pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
Postano: 22.1.2014. sri. 08:17 Naslov: Utjecaj kuhanja na povrće |
|
|
Većina povrća izgubi antioksidante prilikom termičke obrade, no kod nekih se antioksidativni kapacitet čak poveća! Koje termičke obrade koristiti kod kojeg povrća, a kod kojih izbjegavati bilo kakvu termičku obradu pročitajte u sljedećem zanimljivom članku:
http://wallstcheatsheet.com/stocks/6-cooking-techniques-that-alter-antioxidants-in-vegetables.html/?a=viewall
Ja i dalje zagovaram sirovu ishranu i trudim se jesti što više sirove hrane, bogate enzimima, ali neke biljke uopće nisu jestive sirove ili su čak otrovne. Stoga je dobro znati na koji način je koju biljku bolje/pametnije pripremiti.
Imajte na umu da ovo istraživanje prati samo antioksidativna svojstva povrća. |
|