Post/gladovanje

Znanost, osobna iskustva i životne mudrosti
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

miumiu je napisao/la:Ti si tvrd orah. :smijeh1:
:bilder:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

ogi je napisao/la: Od cega da se mi cistimo kad ne jedemo meso i kemije :huh:
Sva hrana sadrži korisne i nekorisne sastojke. Vidi primjer soje. Da je hrana samo ono što nam treba u tijelu nikad ne bismo kakali. :smijeh2:

Ja ne jedem isključivo hranu iz organskog uzgoja, pojedem nekad i šećer, čokoladu, kavu, industrijske proizvode koji sadrže aditive.
Pogotovo vegetarijanci/vegani koji jedu teksturiranu soju imaju od čega čistiti svoja crijeva. Naša crijeva sadrže naslage stare kakice. To mogu posvjedočiti ljudi koji su postili uz klistiranje.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Medo je napisao/la: Iako su svi iznijeti argumenti u prilog gladovanja logični, ne postiže li se, bar djelomično, isti rezultat i fizičkom aktivnošću tj. "trošenjem" na taj način.
Nije stvar u trošenju energije, već o izbacivanju nataloženih otrova u tijelu/crijevima.
Medo je napisao/la: A i samim tim što ne jedemo meso i izbjegavamo kemiju, nemamo se s toliko toga trovati kao oni što konzumiraju navedeno.
Pa neću se valjda mjeriti s pušačima, mesojedima, junkfooderima, narkomanima. Oni i rade sve to što rade jer ne brinu o sebi. Autodestruktivci.
Medo je napisao/la: Tako da mi se čini da je potreba za postom/gladovanjem prije svega uvjetovana nezdravim načinom života većine ljudi.
Ja bih sigurno mogla živjeti zdravije nego što živim...
Medo je napisao/la: Ima li u životinjskom svijetu primjera posta/gladovanja? :? .
Naravno. Neljudske životinje liječe se gladoivanjem. Pa i ljudi obično izgube apetit kad su bolesni. To je prirodni mehanizam našeg tijela.
Medo je napisao/la: Ne znam kako bi netko tko radi fizičke poslove funkcionirao za vrijeme posta/gladovanja.
Luna je pisala kako je najbolje povući se od svakodnevnih aktivnosti za vrijeme posta. Obično je to vrijeme tišine, posvećenosti sebi.

Nitko nikoga ne sili na post. Ako vam je ideja odbojna sigurno je ne bi trebali prakticirati. Znam samo da mnogi imaju izrazito pozitivna iskustva. Kažu da se čak liječe najrazličitije bolesti, čak i psihičke. A preventiva je majka zdravlja. :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Medo je napisao/la:Iako su svi iznijeti argumenti u prilog gladovanja logični, ne postiže li se, bar djelomično, isti rezultat i fizičkom aktivnošću tj. "trošenjem" na taj način.
Što je tebi točno bilo logično, ako dovodiš u vezu fizičku aktivnost/ trošenje sa postom? Na što misliš kada kažeš da se postiže isti rezultat upražnjavanjem ili jednog ili drugog? Post ima jednu, a fizička aktivnost drugu svrhu.
Medo je napisao/la:Ima li u životinjskom svijetu primjera posta/gladovanja? :? .
Naravno. Kada životinja oboli, izdvaja se iz skupine (na osamu) i suzdržava od hrane. Kao i čovjek. Također, čime se hrani životinja u razdobljima kada tjednima ne uspijeva uloviti plijen ili obitava na području na kojem ne postoje hranjive biljke? Organizam je prilagođen stvaranju zaliha za takva razdoblja.
Medo je napisao/la:Ne znam kako bi netko tko radi fizičke poslove funkcionirao za vrijeme posta/gladovanja.
Teško. Zbog toga se za vrijeme provođenja posta preporuča umjerena aktivnost, što češći boravak na svježem zraku/ u prirodi i odmor. I da, definitivno nije preporučljivo postit za vrijeme teškog rada, u stresnim uvjetima i sl.
ogi je napisao/la:Od cega da se mi cistimo kad ne jedemo meso i kemije :huh:
Od čega se čistimo svaki dan kroz sustave za izlučivanje (probavni trakt, urinarni trakt, kožu itd)?
ogi je napisao/la:Znamo koja je hrana napor za probavni sustav.
Koja?
ogi je napisao/la:Mislim da post i gladovanje nisu zdravi.
Čudno da misliš tako. Ako nije zdrav, zašto se upražnjava kao terapeutsko sredstvo za liječenje mnogih bolesti i zdravstvenih problema (rak, reumatske bolesti, sudeckov sindrom, hipertenzija itd). Ako nije zdrav/ nema lijekovota svojstva, kako objašnjavaš poboljšanje stanja pacijenata nakon nj provođenja?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

miumiu je napisao/la:
Medo je napisao/la: Ima li u životinjskom svijetu primjera posta/gladovanja? :? .
Naravno. Neljudske životinje liječe se gladoivanjem. Pa i ljudi obično izgube apetit kad su bolesni. To je prirodni mehanizam našeg tijela.
Mislim da se tu ne radi o prirodnom mehanizmu lijecenja
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:
miumiu je napisao/la:
Mislim da se tu ne radi o prirodnom mehanizmu lijecenja
:shock: Nego?
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Luna je napisao/la:
Koja?
Meso
miumiu

