radi toga da ljudsko srce ne bude uplašeno niti uznemireno (Iv 14,1 i sl.). Njegova savršena ljubav istjeruje svaki strah. Svaka riječ Gospodnja srce sladi i oči prosvjetljuje (Ps 19, 9). Isusova je riječ snažnija od ikada izgovorenih riječi najvećih ovozemaljskih autoriteta. Onaj tko sluša, čuje i prima Isusov govor oslobađa se svih strahova i nemira. To je slikovito opisao sveti Ivan Pavao II. riječima: Ne bojte se otvoriti vrata Kristu!

Bog Otac stavlja svoje riječi u Isusova usta kako bi istina pobijedila svako zlo. Lažni proroci uznemiruju. Svojim riječima ubijaju. Umjesto ozdravljenja i slobode izazivaju još veću bolest i još veći strah. Njihov je govor podmukao, iako izgovaraju sladunjave riječi. Odvlače ovce od žive vode žive ulijevajući nepovjerenje (usp. Pnz 18,18 ). Ponekad je teško prepoznati vuka u ovčjem krznu. Molimo Gospodina da nam podari milost prepoznavanja lažnih proroka danas.

p.Arek Krasicki, CSSp, Osijek
http://duhos.com/isusova-rijec-oslobada-svakoga-strahamk-121-28/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 19.4.2016. uto. 00:01    Naslov: Citiraj i odgovori

Rodio si se za ljubav,za nju si stvoren i razlog što postojiš, za nju dišeš, u njoj umireš, u njoj živiš da bi imao život, život u Njemu, u Bogu.
Ima li pogodnijeg trenutka od onoga da te vrati u Njegov zagrljaj kada te život surva u ponor tvojih grijeha, kada te gurne na rub tvojih nadanja i kad tvoje nebo prekrije zlokobnim oblacima.
Nema, jer tu te čeka On, na rubu, u ponoru...ne iznad oblaka, već ispod njih, tu gdje upravo jesi. Kisne skupa s tobom, pod kišom tvojih zabluda i predrasuda, pod pljuskom tvojih grijeha i tučom tvojeg nepouzdanja u Njega. On, kao tvoj kišobran... Ovdje gdje su te svi zaboravili, ranili pa pobjegli, zgazili pa noge otrali, popljuvali pa usta svoja obrisali, ovdje gdje samoća nagriza tvoje dane a žalost puni bunar duše. Ovdje te čeka On i govori dok briše suze sa lica tvoga"Znaj, dijete moje... da u svemiru nema veće sile i snage koja mene može zaustaviti u pohode ljubavi prema tebi, nema te prepreke koju ja ne mogu preskočiti, niti ima nekog bržeg da me može prestići kada si potreban ljubavi. Neću se dati nadmašiti, niti oboriti, izmjeriti niti se sakriti, kada mi probaš pobjeći uvijek ću te sustići, kada me zaboraviš onda ću te stisnuti, oviti, zagrijati, a kada me poželiš darivati onda ću te preplaviti. Ne zaboravi,moja ljubav uvijek pronađe put, kroz sve što prolaziš- prolaziš s njom"

http://www.medjugorje-info.com/hr/meditacije-medjugorje/meditacije/ako-te-otac-i-majka-zaborave-ja-govori-gospodin-necu-te-zaboraviti-nikada
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
wwuki5Pridružen/a: 21. 03. 2012.
Postovi: 103
Lokacija: Brodsko posavska županija

