Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Recepti za izradu zdrave čokolade
1, 2, 3  Sljedeća
 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 21.3.2013. čet. 20:30    Naslov: Recepti za izradu zdrave čokolade Citiraj i odgovori

Jel radi netko doma čokolade?

Napravio sam večeras jako ukusan desert ali ga ne mogu nazvati čokoladom jer nije krut na sobnoj temperaturi
Rastopio sam maslac i umiješao kakao, med, mljevene orahe i lješnjake
Bez meda je pregorko za moj ukus, šećer ne želim

Kako dobiti da masa bude kruta na sobnoj temp. bez kemija?
Ovako je ok za jesti sa žličicom, moglo bi ići u kolače i palačinke


Zadnja promjena: ogi; 9.4.2013. uto. 00:56; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:12    Naslov: Citiraj i odgovori

Trebao si pričekati da se ohladi, pa malo staviti u hladnjak. Maslac se onda ukruti i stvrdne cjelu smjesu. Ili, možda nisi stavio dobar omjer maslaca/ostalog. Ne treba ti nikakva kemija za stvrdnjavanje.
Da, radila sam kod kuće sirovojelske čokolade. Isti princip kao tvoj, samo umjesto 'običnog' maslaca sam stavljala kokosov maslac. Ja bi uzela one papiriće za muffine ( http://www.veseli-ducan.hr/ukrasi-za-torte-i-kolace/minjoni-za-muffine-m-bijeli/ ), u njih stavila zdrobljene lješnjake, pa prelila rastopljenom smjesom kokos maslaca/kakaa/agavinog sirupa, u visini cca 1 cm. Nakon što bi se ohladilo u hladnjaku, samo sam odvojila papir od stvrdnute smjese i jela kao čokoladne praline Smile
Navodno cijela priča još bolje ispadne s kakao maslacem ( http://www.bio-svijet.hr/index.php/hr/superhrana/kakao-maslac ), koji se i u 'orginalu' stavlja u čokse.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:38    Naslov: Citiraj i odgovori

Stavio sam u duboko da se dobro rashladi ali nije pomoglo
Da, veći udio maslaca bi vjerojatno ukrutio masu, sutra ću staviti tek toliko kakaa da poprimi čokoladnu boju i malo meda
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:44    Naslov: Citiraj i odgovori

Googlaj 'raw chocolate recipes' da pomogne oko omjera/udjela maslaca.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:48    Naslov: Citiraj i odgovori

Ma nema potrebe, lako mi je ugrijati masu više puta i dodavati dok ne dobijem što želim

Ako je maslac taj koji kruti i profi čokolade, onda nema puno mudrosti????
Ne bi išao na kakao maslac, sada brijem na ovaj kravlji Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:54    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Ako je maslac taj koji kruti i profi čokolade, onda nema puno mudrosti????

Nema, kruti i sve čokoladne preljeve/kreme na kolačima Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 21.3.2013. čet. 23:57    Naslov: Citiraj i odgovori

Onda kakao maslac ima višlju točku tališta i veću gustoću Upitnik

Sada čitam, topi se na temp. tijela, znači kao i maslac od mlijeka


Zadnja promjena: ogi; 22.3.2013. pet. 00:00; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:00    Naslov: Citiraj i odgovori

ogi je napisao/la:
Onda kakao maslac ima višlju točku tališta i veću gustoću Upitnik

E to ne znam Very Happy Definitivno daje finiji okus čokoladi. Ali i od običnog (kravljeg) maslaca se rade tvrde čoko glazure na tortama/kolačima...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:02    Naslov: Citiraj i odgovori

Luna je napisao/la:
Ali i od običnog (kravljeg) maslaca se rade tvrde čoko glazure na tortama/kolačima...


Mislim da se za to koriste čokolade za kuhanje, ne kakao
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:05    Naslov: Citiraj i odgovori

Teško mi je preko googla otkriti trik, možda je najbolje nazvati neki obrt ili obiteljsku firmu iz te branše
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:06    Naslov: Citiraj i odgovori

Hm....da, istina...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:07    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.recepti.hr/recepti/slastice/domaca-cokolada
http://www.coolinarika.com/recept/domaca-cokolada/ Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:11    Naslov: Citiraj i odgovori

Sastojci

400 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
100 ml vode
2 žlice naribane narančine korice
200 g maslaca
250 g mlijeka u prahu
100 g kakaa
bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…

Ne kužim, 400g šećera na 200g maslaca??!! Shocked

I ne kužim kaj tu stvrdne masu?? huh
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11843
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:14    Naslov: Citiraj i odgovori

Čitam u komentarima:

Citat:
Za čokoladu znam i jednostavniji recept.
Mlijeko, šećer i kakao se kuha dok se nezgusne.
Ohladi se iiiiiiii čokolada.


Možda bi trebao malo duže kuhati dok ne postane gušća masa dok je vruća??
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Luna



Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 4206

PostPostano: 22.3.2013. pet. 00:14    Naslov: Citiraj i odgovori

http://www.therawtarian.com/raw-chocolates-recipe
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti Vremenska zona: GMT + 02:00.
1, 2, 3  Sljedeća
Stranica 1 / 3.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan