Moja sestra je od crnog pravila pekmez , bio je sladak iako nije stavila ni zrna šećera .
Kod crnog je problem što se ruke i odjeća jako zaprljaju i ostaju tamne fleke.
Mi smo uglavnom čekali da većina sazrije , prostremo najlonsku foliju ispod drveta ,
pa se onda netko popne gore i trese granu po granu.
Poslije je problem razabrati listiće i grančice od plodova
Obožavam dud, jela sam ga kao dijete, a onda se nekako izgubio u našoj okolici
Prije dvije godine izraslo je neko drvce na međi sa susjedima, nismo ga posjekli jer je bilo naše kao i susjedovo, a nismo znali što je.
Jedan dan kad smo radili u vrtu eto ti k nama naše stare susjede i kaže:
Jeste li vidjeli da nam je ovdje nikao dud? Hajde ga vi posadite na svoju zemlju pa da ostane
Tako sam ove godine jela prve plodove, bilo ih je samo nekoliko ali su bili odlični, slatki i ... podsjećaju na djetinjstvo
ogi je napisao/la:Moguće ali i ta bijelo/žuta boja je isto boja
Štima, ali kad gledaš bogatstvo namirnica po sadržaju antioksidanata (ORAC - Oxygen radical absorbance capacity) uvijek su one najobojenije/najtamnije ujedno i najbogatije.