PostPostano: 21.4.2016. čet. 07:20    Naslov: Isuse volim te Citiraj i odgovori

Isuse volim te
Isuse volim te ,dobrodošao u svoj sveti hram , dobrodošao u moje srce u moje svetohranište , moje srce neka bude tvoj dom u kojem ti prebivaš, hvala Ti jer si ovdje s nama ,hvala Ti jer nas ljubiš , hvala ti jer si mi dao jezik i razum da ti mogu reći... Volim te,i ljubim te. Molim te da mi daš snage da budem tvoj i na djelu a ne samo na riječi , da vršim volju Očevu , da moja djela budu sveta , da se u dan suda ne postidim pred Tobom i pred zborom svetih , jer će sva moja djela biti stavljena na vidjelo , ne samo ono što se vidjelo izvana nego i ono što nam je u srcu , ono što samo Bog može vidjeti. Mi hodeći ovom zemljom ostavljamo iza sebe tragove , djeca dječje , muškarci muške , žene ženske tragove , kakvi su tvoji tragovi brate i sestro , dali ljudi mogu prepoznati da je putem kojim si prošla , prošla svetica , svetac , dali se tvoji tragovi razlikuju od tragova ovoga svijeta, dali su drugačiji , dali odudaraju od ovog svijeta,,, ideš li ovim svijetom i blagoslivljaš , donosiš mir ili nemir , radost Duha svetog ili žalost, donosiš li utjehu, ili tražiš utjehu, zračiš li mirom i vedrinom , posebno kad primiš Krista živog dali si svjedok ili kukavica , Ma još nas ne progone još nas ne razapinju kao u Siriji , čega se stidiš , svoga Isusa u koga vjeruješ , ma dali uopće vjeruješ ? nemoj biti ono što ovaj svijet nameće , moraš biti drugačiji. ,biti Božji. Isuse ti nas evo i sad pitaš ljubiš li me više nego drugi? Odgovori mu ,on čeka na tvoj odgovor , na dvije stolice ne možeš sjediti ili si Kristov ili nisi ,ili prianjaš uz njegov nauk ili ne prianjaš.
Pomozi mi Isuse da te ljubim svakim danom sve više.... Jer ja te volim.... ja Te trebam.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
jagodica bobicaPridružen/a: 09. 01. 2014.
Postovi: 448

