Maslac treba rastopiti polagano na niskoj temp. i redom umiješati ostale sastojke
Na sobnoj temp. je u krutom stanju ali se lako maže
Ispalo je super ukusno iz prvog pokušaja ali planiram još eksperimentirati
Čini mi se kao da se med ne uklapa najbolje
Citat:
Točan sadržaj proizvoda je strogo čuvana tajna tvrtke Ferrero. Prema oznaci s ambalaže, glavni sastojci Nutelle su šećer, rezličita biljna ulja te lješnjaci i kakao (ovi sastojci čine samo 20% proizvoda).
Nutellin recept nije isti u svim zemljama. Npr. u Italiji ona sadrži manje šećera od one proizvedene u Francuskoj. Prodaje se kao krema od lješnjaka jer po talijanskom zakonu nema dovoljnu koncentraciju kakaa da bi bila čokoladna krema.
Usprkos tome što se reklamira kao zdrav doručak za djecu, Nutella sadrži oko 50% masti i 50% šećera.
Planiram se držati oraha umjesto lješnjaka jer imaju puno bolji odnos omege 3 i 6, aroma je drugačija ali jednako ukusna
Čudi me da nema namaza sa orasima
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12067 Lokacija: Zagreb
Postano: 9.4.2013. uto. 23:43 Naslov:
Probao sam umjesto meda staviti 25g grožđica, dovoljno je slatko ali ima jednu kiselu notu, možda je ipak med bolji
Kupio sam Nutellu (njemačku, ne poljsku) za usporedbu, meni je taj domaći namaz ukusniji
Jedina prednost Nutelle je u kremastoj konzistenciji, ljepše se maže
Nemam ideju kako postići taj efekt??
Meni se sinoc taaaako jelo slatko i ja sipam 1 prepunu kasicicu kakaoa u solju, sipam otprilike 2 prepune kasike mlevenog rogaca, ravnu kasiku zutog secera i 4 komada onog mleka za kafu ( 4x10 grama ) . Ispao je krem gustine kao eurokrem a ukus mmmm... Bas sam se lepo zasladila+ brzo napravljeno , a zdravo
Meni se sinoc taaaako jelo slatko i ja sipam 1 prepunu kasicicu kakaoa u solju, sipam otprilike 2 prepune kasike mlevenog rogaca, ravnu kasiku zutog secera i 4 komada onog mleka za kafu ( 4x10 grama ) . Ispao je krem gustine kao eurokrem a ukus mmmm... Bas sam se lepo zasladila+ brzo napravljeno , a zdravo
Kakao je manje više OK. Rogač također. Smeđi šećer je u 90% slučajeva blago rečeno sumnjiva stvar i treba ga izbjegavati kao da je bijeli šećer. Mlijeko za kavu ne može nikako biti zdravo - radio sam u industriji mlijeka. Mlijeko je izuzetno industrijski prerađen proizvod. Trajno mlijeko (baš kao i to za kavu) se najprije razdvoji na sastavne dijelove (voda, mliječne masti i suha tvar) pa se ponovno spaja u procesu proizvodnje u ovisnosti o željenom postotku masti. A tu je još i proces homogenizacije gdje se mlijeko vrti u centrifugi i navodno se tu kida struktura što rezultira malim i vrlo oštrim djelićima koji djeluju kao žileti u našem krvotoku i oštećuju krvožilni sustav. Sve je to lijepo objašnjeno u knjizi "Natural Cures "They" Don't Want You to Know About" koju je napisao Kevin Trudeau. Po njemu je to glavni razlog zašto ljudi koji piju puno mlijeka imaju vrlo oštećene vene (pre)rano u životu. Uvjerio sam se u to kod svih prijatelja koji su mi se požalili da imaju problem s venama. Prisjetivši se te knjige pitao sam ih "Piješ li ti puno mlijeka?. Odgovor je uvijek bio "Da! Obožavam mlijeko.".
Uglavnom: što je nešto bliže svom obliku iz prirode to ispada da je zdravije. Ta teorija još uvijek drži vodu. Cijela jabuka je bolja za nas od jabučnog čipsa ili soka ili sirupa i slično.
Slazem se da ono sto je blize prirodi to je i zdravije. Ali nekad ne mozes potpuno pobeci od losih stvari pa, po meni, ako ih i smanjis uradio si nesto za svoje zdravlje.
Sto se mleka tice ja ga maltene i ne trosim,ne volimo ( sem muz sto pije Nes kafu i uz nju to mleko za kafu - ja pijem cajeve ). Mleko uzimam ponekad samo za kolace. Dok sam zivela u selu imala sam svoju kozu koja je pasla i to mleko smo koristili, ja sam je i nabavila jer sam citala o lekovitosti kozjeg mleka , mada su prve komsije imale krave ( koje su iz celog sela isle na ispasu) i pre toga smo mleko uzimali od njih .
Pre 5 godina presli smo u grad i sad od maja do novembra kad mi zatreba - posle su koze sjarne pa nema mleka -kupujem kozje mleko, ima jedna zena koja ima farmu, pravi sir na veliko a mleko moze da se naruci. Uzimam i surutku. Istina, oni mleko prvo skuvaju pre obrade u sir, vise bih volela da je sir od nekuvanog mleka a i surutka . Ali mi naporno da sama sirim da bih imala surutku a i sam sir takodje ne koristimo, mozda 2-3 puta godisnje za gibanicu.
Ja se raspisala, htela sam da kazem da posto mleko kupim po potrebi nisam ga imala pa sam zato upotrebila mleko za kafu. Inace obozavam slatkise i zadnjih 5 godina se odvikavam - 2 godine nista slatko nisam pojela a onda sam pocela po malo, deca vise nisu sa nama, muz ne voli slatko tako da retko pravim kolace ( jer bih onda sama sve pojela ) a ovo je bio slucaj kad sam morala nesto slatko da pojedem, sto bi rekli: " ili ce nesto da me snadje "
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.