Post Postao/la miumiu »

ogi je napisao/la: Mislim da se tu ne radi o prirodnom mehanizmu lijecenja
Nego? Bacanju u ralje smrti? :ironican:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:
Luna je napisao/la:
Koja?
Meso
Napor za probavni sustav je sva prerađena hrana. Meso je (samo) jedna od njih.
Medo

Post Postao/la Medo »

miumiu je napisao/la: Nije stvar u trošenju energije, već o izbacivanju nataloženih otrova u tijelu/crijevima.
Luna je napisao/la: Što je tebi točno bilo logično, ako dovodiš u vezu fizičku aktivnost/ trošenje sa postom? Na što misliš kada kažeš da se postiže isti rezultat upražnjavanjem ili jednog ili drugog? Post ima jednu, a fizička aktivnost drugu svrhu.
Zapravo hoću reći da kada se fizičkom aktivnošću sagorijeva energija da se ujedno sagorijevaju i otrovi. Odnosno, ako se više radi fizički, brži je i metabolizam i otrovi nemaju toliko vremena zadržavati se u tijelu.
Znači, želite reći da se te dvije kategorije (energija i otrovi) ne eliminiraju istovremeno? Ne znam, to su samo moja nagađanja, očito ste više proučavale tu tematiku od mene (zapravo ja gotovo da i nisam) pa ću rado saslušati vaše argumente. :respekt:
Luna je napisao/la: Od čega se čistimo svaki dan kroz sustave za izlučivanje (probavni trakt, urinarni trakt, kožu itd)?
Da, s time što su ti sustavi prirodno projektirani da podnose normalna opterećenja, ali problem za njih nastaje kad se upliće hrana životinjskog porijekla, rafinirana, pa čak i samo kuhana hrana, kemijski i drugi umjetni nepovoljni utjecaji iz okoliša...

Luna je napisao/la: Napor za probavni sustav je sva prerađena hrana.
Misliš li pod "prerađenim" na industrijski prerađenu hranu, ili na hranu koju prerađuje želudac? :?
miumiu je napisao/la:Nitko nikoga ne sili na post. Ako vam je ideja odbojna sigurno je ne bi trebali prakticirati.
Ideja kao takva uopće nije odbojna, samo je pitanje kako bih se ja na to natjerao. Naime, često imam problem da jedem iz dosade, tako da se najprije moram disciplinirati u smislu da jedem samo kad su glavni obroci, a kamoli razmišljati o postu/gladovanju.

Zapravo za početak mi se čini prihvatljivijom varijanta tekuće dijete, dakle suzdržavanja od krute hrane.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Ako si gladan jedi..ako nisi, nemoj :dosadan: :smijeh2:

Ej! cure..neda mi se
:smijeh:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Ej! cure..neda mi se :smijeh:
Kad nemaš s čim :plazi:
Medo

Post Postao/la Medo »

Luna je napisao/la:
ogi je napisao/la:Ej! cure..neda mi se :smijeh:
Kad nemaš s čim :plazi:
Pusti ga ako mu se ne da :D , slobodno napiši meni nešto jer mi se da slušati ozbiljne teme. 8)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Luna je napisao/la:Kad nemaš s čim :plazi:
:smijeh:

Samo polako..
filo

Post Postao/la filo »

pravila posta: (ehret)
1. čistite donje dijelove crieva koliko najviše možete klistiranjem svaki drugi dan
2. prije nego započnete s nekim dugotrajnim postom, uzimjate povremeno sredstva za čišćenje, u svakom slučau uzmite ta sredstva dan prije započetog posta.
3. ako je moguće ostanite cijeli dan i noć na svježem zraku
4.ako osjećate umor i slabost, oddmarajte se i spavajte koliko možete. imat ćete loše dane kad otpadne tvari dospiju u krvotok, spavane će biti poremećeno i nemirno. razlog tome su otrovi koji su dospjeli do mozga.
5. kad ustajete iz kreveta činite to polako da vam se ne zvrti u glavi.

ako se odlučite za kuru posta, počnite s kurom posta bez doručka, zatim nakon nekog vremena s jednodnevnim postom, kasnije možete povećavati
Odgovori