Medo je napisao/la:Kao da mi se čini da bi prelazak na raw food značio odricanje od mnogih okusa u kojima smo do sada uživali. Ili je sve to stvar navike, dakle samo bismo se trebali naviknuti na nove okuse, drugačije nego do sada?
Da, isto kao i kod pretanka konzumacije životinjskih proizvoda - navikli smo se na nove/ drugačije okuse bez kojih sada ne možemo zamisliti život
Nije dobro da prelazak na raw promatraš kao gubitak i odricanje. Probaj to vidjeti onako kako to zaista i jest - dobitak za tvoje zdravlje. S vremenom češ shvatiti da nitijedan _umjetan_ okus ne može zamijeniti _prirodan_ i da su promijene koje osječaš jako vrijedne.
Ja imam tu sreću da obožavam svo voće, tako da guštam. Nisam recimo luda za sirovim povrćem, ali ga pojedem ili napravim neki sok od kombinacija raznih vrsta.
Nekako ne mogu (još) zamisliti da ne pojedem više čoksu ili pizzu ili slično. Gledam na to ovako: što više sirovog u prehrani, to više zdravlja. Ako jedemo uglavnom sirovo, biti ćemo uglavnom zdravi. Ne moramo kuhano izbaciti u prehrane u potpunosti. Radimo kako najbolje možemo.
Slično kao i sa onom pričom o Riter Sportu sa marcipanom. Trudiš se raditi najbolje što možeš, ne možeš utjecati na ili promijeniti sve.
Ostavimo prostora i za pokoji _gušt_