Drvene kuće

Tu se misli šire zelenije i rastu visoko
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Drvene kuće

Post Postao/la Ogi »

slika

slika

slika

slika

slika
filo

Post Postao/la filo »

meni se ne svidja..
Marijanči

Post Postao/la Marijanči »

kao 'dijete kamena' ne volim drvene kuće

kao arhitekt mogu reči nije mi jasna 'ekološka' strana , jer za napraviti takvu kuću treba posjeći dosta šume, a drvo raste godinama da bi bilo spremno za sječu ... a tu je i pitanje zaštite drva koju ako se koristi ekološka zaštita treba češće obnavljati ....
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

waytruthlife

Post Postao/la waytruthlife »

Savršeno!
Drug Mile

Post Postao/la Drug Mile »

Marijanči je napisao/la: kao arhitekt mogu reči nije mi jasna 'ekološka' strana , jer za napraviti takvu kuću treba posjeći dosta šume, a drvo raste godinama da bi bilo spremno za sječu ...
Sve ovisi... recimo način iskorištavanja šume. Šume se sjeku stihijski, posječe se velika površina, pa se zasade nova stabla. To znači bar 20 godina golog tla izloženog eroziji, uništeno životinjsko stanište itd. Razumno bi bilo posjeći možda 1 stablo na svakih 50-100 metara udaljenosti, kako bi njegovo mjesto zauzelo mlado stablo koje pokušava doći do svijetlosti, a ne bi preživjelo da se staro ne sruši. Samo onda je problem kako to stablo izvući iz šume. Zato ekološku drvenu kuću smatram onom koja koristi drvo koje je raslo na mjestu gdje je kuća izgrađena.

Susjed mi ima ideju držati radne konje i baviti se šumarstvom. Navodno konj puno lakše izvlači trupce iz šume nego traktor, može se kretati manje pristupačnim terenom, pa čini mogućim iskorištavanje šume na razumniji način.

Značajan doprinos u uništavanju prirode ima transport i obrada materijala, pored njegovog prikupljanja. Kamena kuća je super ako je izgrađena od kamena koji se nalazi u dvorištu kuće. Ali ako kamen treba dovlačiti stotinama kilometara? Ako treba odsjeći cijelo brdo (prije toga oguliti svu šumu s njega) kako bi se došlo do kamena? Pa taj kamen mrviti u pijesak i pritom trošiti mnogo energije? Voziti pijesak u betonaru, voziti beton na gradilište... Pa što kad dođe vrijeme rušenja, opet trošiti toliko energije da se prostor očisti? Gdje se to može mjeriti sa stablom koje je oboreno, oguljena mu je kora, iskorišteno kao greda na mjestu gdje upravo leži, i još pripadajuće grane iskorištene kao ogrijev u novoj kući? Kako kuća propada, tako postaje djelom zemlje, koja se koristi za rast novog stabla. Nema transporta, nema uludo potrošene energije.

No, kako su danas šume rijetke, vjerojatno je jedina kuća od ekoloških materijala ona od slame u poljoprivrednom kraju, ili ona od otpada u urbanom kraju, ili ona od vreća ispunjenih pijeskom u pustinji.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

www.ardom.hr

Jedna mala je izložena kod ulaza u Kaliju na Žitnjaku
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

www.rozajski.50webs.com/podgor/proizvodi.html

Firma "Podgor Produkt" se nalazi u mjestu Bać
pored samog magistralnog puta koji od Rožaja
iz Crne Gore vodi za Srbiju

podgorprodukt@gmail.com
+382-69-551-022
+382-51-227-102

Navodno odlične cijene, rade ključ u ruke u Hrvatskoj
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qg-9_ld4uhY" frameborder="0"></iframe>
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="480" height="360" src="//www.youtube.com/embed/RSXv1RoV168" frameborder="0"></iframe>

http://www.poslovni.hr/nekretnine/kuca- ... cem-256377
Drug Mile

Post Postao/la Drug Mile »

I ja sam otišao u smjeru minijaturne kuće, to je po meni vrhunska stvar. Problem je što su mnogi troškovi fiksni neovisno o veličini kuće, pa duplo manja kuća nije ni približno duplo jeftinija, ali čak i da je ista cijena velike i male kuće, mala se opet isplati.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/lDcVrVA4bSQ" frameborder="0"></iframe>
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/_HnTQNkoRw4" frameborder="0"></iframe>

http://www.overgrowthesystem.com/debtca ... esilience/
Odgovori