PostPostano: 16.5.2016. pon. 19:29    Naslov: Citiraj i odgovori

Anđelka Ištuk - zajednica Ruah Adonai

Živite s Bogom i radujte se s njime svaki dan. Obraćenje je jedan mistični trenutak neba objavljen svakom čovjeku, grešniku i na obraćenje je pozvan svaki od nas. Obraćenje traje čitav život i nikad nismo dovoljno obraćeni. Neke stvari se ne događaju isključivo našom voljom, već Božjim zahvatom. Kad molite srcem za obraćenje, po tim riječima događa se milost neba koja dotakne našu dušu i onda čovjek počme živjeti s Bogom, počme se mijenjati i svaka molitva čovjeka počinje živjeti Boga. To je kao jedan mozaik koji je zatrpan u smeću. Mi smo stvoreni na sliku Boga, koji nas je tako čudesno stvorio. Mi smo Kristovi, mi smo Božja djeca, čudesni. Kako živimo udaljeni od Boga, kako smo otvoreni grijehu taj mozaik počinjemo zatrpavati smećem. Kada se dogodi taj čudesni mistični trenutak, kad se nebo spoji s zemljom, kada jedna duša osjeti njegovu moć i počinje se mozaik čistiti. Čišćenje se događa po svakoj ispovijedi, po vjeri i tvojoj i dugoga koji vjeruje za tebe. Srce ti počinje treperiti, mijenjeti se i mi postajemo novi ljudi. To je početak obraćenja duše. Kad skinemo taj površinski sloj teških grijeha, naravi, ovisnosti dolazimo da jednog nivoa gdje naziremo kako je lijep mozaik, ali neki komadići su izbjelili. Gospodin svaki komadić mozaika čisti, izdiže, ponovo ga lašti. Promjena načina ponašanja, način odijevanja, sve se u nama probudi. Kad je srce budno onda je tijelo budno. Kad pogledate ljude oko sebe vidjet će te koliko su obnovljeni, koliko je srce unutra budno, kako se tijelo ponaša. Sve što činite, činite cijelim svojim bićem. Na ovom putu ima dosta kušnji, padovi. Sveti su naši padovi, jer nas dovode poniznosti. Ne boj te se pada. Nije pad loš, nego je oholost loša. Kad se čovjek počinje baviti tim ranama, odlazi kod jednog svećenika, drugog, kao da je u potrazi, pa ne ide, naj radije bi da pobjegne iz obitelji, zajednice. To nije ispravan put, nije dobar put pobjeći od nekog. Kad se pitamo koji put izabrati? Onaj koji je teži. Zašto počinjemo bježati? Zato jer nemamo mira u sebi. Dok čovjek nema mira u sebi, on traži, posprema kuću, posprema zajednicu, upire prstom u drugoga, protivi se, kuka, viče. Potreban je mira. Kad moliš za drugoga mir, sam ćeš ga dobiti. Bog svakog od nas poziva na OSOBNU MOLITVU. Bez osobne molitve ne možemo imati vjeru srca. Isto tako ispovijed, euharistija, Božja riječ to nam mora biti kao da zrak dišemo prisutno u životu. Večina od nas je navikla hraniti naše fizičko tijelo (odjeća, obuća, hrana...), sve ulažemo u to. Ono što na kraju ostaje je vječna duša. Ta sduša treba hranu, a to je euharistija, gozba ljubavi, to je sveta ispovijed. To nije samo oproštenje grijeha, to je oslobođenje, to je ozdravljenje. U ispovijedi je Isus i jučer i danas i sutra i to nije samo trenutak. Svaki od nas je potreban njegove ljubavi. Ne boj se moliti i za drugoga, jer kad moliš za drugoga tvoje se srce otvara za drugoga. Postoji razliveno srce, a to je srce koje ništa ne zadržava za sebe. Svi smo pozvani na MIR. Kao što je Gospa rekla: Evo me, tako se i mi možemo otvoriti miru. Otvaramo se miru tako što krotimo naše tijelo. Najveća bitka koju vodimo, vodimo sa samim sobom. Zlo nas napada iz naših vlastitih srca, a ne od nekoga drugoga. Ono što je u našem vlastitom srcu, to nas napada. Ne može me napasti nešto čemu ja nisam otvorena. Napada me ono i s onim se borim što živi u mojem srcu. Kako ćemo vidjeti to nutarnje u nama? Ulazit ćemo po vjeri. Osobna molitva ima određene sadržaje i ona je jako važna, jer u tom prostoru molitve dotičemo i fizičko tijelo. Koliko smo primili duhovno ozdravljenje ali nije prešlo u fizičko tijelo. Zašto? Jer nemamo prostor mira u srcu. Mi teoretski znamo da nam treba mir, ali neznamo kako ga živjeti. Kako znaš da nisi u miru? Porasteš u molitvi, kad nemamo vremena, kad nismo organizirani, kad stalno imamo nešto novo, nova događanja i vidimo da nemamo taj mir. Zato trebamo doći do mira. Uprostoru mira nemoj te ući preuzetosti. Ne uzdati se u sebe i potpuno pouzdanje u Gospodina. Npr. Bože ja sam nemoćan za određene stvari. Moramo priznati iskreno stanje svojeg srca: Gospodine ja nemam mira u svom srcu i molim te da mi daruješ mir. VJEŽBA: Sve što je Bog stvorio čovjek može osjetiti. Smjestite se ugodno, zatvorite oči. Oči nas tako često odvlače od mira, tako često vidimo ono što ne treba vidjeti i doživimo ono što ne trebamo doživjeti. Otvorimo svoja srca da čitavim svojim bićem, čitavom svojom nutrinom uđemo u ove prostore. Probudite svoje srce da osjećate svoje tijelo i nemojte ubrzavati. Osjeti kako dišeš, osjeti težinu svojih nogu, osjeti sebe kako sjediš, osjeti svoje ruke, svoje lice, glavu... Bog je u tvojem tijelu. Tko čini da tvoje srce kuca? Bog to čini u nama. Osjeti ga, polako diši. On je dah života. Dok dišeš, osvjesti to disanje i budi radostan jer dišeš i živiš. Osjeti svoje srce i svoju dušu. To je ono mjesto koje osjetiš kad ljubiš. To je ono mjesto kad te boli kada te netko rani. To je duhovno srce. Tko ne zna kako duša boli, taj ne zna što je bol. Čitavo tvoje biće radi da ti ljubiš. Tako ljubi Boga sada, tako ljubi Isusa Nazarećanina. Sada ćemo otići na putovanje, jer srcem možeš otići bilo gdje. Gledaj srcem. Gledaj to srcem, cijelo tvoje biće je tamo. Gledaj srcem i ljubi srcem. Nalaziš se podno križa na koljenima između Ivana i Marije. Kako izgleda tvoj spasitelj na križu? Gledaj u njega. Prolazio je muku poniženja. Nema dijelića kože koja nije krvava, ranjena, popljuvana, rane su krvave, a neke su se posušile, hladno je, noge su mu u grču. Gledaj sada lice svoga spasitelja. Kako mu izgleda lice? Isus te gleda s križa i ti gledaš njega. Pogled govori sve. Gleda te blago, promatra tebe. Zastani na trenutak i poslušaj što ti govori. Ne brini... molim za tebe... Oče oprosti im jer ne znaju što čine... Oče u tvoje ruke predajem duh svoj. Skidaju ga s križa, stavljaju ga u bijelu plahtu i nose ga i stavljaju ga u krilo tebi. Primi Isusovo tijelo, zagrli ga, stisni ga čvrsto na svoje grudi, stisni ga čvrsto uz svoje srce. Poljubi Isusa. Što ga više stišćeš sebi počinješ shvačati da je sve njegovo, ispunjeno dobrotom uskrsloga Krista. Uskrsli Krist je sada u tebi, u čovjeku do tebe, u srcu koje ljubi. Predajem se tebi, poljubi moje slabo srce, poljubi moju ranjenu dušu, moju slabost, moj strah, moju volju kroz tvoje riječi, dodire. Grli kroz mene, govori kroz mene, ljubi kroz mene... Ostanimo u tišini i budimo u svjetlu uskrslog Krista. Tamo nema nijedne misli, nijedne riječi, samo diši Isusa. Gledaj samo njega.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 13.6.2016. pon. 21:31    Naslov: Citiraj i odgovori

