Ideja je nastala negdje u zimi 2004/05 godine, nakon što sam pročitala knjigu Tajni život tla, i nakon toga knjigu Biovrt, Marie-Luise Kreuter.
Kako smo baš počeli graditi kuću, a iza je u sklopu zemljišta jedna parcela na kojoj je moj djed uzgajao kukuruz, ideja je pala: idem u novu avanturu
Evo prvo slike iz 2004 godine, s još tada nezavršene kuće, moj mali voćnjak i parcela na kojoj je moj djed uzgajao kukuruz

2005 još nisam počela, barem po slikama vidim da nisam, te godine smo još gradili kuću, druge su stvari bile važnije, a baš mi je čudno vidjeti sad sliku ove prazne parcele

I dakle "kobne" zime 2005/06 stvari su došle na svoje mjesto, uselili smo se u kuću i odluka je pala - moj biovrt
Kad mi je djed pripremio zemlju i vidio veličinu parcele koju sam predvidjela za povrtnjak, nekih 400 kvadrata, stao je pored mene i ozbiljno me pitao - jesi li sigurna da tako veliko želiš, nije li ti to previše?? Mnogi su me zapravo to pitali, jer nisu mislili da ću ja to uspjeti...ali ja nikad nisam prestala vjerovati u sebe i u ostvarenje onog što sam si zacrtala
Počela sam s idejom klasičnog povrtnjaka, te nešto malo cvijeća između, dobila sam od bake sjeme nevena i malo cinija, kupila sam sjeme kamilice, makova, mnogo povrća...od bake dobila sadnice rajčice, paprike i kupusnjača, sa lijeve sam strane posadila nešto jagoda što sam kod mojih iskopala...bio je to jako uredan vrt

počela sam i s malčiranjem, s otkosom trave iz voćnjaka...naravno, premalo za tako veliki vrt, ali barem nešto

Eto, to je bio moj prvi bio-vrt, 2006. godine, a nastavak slijedi...moram pronaći i odabrati slike