Ogi

Dijelimo iskustva i radost vrtlarenja
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Drago mi je da ti se sviđa Luna! :D
Nabavio sam materijal, slike uskoro...
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

slika

Evo, ispalo je super, meni su gredice orijentirane sijever-jug, gledam uvijek prema sjeveru tako da sam točno u hladu kada se nagnem naprijed.
U proljeće i jesen kada je sunce niže, možda bi trebao zatvoriti i gornji dio leđa.
Ove noseće šipke su obične željezne debljine 5mm, 3m dužine 4kn.

Tjedan dana kasnije, dočekala me veća trava sa dubljim korijenom koji se više ne da čupati u 90% slučajeva.
Vjerojatno bi se dala u nekoj rahloj zemlji ali ne i u mojoj.
Pokušao sam sa raznim alatima i na kraju odustao, počupao sam samo u grubo travu, slak, osjak...

Svake godine kažem da više neću uzgajati dok ne popravim zemlju, mislim da iduće stvarno neću.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

slika

slika

Probno posijana heljda je ušla u cvat, pčelice zuje cijeli dan... :)
jagodica bobica

Post Postao/la jagodica bobica »

Misliš da na godinu nećeš sijati??,,,tak veliš svake godine ,pa opet posiješ ,, I baš me zanima kak buš požel tu heljdu,,,,Ovo sa strane na klupici,kaj ti?? teglica s pekmezom?? ;) Sve u svemu,ne izgleda loše :) Kontrolirati korov da ne preraste i ja bih ostavila na suncu sa strane da se osuši,,,ipak i on osušen,poslije istrune,,,,dobro dojde zemlji,,,Vidim da frezaš razmake ,pa ni toliki problem.
Zadnja izmjena: jagodica bobica, dana/u 10 lip 2016, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

jagodica bobica je napisao/la:Misliš da na godinu nećeš sijati??,,,tak veliš svake godine ,pa opet posiješ ,, I baš me zanima kak buš požel tu heljdu,,,,Ovo sa strane na klupici,kaj ti?? teglica s pekmezom?? ;)
Povrće sitnog sjemena neću ako ne stignem pripremiti zemlju.
Kukuruz, grah, heljdu, buče... vjerojatno budem.

Teglica je ovo: https://www.youtube.com/watch?v=hXUeZcheHDY
jagodica bobica

Znam da bez pekmeza moreš,no bez tog ne. Ne ljuti se,,,znaš da pojma nemam o takvim stvarima,,,Meni posve nepotrebno. Kada sam u prirodi,,osluškujem nju,ne trebaju mi nikakvi ''dojavljivači'',, zvučnici,,,jer mi remete sve.,,,i da,,hvala,,naslovnom slikom si me podsjetil na kamilicu,,,jučer sam je fest nabrala :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Drago mi je da ti se sviđa Luna! :D
Nabavio sam materijal, slike uskoro...
Mogao bi je patentirati :D
Jedino...željezo...jel teška za pomicanje?
jagodica bobica

Ogi više niš ne patentira Luna,,,Ogi se posve promijenil,,,sasvim neki drugi čovjek :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

jagodica bobica je napisao/la:Vidim da frezaš razmake ,pa ni toliki problem.
Ne frezam staze već motikom
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Luna je napisao/la:Mogao bi je patentirati :D
Jedino...željezo...jel teška za pomicanje?
Šipke su lagane, sve skupa je lagano za nositi i pomicati.
jagodica bobica

Sve motikom??,,ne razumijem zašto kada između imaš dovoljno mjesta za frezu,,,,,No i sa motikom je gušt kada je rahla zemlja. Ponovit ću ti,,ostavi taj korov /travu na gredicama,pogotovo kada je sunce,,osušit će se i istrunuti,,,,tak samo oplemenjuješ zemlju,,pričam iz iskustva,,,,Jedino pirika,,nje se teško riješiti kad se jenput zakorjeni,,,,
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Staze su široke samo 40cm, nemam motokultivator sa frezom, teško je i naći sa tako uskom frezom.
Imam dvije kopačice širine oko 50cm ali naprave previše nereda...
Cijelo vrijeme se nadam da ću oplemeniti zemlju pa mi neće ni trebati motokultivator...
jagodica bobica

Onda ne iznosi sa te zemlje kaj isčupaš,,,ostavi joj to,,i korov ne raste bezveze Ogi,,,,Svaka biljčica ima svoje ''zato''.Ti bar voliš eksperimentirati! Ostavi na jednom dijelu isčupanu travu ( ono tebi nepotrebno -korov) ,,,drugi puta kada dođeš vidjel buš zemlju ispod tog . Iznenadil se buš. Radiš ovako sam od te zemlje beton, iznoseči joj kanticom ono kaj daje.,Bar razmisli......
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Kaj si zapela za to, radi se o zanemarivoj količini.
Osim toga imam loša iskustva sa malčiranjem u vlažnom razdoblju kao što je sada.
jagodica bobica

Koristiš li Ogi iste kolce za grah/paradajz više godina ili samo jednu sezonu? ''Dezinficiraš'' li ih nečim ako ih koristiš više sezona?
Odgovori