OMGsunlight je napisao/la:I ne samo u školama, već i u vrtićima.
Od kad to? Prvi put čujem. Od kojeg uzrasta?
Da, nažalost iz istog razloga "pristaju" i da dijete jede meso zajedno sa ostalima. Znam da postoji mogućnost da se u vrtiću zatraži "vege meni" za dijete, ali...neki roditelji ne žele da se njihovo dijete osjeća različito i/ili da bude ismijavano od strane svojih vršnjaka.sunlight je napisao/la:I ne samo u školama, već i u vrtićima. Roditelji većinom pristaju kako im dijete ne bi bio autsajder među ostalima.
Da li se to vrtiću dodatno plaća, kao i ostale aktivnosti poput ritmike i/ili sl?sunlight je napisao/la:Vjerski odgoj kako se nazivaju nudi se starijem uzrastu (za sada) i već je pristutan par godina. Vodi ga doškolovana odgajateljica koja se naziva odgajatelj u vjeri, obično jednom do dva puta tjedno.
Hm...izgleda da pojedini ipak imaju tu praksu. Barem je tako u vrtiću gdje prijateljica vodi djete i u onom gdje mi druga prijateljica radi.vuycha je napisao/la:Ni u jednom redovnom vrtiću ne možeš dobiti vege meni, samo u nekoliko vegetarijanskih vrtića ali oni su uvijek puni i preskupi.Luna je napisao/la:... Znam da postoji mogućnost da se u vrtiću zatraži "vege meni" za dijete...
Jedino ako upali da neslužbeno dogovoriš pa djetetu svaki dan sam donosiš hranu. To ovisi o karakteru i dobroj volji direktora/ice i teta. Naslušao sam se u udruzi takvih priča iz prve ruke.Luna je napisao/la:Hm...izgleda da pojedini ipak imaju tu praksu. Barem je tako u vrtiću gdje prijateljica vodi djete i u onom gdje mi druga prijateljica radi.
Možda se radi o dogovoru na relaciji odgojitelj - roditelj.
Svaka čast na takvoj dici!aspalatus je napisao/la:moja dica su isla u waldorfski vrtic koji je bio sjajan ( taman su ga otvorili) tete su bile vegetarijanci tako da nije bilo problema...al oni su opet sasavi na svoju ruku (simpaticno sasavi jer jednu zitarice po danima i planetima bojama i slicno)...ma ono, imali su i oltar u vrticu na kojem je instalirano doticno godisnje doba...oltar za zimu, jesen, ljeto, proljece... stvarno je bio jako dobar vrtic sa programom. al onda je moja mala dozivila pravo razocarenje kad je krenula u skolu, a sad i mali...mislim da nema neurednije i zapustenije skole od ove ovde nase, a oni bas u nju moraju icitesko je odgajati dicu i uciti ih da budu svoji u razdoblju kad i m je tako bitno da ih prihvate vrsnjaci...eh tesko je zbog njih...ne zato sta oni to ne shvacaju ili ne suraduju vec zato jer ih gledas kako ih vrsnjaci vec vide kao neke marsovce...ne jedu sto i oni ne idu s njima nediljom na misu, ne idu na taj hebeni vjeronauk u skoli, ne tuku se, ne ugnjetavaju zivotinje...ja se svojoj dici divim
. ima li netko slicna iskustva?