wwuki5 je napisao/la:
Možeš biti cijeli život vjernik, a ne osjećati zaista Boga. I onda, odjednom, On siđe u tvoje srce i obratiš se. Doživiš čišćenje duše, otkriće ljubavi koja ti je oduvijek nedostajala. Potraga se čini završena.U zanosu si. Duša ti žeđa Božju Riječ. Duša guta duhovne knjige. Željan si glazbe koja pjeva o Bogu. Spašen si. Čini ti se da je cijeli svijet tvoj. Žao ti je onih koji još nisu doživjeli doticaj s Njim, koji još nisu osjetili cjelov Božji.Misliš da si siguran. Radostan si. To je tek početak.... Dalje se granaju putovi. Mnoge zablude prijete, zablude o sebi. Netko od obraćenih pomislit će da je bolji od drugih. Neki će pomisliti da su sama bijeda. Neki će se zanositi karizmama i htjeti ih sve za sebe. Neki će se hraniti bukom, izvanjskim. Neki će misliti da su pozvani obraćati cijeli svijet i nestrpljivo će vući za rukave ostale, da im silom otvore oči. Neki će upasti u zablude ali će žeđati za istinom, te će tražiti odgovore kroz molitvu. Dolazit će vrijeme suše u molitvi, zanos će nestajati. Vjera traži ustrajnost, strpljivost. Bog želi da Ga ljubimo i kad se skrije. Bog želi da molimo i kad je teško moliti, kad misli bježe. Bog hoće da smo Njegovi uvijek, u svim uvjetima, da ne odustajemo. Težak je Put. Što koračamo dalje vidjet ćemo kako se sužava. Neki će nas prijatelji napustiti, neki će nam se ljudi rugati, nekima ćemo postati nezanimljivi. Ponekad će se tražiti da svjedočimo vjeru, a bit ćemo sami. Tražit će se hrabrost. Tražit će se da budemo svoji. Vrlo često zla ovoga svijeta pokušat će nas zarobiti. Neki od nas polako će mu se prepuštati, tražeći opravdanja za koračanje unatrag. Možda ćemo dobivati pohvale od tog svijeta, i zaboravljat ćemo onu Ljubav koja nas je podigla iz blata. Ta ljubav se i tako skriva i često nas odvodi u Maslinski vrt. Ta ljubav nas tjera da pitamo; Oče moj, zašto si me ostavio..... Neki od nas će sklanjati pogled od svijeta, jer nije lako biti svoj u ovome svijetu. Nekima će se ludilo i besmisao ovog svijeta učiniti ipak smislenim. Svijet ne traži od nas promjene,a Bog je tako zahtjevan! On stalno traži da dajemo, da se žrtvujemo, da ne postupamo po naravi, nego suprotno od nje. Isus je postavio stvari na glavu s obzirom kako u svijetu stoje. Imaš li snage biti svoj? Bog se skriva, a grešnost vlastite naravi je jaka. Neki od nas će shvatiti da se nisu ništa promijenili na bolje. Neki će odustati, mislit će da je sve uzalud kad se ne mijenjamo. Neki će drugi shvatiti da je neophodno držati se Boga, koji nas ljubi, unatoč nama samima. I bit će svoji u tom smislu, da ih neće svijet odvući natrag. Neki od nas neće dopustiti da je Bog za njih uzalud dao svoga Sina! Ne daj se natrag u blato, jer nećeš moći reći da nisi znao. Ta cjelov je Božji bio na tebi! Nije lako biti svoj,ali je neophodno da bi bio Božji! Neka košta! Budi svoj!
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 26.9.2016. pon. 23:15    Naslov: Citiraj i odgovoriZnam da je put grub i sklizak, i vidljivost slaba, ali ne boj se, dao sam ti Duha Svetog, Branitelja, Tješitelja.
Biti ću uvijek uz tebe da ti pružim ruku kada padneš, da ti pokažem put kada zalutaš.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 7.3.2017. uto. 10:02    Naslov: Citiraj i odgovori

