Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Marijanči

Pridružen/a: 07. 02. 2009. Postovi: 145
|
Postano: 21.3.2009. sub. 21:06 Naslov: Orašasto i sjemenke |
|
|
da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela?
da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati?
da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa?
probala sam po prvi put klice pšenice, i super su mi , sad tražim recept za sirove krekere |
|
[Vrh] |
|
 |
metanefridija
Pridružen/a: 10. 02. 2009. Postovi: 71 Lokacija: mercy seat
|
Postano: 23.3.2009. pon. 13:35 Naslov: |
|
|
http://alkalinelifestyle.blogspot.com/2007/09/raw-food-snacks.html
orahe ne moras namakati, tak tu pise, jer su mekani. koliko sam shvatila sjemenke, odnosno te koštunice koje se namacu pocnu klijati, i imaju puno vise hranjivih tvari, zato se namacu, ali mozes ih i ovako jesti, samo ih uvijek dobro isperi. i ako bademi npr. ne nabubre bar duplo nakon 12 sati namakanja nisu svjezi. tako pise na tom linku.
mene isto ovo zanima, pa ako netko moze reci jos nesto o tome... |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 23.3.2009. pon. 22:31 Naslov: Re: orašasto i sjemenke |
|
|
Marijanči je napisao/la: | da li se sjemenke , orasi, bademi itd... obavezno namaču prije upotrebe u spremanju jela? |
Ne, nije obavezno.
Međutim, namakani preko noći (ili mljeveni) su puno lakši za probavu.
Marijanči je napisao/la: | da li je potrebno da se "pokrenu" tj. počnu klijati? |
Ne, nije neophodno.
Međutim, tako su lakše probavljivi U sirovim orašastim plodovima/ sjemenkama nema enzima. Nakon namakanja, oni se "probude"
Marijanči je napisao/la: | da li ima razlike između klijanog i neklijanog po pitanju okusa? | Ne. |
|
[Vrh] |
|
 |
Marijanči

Pridružen/a: 07. 02. 2009. Postovi: 145
|
Postano: 24.3.2009. uto. 18:38 Naslov: |
|
|
namakala sam lješnjak 12h i ništa, koliko dugo se on namače da se išta desi? |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 25.3.2009. sri. 00:37 Naslov: |
|
|
Marijanči je napisao/la: | namakala sam lješnjak 12h i ništa, koliko dugo se on namače da se išta desi? |
Pa ja ne znam što ti čekaš da se desi? Trebali bi samo omekšati i lagano nabubriti. |
|
[Vrh] |
|
 |
Marijanči

Pridružen/a: 07. 02. 2009. Postovi: 145
|
Postano: 25.3.2009. sri. 01:04 Naslov: |
|
|
da nabubre, izgledali mi isto, i bili su jednako tvrdi
sad sam ih namočila pa ću ima dati više vremena, uz mjenjanje vode |
|
[Vrh] |
|
 |
|