Sirova hrana i frutarijanstvo

Otvoreno o veganstvu
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Odlucio sam biti sirovojed svaki dan do rucka..:zujo:..a jeste me zarazili
Zapravo si izabrao odličan dio dana za "sirovi period"...do 12h organizam je usmjeren na eliminaciju nusprodukata probave od dana ranije/ čišćenje i što ga manje ometaš u poslu - više dobrobiti za zdravlje :skace: :respekt:
ogi je napisao/la:Znaci..dorucak..turbo brza priprema
Možeš jesti samo plodove voća, piti cijeđene ili mixsane sokove ili raditi razne kombinacije voćnih salata sa kombinacijom svježeg i/ili suhog voća i raznih orašida (lješnjaci, orasi, bademi) npr. To se lako i brzo priprema.
Evo nekih ideja: viewtopic.php?t=431
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:
ogi je napisao/la: Odlucio sam biti sirovojed svaki dan do rucka..:zujo:..a jeste me zarazili
da ja sam već 4 dana tak.. 2 male čaše soka od raznog voća u razmaku negdje 1,2h, a pred ručak eventualno još jedan od povrća. a od tdad do kraja dana normalno
Jutarnje vitaminske bombe :respekt:
vuycha

Post Postao/la vuycha »

miumiu je napisao/la:AFAIK mrkva je povrće.
Ogi je govorio o prijepodnevnim obrocima, pa sam nabrajao što jedem (pijem) ujutro. Nisam probao karfiol s jabukama iz sokovnika :?
miumiu je napisao/la:Pa i kiseli je sirov ako/dok ga ne skuhaš.

Sumnjam da ostane išta živo u kupusu kad se ukiseli. Nije poanta u sirovosti, nego u enzimima.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:kaj nismo zaključili *koliko* je zdravo jesti banane
Koliko?
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:A karfiol... kaj nije to baš fino sirovo?
Sirovi karfiol još nisam probala :D
Vuycha, kakav je okus?
vuycha

Post Postao/la vuycha »

Luna je napisao/la:
Vuycha, kakav je okus?
Meni je fini. Probaj, nemre ti naškodit. Jedino je pitanje voliš li al dente povrće. Ali kao što rekoh, rijetko jedem jedno povrće, obično naribam/narezuckam od svega po malo.
filo

Post Postao/la filo »

a kaj sa zubima, tj. neka tvrda hrana?
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

vuycha je napisao/la:
Luna je napisao/la:
Vuycha, kakav je okus?
Meni je fini. Probaj, nemre ti naškodit. Jedino je pitanje voliš li al dente povrće. Ali kao što rekoh, rijetko jedem jedno povrće, obično naribam/narezuckam od svega po malo.
Budem probala. "Zakamuflirati" ću ga u salati sa ostalim povrćem za prvi put :D
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ejla je napisao/la:anyway, jedem raw vec 3 god. od 4 do 11 mj. 100%, a ostatak godine vecinom..
"Osjeti se" kak "prštiš" energijom :palac:
Medo

Post Postao/la Medo »

Pažljivo pratim sve zanimljivo što pišete :palac: , pa se nadam i pametnim odgovorima na sljedeća pitanja:

1. Što je s bjelančevinama? (sad zvučim kao mesojed koji u čudu gleda na vegane i postavlja im to pitanje :D ). Naime, kod raw fooda velikim dijelom otpadaju žitarice i mahunarke odnosno njihove prerađevine kao glavni izvor bjelančevina.

2. Kako stoji stvar sa raw food-om i fizičkim radom? Konkretno, ne znam na koji način bih se ja kroz raw food opskrbio dovoljnom energijom za kopanje i slične poljoprivredne radove?
ejla

Post Postao/la ejla »

Medo je napisao/la:Pažljivo pratim sve zanimljivo što pišete :palac: , pa se nadam i pametnim odgovorima na sljedeća pitanja:

1. Što je s bjelančevinama? (sad zvučim kao mesojed koji u čudu gleda na vegane i postavlja im to pitanje :D ). Naime, kod raw fooda velikim dijelom otpadaju žitarice i mahunarke odnosno njihove prerađevine kao glavni izvor bjelančevina.

2. Kako stoji stvar sa raw food-om i fizičkim radom? Konkretno, ne znam na koji način bih se ja kroz raw food opskrbio dovoljnom energijom za kopanje i slične poljoprivredne radove?
kaj se bjelancevina tice, to ti je full prenapuhana spika - vidi npr. amere koji se pretrpavaju s proteinima a svaki drugi je pretio.
a kaj se fizickog rada tice, mogu ti sam dat svoj primjer - dost mi je 5-6 banana sa pol do 1 kg blitve i ja ko zmaj... ne moram nist jest do navecer - dizem se u pet, 2 h vjezbam jogu, picim na faks i ucim all day u knjiznici, i onda navecer opet malo vjezbam jogu,tu i tam zaderem po kompu i idem corit oko pol 1.... to nije tempo od par dana, pa da si nakon tog skomiran, neg fakat lifetime tempo...
al sve ti je to u glavi.. ak mislis da ti fali B kupi b100 od kala (veg). vazno je sam da se ti u glavi osicas ok ... mislim dapriroda malo kad fula .. npr. ak se od prelipog cvijeta jabuka samo djelovanjem prirode pretvorila u fantastican mirisan plod koji pršti bojama,mirisom i okusom, meni je full dovoljno da kad jedem plod osjetim tu prirodu i tu energiju nastajanja - stvaranja... i ne dira me pol% kolko ima bjelancevina, kolko vitamina... neke stvari nemos ni stavit u tablicu... personally, nisam nigdje nasla nikakvu tablicu koja pokazuje postotak zivotne energije u vockama, povrckama ili kojojgog hrani...
:palac:
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

6 banana/dan!! :okreceoci:

Gdje ima za kupiti domacih jabuka..?? :oprosti:
vuycha

Post Postao/la vuycha »

ogi je napisao/la:6 banana/dan!! :okreceoci:

Gdje ima za kupiti domacih jabuka..?? :oprosti:
Ako se može slijediti logika da su one male, krastave i grbave - domaće, onda ima uvijek na Trešnjevci. Ja se ne ubijam previše oko toga, nemoguće je ionako kupiti zdrave banane ili naranče, kaj bi se onda grustio oko jabuka?
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

ogi je napisao/la:Gdje ima za kupiti domacih jabuka..?? :oprosti:
Imaš u BioZrnu i u "bio&bio".
Ove u "bio&bio" su bolje - uskusnije i više svježe :)
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

da istina je imas u biobio. ali evo recimo ja, ja bi trebala dignit kredit za hranit se iz bio bio... ono sta je lu pisala o rokerima ja bih prebacila na ove vlasnike ducana zdrave hrane...oni zaraduju na bolesti..
Odgovori