[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
wwuki5Pridružen/a: 21. 03. 2012.
Postovi: 103
Lokacija: Brodsko posavska županija

PostPostano: 12.3.2017. ned. 14:33    Naslov: Citiraj i odgovori

Odlična knjižica; U Tvojoj prisutnosti Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 12.3.2017. ned. 15:22    Naslov: Citiraj i odgovori

Dobio sam tu sliku preko cijelog niza ljudi na taj meni poseban datum Smile
Malo sam pogledao komentare na Amazonu:
https://www.amazon.com/product-reviews/B003IYI7I2/ref=cm_cr_getr_d_paging_btm_2?ie=UTF8&filterByStar=one_star&reviewerType=avp_only_reviews&showViewpoints=0&pageNumber=1
Očito je knjiga jako popularna ali ima i ozbiljne kritike kao što su: "This author writes as if God or Jesus is speaking in first person.", "it does not hold biblical facts and truth"...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
wwuki5Pridružen/a: 21. 03. 2012.
Postovi: 103
Lokacija: Brodsko posavska županija

PostPostano: 13.3.2017. pon. 22:13    Naslov: Citiraj i odgovori

Sam prosudi dali te tekstovi dovode bliže Bogu i njegovoj prisutnosti u tvom srcu.
A osude haa , da čuješ osude na račun fra Ive Pavića.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 23.3.2017. čet. 13:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Poruka Svetog Oca Franje za korizmu 2017.

Draga braćo i sestre,
korizma je novi početak, put koji vodi ka sigurnom cilju: Uskrsu, Kristovoj pobjedi nad smrću. To nas vrijeme uvijek snažno poziva na obraćenje. Kršćanin je pozvan vratiti se Bogu »svim srcem« (Jl 2, 12), ne zadovoljavati se osrednjošću već rasti u prijateljstvu s Gospodinom. Isus je vjerni prijatelj koji nas nikada ne napušta, jer i kada smo u grijehu on strpljivo čeka da mu se vratimo i tim strpljivim čekanjem pokazuje svoju spremnost na opraštanje (usp. Homilija na misi, 8. siječnja 2016.).

Korizma je pogodno vrijeme za jačanje duhovnog života sredstvima posvećenja koje nam Crkva pruža: postom, molitvom i milostinjom. U korijenu svega toga je Božja riječ, koju smo u ovom vremenu pozvani slušati i nad njom revnije meditirati. Želim se ovdje na poseban način zadržati na prispodobi o bogatašu i siromašnom Lazaru (usp. Lk 16, 19-31). Neka nam bude nadahnuće taj tako značajan tekst, koji nam pomaže razumjeti što nam je potrebno da bismo postigli pravu sreću i vječni život.

