Stranica: 1/1.
Zeleni sokovi - recepti
Postano: 30 lis 2013, 11:53
Postao/la Ogi
Zadnjih dana blendam ovu finu kombinaciju:
250g zelene salate
250g grožđa
250g vode
Grožđu treba vaditi koštice, prerežem jagodu na pola malim oštrim nožem i špicom izvadim koštice, ma ide to brzo

Re: Zeleni sokovi - recepti
Postano: 30 lis 2013, 13:29
Postao/la pkristo
ogi je napisao/la:Zadnjih dana blendam ovu finu kombinaciju:
250g zelene salate
250g grožđa
250g vode
Grožđu treba vaditi koštice, prerežem jagodu na pola malim oštrim nožem i špicom izvadim koštice, ma ide to brzo

Ja ne vadim koštice. Obično ostanu na dnu pa kad pažljivo sipaš nema problema. Uostalom nije li svrha sjemenke u plodu upravo ta da završi u crijevima neke životinje pa na izlasku dospije na neko drugo mjesto, a već pognojeno?

Postano: 30 lis 2013, 13:40
Postao/la Ogi
Moj blender koštice pretvori u prah
Nisam siguran da je sadržaj koštica siguran za konzumiranje i mislim da je gorak
Običnim konzumiranjem grožđa koštice u pravilu prolaze netaknute
Re: Zeleni sokovi - recepti
Postano: 30 lis 2013, 16:17
Postao/la Luna
ogi je napisao/la:prerežem jagodu na pola malim oštrim nožem i špicom izvadim koštice, ma ide to brzo

Pa kad se sjetim kojom brzinom trgaš selotep, vjerujem ti

Svaka čast na volji

Možda da probaš s pasirkom...
Postano: 30 lis 2013, 16:36
Postao/la Ogi
A jel se sjećaš Lukinog izraza lica?!

..mislim svašta
Lako je dobiti sok ali ja bi i kožice

Postano: 30 lis 2013, 16:43
Postao/la Luna
ogi je napisao/la:A jel se sjećaš Lukinog izraza lica?!
Uvijek

Re: Zeleni sokovi - recepti
Postano: 31 lis 2013, 02:29
Postao/la Harp
ogi je napisao/la:Zadnjih dana ...
...prerežem jagodu na pola malim oštrim nožem i špicom izvadim koštice, ma ide to brzo

Jagoda ima kostice s vanjske strane...
Sto se grozdja tice, kostice sadrze tzv resveratrol kojem se pripisuju magicna svojstva...
Ako ti je mixer stvarno toliko mocan da je sprasi, to bi trebao i iskoristiti, jer sama nezdrobljena kostica nema tih ljekovitih svojstva.
Postano: 31 lis 2013, 08:32
Postao/la Ogi
Mislim da koštice sadrže i cijanide koji su otrovi za nas
Postano: 31 lis 2013, 10:06
Postao/la pkristo
ogi je napisao/la:Mislim da koštice sadrže i cijanide koji su otrovi za nas
Da, nikako ne bi smio jesti više od 100 kg koštica za jedan obrok. Koštice marelice su među najljekovitijima upravo jer sadrže cijanide i B17 koji cijanide dovodi do stanica raka i tako ih uništava. Samo nemoj pretjerivati i od tog cijanida koliko dobiješ u košticama možeš samo profitirati. Od koštica grožđa se radi i vrlo cijenjeno ljekovito ulje.
Postano: 31 lis 2013, 10:33
Postao/la Ogi
Misliš? Ulje?
Nemam trenutno ni vremena ni volje za proučavanje koštica i eksperimentiranje na sebi

Postano: 31 lis 2013, 14:42
Postao/la pkristo
ogi je napisao/la:Misliš? Ulje?
Nemam trenutno ni vremena ni volje za proučavanje koštica i eksperimentiranje na sebi

http://en.wikipedia.org/wiki/Grape_seed_oil
Postano: 20 stu 2013, 14:36
Postao/la pkristo
10 najzdravijih sjemenki na Zemlji:
http://myscienceacademy.org/2013/02/19/ ... -on-earth/
Obrati pažnju na broj 10.

Postano: 20 stu 2013, 14:41
Postao/la Ogi
Dobro, kako se jedu koštice grožđa?
Postano: 20 stu 2013, 15:00
Postao/la pkristo
ogi je napisao/la:Dobro, kako se jedu koštice grožđa?
Lijepo: kad radiš zelene sokove i stavljaš grožđe u blender NEMOJ PRETHODNO VADITI KOŠTICE!

Simple as that!