Nabavio sam materijal, slike uskoro...
Ogi

Evo, ispalo je super, meni su gredice orijentirane sijever-jug, gledam uvijek prema sjeveru tako da sam točno u hladu kada se nagnem naprijed.
U proljeće i jesen kada je sunce niže, možda bi trebao zatvoriti i gornji dio leđa.
Ove noseće šipke su obične željezne debljine 5mm, 3m dužine 4kn.
Tjedan dana kasnije, dočekala me veća trava sa dubljim korijenom koji se više ne da čupati u 90% slučajeva.
Vjerojatno bi se dala u nekoj rahloj zemlji ali ne i u mojoj.
Pokušao sam sa raznim alatima i na kraju odustao, počupao sam samo u grubo travu, slak, osjak...
Svake godine kažem da više neću uzgajati dok ne popravim zemlju, mislim da iduće stvarno neću.
-
jagodica bobica
Misliš da na godinu nećeš sijati??,,,tak veliš svake godine ,pa opet posiješ ,, I baš me zanima kak buš požel tu heljdu,,,,Ovo sa strane na klupici,kaj ti?? teglica s pekmezom??
Sve u svemu,ne izgleda loše
Kontrolirati korov da ne preraste i ja bih ostavila na suncu sa strane da se osuši,,,ipak i on osušen,poslije istrune,,,,dobro dojde zemlji,,,Vidim da frezaš razmake ,pa ni toliki problem.
Zadnja izmjena: jagodica bobica, dana/u 10 lip 2016, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Povrće sitnog sjemena neću ako ne stignem pripremiti zemlju.jagodica bobica je napisao/la:Misliš da na godinu nećeš sijati??,,,tak veliš svake godine ,pa opet posiješ ,, I baš me zanima kak buš požel tu heljdu,,,,Ovo sa strane na klupici,kaj ti?? teglica s pekmezom??
Kukuruz, grah, heljdu, buče... vjerojatno budem.
Teglica je ovo: https://www.youtube.com/watch?v=hXUeZcheHDY
-
jagodica bobica
Znam da bez pekmeza moreš,no bez tog ne. Ne ljuti se,,,znaš da pojma nemam o takvim stvarima,,,Meni posve nepotrebno. Kada sam u prirodi,,osluškujem nju,ne trebaju mi nikakvi ''dojavljivači'',, zvučnici,,,jer mi remete sve.,,,i da,,hvala,,naslovnom slikom si me podsjetil na kamilicu,,,jučer sam je fest nabrala 
-
jagodica bobica
-
jagodica bobica
Sve motikom??,,ne razumijem zašto kada između imaš dovoljno mjesta za frezu,,,,,No i sa motikom je gušt kada je rahla zemlja. Ponovit ću ti,,ostavi taj korov /travu na gredicama,pogotovo kada je sunce,,osušit će se i istrunuti,,,,tak samo oplemenjuješ zemlju,,pričam iz iskustva,,,,Jedino pirika,,nje se teško riješiti kad se jenput zakorjeni,,,,
-
jagodica bobica
Onda ne iznosi sa te zemlje kaj isčupaš,,,ostavi joj to,,i korov ne raste bezveze Ogi,,,,Svaka biljčica ima svoje ''zato''.Ti bar voliš eksperimentirati! Ostavi na jednom dijelu isčupanu travu ( ono tebi nepotrebno -korov) ,,,drugi puta kada dođeš vidjel buš zemlju ispod tog . Iznenadil se buš. Radiš ovako sam od te zemlje beton, iznoseči joj kanticom ono kaj daje.,Bar razmisli......
-
jagodica bobica