1. Druga osoba je dar

Na početku prispodobe predstavljena su dva glavna lika s time što je siromah detaljnije opisan: on se nalazi u očajnom stanju, nema čak snage ni ustati, leži pred bogataševim vratima i hrani se mrvama koje padaju s njegova stola, cijelo tijelo mu je posuto ranama koje psi dolaze lizati (usp. rr. 20-21). Mračna je to slika; prikazuje ponižena čovjeka koji je zapao u veliku bijedu.

Dodatnu crtu dramatičnosti toj slici daje siromahovo ime: zove se Lazar, ime bremenito obećanjem, koje doslovno znači »Bog pomaže«. Stoga taj lik nije anoniman, njegove su osobine jasno opisane i predstavljen je kao pojedinac s vlastitom osobnom poviješću. Dok je za bogataša praktički nevidljiv, za nas je netko koga dobro poznajemo. Postaje jedno lice i, kao takav, dar, neprocjenjivo bogatstvo, biće koje je Bog htio, koje voli i kojeg se spominje, premda je konkretno stanje u kojem se nalazi stanje odbačenog čovjeka (usp. Homilija na misi, 8. siječnja 2016.).

Lazar nas uči da je druga osoba dar. Ispravan odnos s osobama sastoji se u tome da prepoznamo sa zahvalnošću njihovu vrijednost. I siromah na bogataševim vratima nije neugodna smetnja, već poziv na obraćenje i promjenu života. Ta nas prispodoba ponajprije poziva da otvorimo vrata svoga srca drugome, jer svaka osoba je dar, bilo da je to naš susjed ili pak nepoznati siromah. Korizma je pogodno vrijeme da otvorimo vrata svakoj osobi u potrebi i prepoznamo u njemu ili njoj Kristovo lice. Svaki od nas susreće takve ljude u svom svakodnevnom životu. Svaki život koji susrećemo je dar koji zaslužuje prihvaćanje, poštivanje i ljubav. Božja nam riječ pomaže otvoriti oči da prihvatimo i ljubimo život, prije svega kad je ovaj slab i ranjiv. A da bismo to mogli nužno je uzeti ozbiljno i ono što nam Evanđelje kazuje o bogatašu.

2. Grijeh nas zasljepljuje

Prispodoba je bespoštedna u opisivanju proturječnosti u kojima se nalazi bogataš (usp. r. 19). Taj lik, za razliku od Lazara, je bezimen; za njega se jednostavno kaže da je »bogataš«. Izobilje u kojem živi ogleda se u pretjeranoj raskošnoj odjeći koju nosi. Grimiz je naime bio vrlo cijenjen, čak više od srebra i zlata, i zato je bio pridržan božanstvima (usp. Jr 10, 9) i kraljevima (usp. Suci 8, 26), dok je tanani lan davao pojedincu gotovo svet značaj. Taj se čovjek dakle volio razmetati svojim bogatstvom i običavao je to činiti svakodnevno: »danomice se sjajno gostio« (r. 19). U njemu vidimo dramatičan odraz izopačenosti grijehom, koja poznaje tri susljedna stupnja: ljubav prema novcu, ispraznost i oholost (usp. Homilija na misi, 20. rujna 2013.).

Apostol Pavao kaže da »korijen svih zala jest srebroljublje« (1 Tim 6, 10). To je glavni uzrok korupcije i izvor zavisti, svađa i sumnjičenja. To može ići tako daleko da novac zavlada nama, čak dotle da postane tiranijski idol (usp. apost. pob. Evangelii gaudium, 55). Namjesto da bude sredstvo kojim se služimo u činjenju dobra i iskazivanju solidarnosti drugima, novac može nas i čitav svijet podjarmiti egoističnoj logici koja ne ostavlja prostora ljubavi i predstavlja prepreku miru.

U prispodobi se zatim pokazuje da gramzivost bogataša čini ispraznim. Njegova osobnost nalazi izraz u vanjštini, u pokazivanju drugima što si može priuštiti. Ali ta vanjština pokriva unutarnje lice. Njegov je život talac vanjskog izgleda, tog najpovršnijeg i najprolaznijeg aspekta postojanja (usp. isto, 62).

