Sirova hrana i frutarijanstvo

Otvoreno o veganstvu
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:luk jedete cijelog, cijeli zeleni dio ?
Misliš na *mladi luk*? Da, sve pojedem :D
Zeleni dio je prebogat mineralima i klorofilom.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Popis svih namirnica koje jedu sirovojelci:

http://www.rawfoodfarm.com/master_list.htm
jelena

Post Postao/la jelena »

morat cu prouciti. tenks, luna, bas me zanimalo.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

:slini:
filo

Post Postao/la filo »

wandmaker
-zagovara uzimanje bonkasa vitC i nekog piknogenola, protiv klica (kancerogene tvari i sl.), protiv ljekovitog bilja, češnjaka i sl. i veli da takve veganke nemaju mjesecnicu?
miumiu

Post Postao/la miumiu »

filo je napisao/la:wandmaker
-zagovara uzimanje bonkasa vitC i nekog piknogenola, protiv klica (kancerogene tvari i sl.), protiv ljekovitog bilja, češnjaka i sl. i veli da takve veganke nemaju mjesecnicu?
A da ti malo ponoviš gradivo iz pisanja rečenica? Znaš ono: subjekt, predikat... točka na kraju. Ja te niš ne razumijem. :?
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

a bas... filo, sto je pjesnik htio reci? :upitnik:
aspalatus

Luna je napisao/la:Popis svih namirnica koje jedu sirovojelci:

http://www.rawfoodfarm.com/master_list.htm
zar ije zalosno da pored sveg ovog obilja ljudi dan dans jedu zivotinje?... meni je to i misterija zapravo
Medo

Post Postao/la Medo »

miumiu je napisao/la:
A da ti malo ponoviš gradivo iz pisanja rečenica? Znaš ono: subjekt, predikat... točka na kraju. Ja te niš ne razumijem. :?
I veliko slovo na primjer. Dobro, to je mana mnogih, lijeni su pritisnuti Shift odnosno Caps Lock... :D
jelena

Post Postao/la jelena »

Medo je napisao/la: I veliko slovo na primjer. Dobro, to je mana mnogih, lijeni su pritisnuti Shift odnosno Caps Lock... :D
a jos da sa zarezima pocnemo, a, medo? :D
miumiu

Post Postao/la miumiu »

jelena je napisao/la:a jos da sa zarezima pocnemo, a, medo? :D
Filek je dosta zareza nadrobio. Al smisao nismo našli još.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:Filek je dosta zareza nadrobio. Al smisao nismo našli još.
Filo, ja sam te razumijela. Pojašnjenje:
- Wandmaker je jedan od zagovaratelja prirodne higijene i sirovojelstva;
- podupire upotrebu dodataka prehrani (vitamina & minerala) zbog današnje situacije vezane uz neadekvatnu ponudu organske hrane i osiromašenje tla;
- posebno ističe važnost vitamina C kojeg ljudsko tijelo ne može sintetizirati samo, a koji je osnova za funkcioniranje našeg imunološkog sustava, elestičnost i prohodnost krvnih žila (i još milijon drugih funkcija u organizmu). Napomena: tijelo se liječi samo, uz pomoć imunološkog sustava; dovoljna količina C vitamina jedan je od važnih preduvijeta zdravlja i liječenja;
- Wandmaker se protivi upotrebi ljekovitog bilja, češnjaka i sl. jer smatra da one nisu prirodna hrana za tijelo, da ih tijelo percipira kao "otrovne gorke tvari" i teži tome da ih što prije (putem sustava za izlučivanje) izbaci van (npr. kod češnjaka - "miris" koji izlazi kroz sve pore tijela);
- neki od autora na području prirodne higijene/ sirovojelstva spominju slučajeve dugogodišnjih 100-postotnih sirovojelki koje izgube mjesečnicu, a svejedno su plodne i imaju djecu. U tom kontekstu, menstrualna krv se također smatra jednim od načina na koji se (žensko tijelo) čisti od nagomilanog otpada nastalog od nusprodukata metabolizma.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Luna je napisao/la:Filo, ja sam te razumijela.
Aha, sve to je sadržavala Filova poruka. :ironican:
Nisi ti razumjela njegov napis, već znaš gradivo o kojem je pokušao nešto napisati. Samo ga podržavaj da nastavi s nepismenošću! :prigovara:
aspalatus

:D :D ahahh
muci jos je dobro dok ne pocne kao onda jednom pisati smajlicima
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la::D :D ahahh
muci jos je dobro dok ne pocne kao onda jednom pisati smajlicima
Nemam apsolutno ništa protiv dobre zezancije i kreativnog izražavanja. Ali isto tako ne vidim baš ništa loše niti da se nekoga upozori kada piše nerazumljivo. Filo je odrasla osoba (ako se ne varam). Pismenost će mu trebati u životu.
Odgovori