Stranica: 46/48.
Postano: 01 srp 2018, 11:46
Postao/la Ogi
Moj plan je bio dobro ga oprati, rukama poskidati cijelo lišće, staviti u vrećicu ili neku kutiju i zamrznuti.
Samo nisam siguran hoće li se listovi previše slijepiti međusobno. Mislim da bi se tako najbolje očuvalo sve u njemu.
Postano: 01 srp 2018, 14:03
Postao/la jagodica bobica
Kada ga opereš,,ocijedi ga dobro,,i onak,,ovlaš stavi u krpu (il papirnati ubrus),,malo da se prosuši,,,,neće se slijepiti
Postano: 01 srp 2018, 14:24
Postao/la Ogi
Naravno, mora biti suh...
Postano: 10 srp 2018, 11:51
Postao/la Ogi
Buket za mladu!

Slikano jutros, ne kuži se dobro koliko je velik...
Postano: 15 srp 2018, 14:16
Postao/la wwuki5
Morat ćeš ipak bit romantičniji ako se misliš ženiti

Postano: 26 srp 2018, 00:02
Postao/la Ogi
Stradalo je puno voćki, neke su oguljene više, neke manje...
Prošlu subotu sam sve rane premazao sa voskom.
Jučer sam stavio čelične zaštitne mreže.
Od subote do utorka je stradala još jedna voćka, ta na slikama.
Sve bi uništile da nisam primijetio na vrijeme.
Voćke imaju 6g. i do sada nikada ljeti nije bilo problema.
Naučio sam na teži način da zaštita mora biti kroz cijelu godinu.
Postano: 26 srp 2018, 07:41
Postao/la pkristo
Srne?
Postano: 26 srp 2018, 10:27
Postao/la Ogi
Ne znam, vjerojatno...
Persin
Postano: 10 ruj 2018, 14:50
Postao/la Harp
Ogi, sto se persina tice, kada ga imam vece kolicine koje ne mogu frisko upotrijebiti, onda ga osusim na mrezi kao lisce za caj i u tarioniku se suho vrlo lako usitni u prah, koje se dodaje raznim jelima po kuhanju. Time ne zauzima puno mjesta, nije pokvarljiv.
Sto se nicanja tice, kada ga vec sijes u toj mjeri, mozda bi bilo s strateske strane bolje da na priredjene gredice, ciste, nezasadjene, dobro zalijes vodom, i pustis prvo da korov dobro iznikne, pocupas, a potom, tjedan dana iza posadis persin.
http://www.perforum.info/index.php?topic=1248.0
Re: Persin
Postano: 10 ruj 2018, 15:34
Postao/la Ogi
Harp je napisao/la:Sto se nicanja tice, kada ga vec sijes u toj mjeri, mozda bi bilo s strateske strane bolje da na priredjene gredice, ciste, nezasadjene, dobro zalijes vodom, i pustis prvo da korov dobro iznikne, pocupas, a potom, tjedan dana iza posadis persin.
Početkom mjeseca sam posijao matovilac, niknuo je kroz tjedan dana i zatim cijela džungla raznog korova. Tada sam pomislio na ovu metodu
Na toj gredici je kroz cijelu godinu bio gust peršin, ni jedne travke nije bilo. Mislio sam da uopće neće biti korova ali očito je zemlja puna sjemena i kada se zemlja malo prokopa, sjeme dođe u povoljne uvjete za nicanje. Znači uklanjanje korova i razbijanje pokorice, da bi se obavila sjetva, će vjerojatno ponovo podići sjeme korova.
Postano: 30 lis 2018, 15:26
Postao/la Ogi
Slikano je 14.10. danas je još veći.
Režem ga oštrim nožem tako da ne oštetim korijen i raste dalje

Postano: 31 lis 2018, 07:42
Postao/la pkristo
Eto. Jedeš, a nitko ne mora umrijeti!

Postano: 31 lis 2018, 12:36
Postao/la Ogi
haha umro bi ja da jedem samo matovilac

Postano: 31 lis 2018, 12:39
Postao/la Ogi
Prije par dana sam posadio 2 crvena i 3 crn ribiza tu u Zagrebu

Posebno se veselim crnom koji ima 5x više C vitamina
viewtopic.php?p=38094#38094
Postano: 31 lis 2018, 17:50
Postao/la jagodica bobica
,,čula sam da salatu nije dobro rezati nožem,,,
Ne znam zakaj,,,