Najniži stupanj tog moralnog srozavanja je oholost. Bogataš se odijeva poput kralja i ponaša se poput božanstva, zaboravljajući da je obični smrtnik. Za čovjeka iskvarena ljubavlju prema bogatstvima ne postoji ništa drugo osim njega samog i zbog toga osobe koje ga okružuju ostaju izvan njegova vidokruga. Plod navezanosti na novac je dakle neka vrsta zaslijepljenosti; bogataš ne vidi čovjeka koji gladan, izranjen, ponižen leži do njegovih vrata.

Promatrajući taj lik, može se razumjeti zašto se u Evanđelju tako jasno osuđuje ljubav prema novcu: »Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu« (Mt 6, 24).

3. Riječ je dar

Evanđelje o bogatašu i siromašnom Lazaru pomaže nam dobro se pripraviti za Uskrs koji se bliži. Liturgija Pepelnice poziva nas iskusiti nešto slično onom što bogataš doživljava na tako dramatičan način. Svećenik, dok nas posipa pepelom, ponavlja riječi: »Sjeti se da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti«. I bogataš i siromah umiru i glavni dio prispodobe se odvija na drugome svijetu. Dvojica likova iznenada otkrivaju da »ništa nismo donijeli na svijet te iz njega ništa ni iznijeti ne možemo« (1 Tim 6, 7).

Mi također možemo vidjeti što se događa na drugome svijetu gdje bogataš vodi poduži dijalog s Abrahamom, kojeg naziva »ocem« (Lk 16, 24.27), pokazujući time da pripada Božjem narodu. Ta pojedinost čini njegov život još kontradiktornijim, jer do toga trenutka nije uopće bilo govora o njegovu odnosu s Bogom. Naime, u njegovu život nije bilo mjesta za Boga. Jedini njegov bog bio je on sam.

Tek usred muka na drugome svijetu bogataš prepoznaje Lazara. Želi da mu siromah ublaži patnje s malo vode. To što on traži od Lazara slično je onome što je bogataš mogao za života činiti a nije nikada učinio. Abraham mu, ipak, objašnjava: »Sinko! Sjeti se da si za života primio dobra svoja, a tako i Lazar zla. Sada se on ovdje tješi, a ti se mučiš« (r. 25). Na onome svijetu se uspostavlja stanovita pravednost i ravnoteža između zala doživljenih za života i dobra na drugome svijetu.

Prispodoba se nastavlja i dalje kako bi pružila poruku kršćanima. Naime, bogataš koji još ima žive braće na zemlji, moli Abrahama da im pošalje Lazara da ih opomene; ali Abraham odgovara: »Imaju Mojsija i Proroke! Njih neka poslušaju!« (r. 29). A na bogataševo protivljenje domeće: »Ako ne slušaju Mojsija i Prorokâ, neće povjerovati sve da i od mrtvih tko ustane« (r. 31)

Tako na vidjelo izlazi pravi bogatašev problem: korijen njegovih zala je u tome što nije slušao Božju riječ. To ga je dovelo do toga da nije više ljubio Boga te dakle da je prezreo bližnjega. Božje riječ je živa i djelotvorna, kadra pobuditi obraćenje u srcima ljudi i iznova upraviti čovjekove korake prema Bogu. Kad zatvaramo srce daru Boga koji govori to ima za posljedicu da na kraju zatvaramo svoje srce daru braće.

Draga braćo i sestre, korizma je pogodno vrijeme za obnavljanje susreta s Kristom živim u njegovoj riječi, sakramentima i bližnjemu. Neka nam Gospodin – koji se tijekom četrdeset dana provedenih u pustinji odupro napasnikovim prijevarama – pokaže put kojim nam je ići. Neka nas Duh Sveti povede pravim putom obraćenja da ponovno otkrijemo dar Božje riječi, da budemo očišćeni od grijeha koji nas zasljepljuje i da služimo Kristu prisutnom u braći i sestrama u potrebi. Potičem sve vjernike da izraze tu obnovljenost duha također svojim sudjelovanjem u korizmenim kampanjama koje mnoga crkvena tijela priređuju u raznim dijelovima svijeta sa ciljem širenja kulture susreta u jednoj ljudskoj obitelji. Molimo jedni za druge, da, kao dionici Kristove pobjede, znamo otvoriti naša vrata slabom i siromašnom. Tada ćemo moći u punini živjeti i svjedočiti uskrsnu radost.

Iz Vatikana, 18. listopada 2016.
Blagdan svetog Luke evanđeliste – FRANJO
http://mladi.hbk.hr/aktualno/papina-poruka-za-korizmu-2017/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 15.4.2017. sub. 11:06    Naslov: Citiraj i odgovori

https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/s-maricom-stankovic-kroz-veliki-tjedan-neshvaceni-krist/
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 12471
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 17.7.2017. pon. 11:06    Naslov: Citiraj i odgovori

Želiš biti sretan u životu? Evo što ti je činiti!
Život je zadaća. O ispunjenju te zadaće ovisi hoćeš li biti sretan u životu ili će tvoj život biti promašaj. Darovan ti je ovaj dan koji je pred tobom. On ti je dobra prilika. Što ćeš s njime učiniti?

Dan možeš promašiti bezbrojnim lutanjima prostorima, ulicama, nazivanjem prijatelja ili gubljenje vremena u nevažnome čitanju, slušanju, zastajkivanju. Možeš se prepustiti beskorisnom drijemanju. Isto tako taj dan može postati osloncem kojim ćeš se oslanjati u svojoj budućnosti. Sve ono što si u prošlosti krivo učinio, danas možeš popraviti.

Danas možeš napisati pismo na koje se već dugo od tebe traži odgovor. Danas možeš početi učiti jezik koji bi htio. Danas možeš posjetiti bolesnika, zatvorenika, prognanika. Danas možeš pročitati knjigu ili neko dobro štivo i obogatiti svoje srce. Danas možeš početi moliti odvažno, odlučno i ustrajno. Danas možeš završiti onaj posao koji već dugo čeka na tebe. danas možeš nazvati prijatelja i obnoviti staro prijateljstvo. Danas se možeš trgnuti iz svoje letargije, obamrlosti i uspavanosti te započeti novi život. Danas možeš poći na ispovijed i skinuti sa sebe teret grižnje savjesti. Danas možeš početi učiti da konačno položiš ispit. Danas možeš početi vježbati da više ne budeš razdražljiv prema svome bračnom drugu, prema djeci, prema kolegama na poslu. Danas se možeš odricati, postiti, žrtvovati, darivati nekoga. danas možeš, dakle, obogatiti svoj dan. Prepustiš li još jednu priliku, ostavit ćeš za sobom još jedan prazan dan koji će te opterećivati, činiti razdražljivim i pomalo rastatkati. Pred tobom je, dakle, život i smrt. Na tebi je da biraš.

Zemljom prolaziš samo jednom. I ovaj dan ti je samo jednom darovan. On se nikada više neće vratiti. Ono što je jednom ostavljeno praznim nikad se više ne može ispuniti. A ono što si danas ispunio, nikad se više ne može isprazniti. Što danas načiniš, u vječnosti ćeš uživati. Sve što danas propustiš, nikada više nećeš nadoknaditi. Vrijeme je dar u kojem rastemo ili u kojem se snizujemo.
Stari Rimljani govorili su: Nulla dies sine linea – nijeda dan bez povučene crte.

Život je borba – kaže Sveto pismo. Svaki dan treba iznova uzeti svoj križ – kaže Isus – kako bi mogao biti njegovim učenikom.
Svijet u kojem živimo suprotstavlja nam se. On te želi zaustaviti da ideš u susret životu. Sve oko tebe sprečava te da činiš dobro djelo, da učiniš novi korak, da ispuniš svoje vrijeme. Tek ispunjeno vrijeme je vječno vrijeme. Valja ti se boriti, opirati i odricati.

Započni odmah. Najprije se pomoli Bogu da dobiješ snagu kako danas ne bi promašio dan, već ga ispunio. Uvečer bit ćeš sretan jer je za tobom ispunjen dan na koji se možeš zauvijek osloniti.

Dr. Tomislav Ivančić

https://www.bitno.net/vjera/duhovnost/tomislav-ivancic-zelis-biti-sretan-u-zivotu-evo-sto-ti-je-ciniti
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Ljubavlju do Neba Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2  Sljedeća
Stranica 1 / 2.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan