Liječenje prehranom

Znanost, osobna iskustva i životne mudrosti
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika

Sok od naranče snižava kolesterol

Steroli su po kemijskom sastavu slični kolesterolu, a mogu se naći u voću, povrću, orašastim plodovima, sjemenkama, žitaricama i mahunarkama. Zbog toga što snižavaju LDL kolesterol (loš kolesterol), smanjujući njegovu apsorpciju u tankom crijevu, često se dodaju u margarine, dresinge za salate i druge masnoće.

Novo istraživanje je pokazalo da biljni steroli mogu biti jednako učinkoviti i ako se dodaju u sok od naranče. Ovo otkriće je vrlo zanimljivo jer sok od naranče piju svi, od djece do starijih osoba. Ovako obogaćen sok od naranče bio bi pogodan za osobe koje imaju blago povišen kolesterol, a ne uzimaju lijekove niti žele drastično mijenjati svoj način prehrane.

Istraživnje je trajalo 10 tjedana. Kroz taj period 72 osobe, starosti od 20 do 73 godine sa blago povišenim kolesterolom, pile su uz svaki obrok sok od naranče obogaćen biljnim sterolima. Prehrambene navike pri tome, učesnici studije nisu mijenjali. Rezultati su pokazali da je kod njih došlo do smanjenja ukupnog kolesterola za 7,2 % i LDL kolesterola za 12,4 % u usporedbi sa kontrolnom grupom.

Tretman sa ovako obogaćenim sokom od naranče je izuzetno prihvatljiv jer osigurava dovoljnu količinu sterola za njegovu djelotvornost, a da se pri tome ne unose zasićene masti, već vitamin C, flavonoidi i drugi nutrijenti koji se u njemu nalaze.

http://www.fitness.com.hr/
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Limunada protiv kamena u bubregu

slika

Novo istraživanje pokazuje da je limunada efikasan (i ukusan) način usporavanja razvoja kamena u bubregu. Oni nastaju kada urin postane prezasićen solima koji stvaraju kamen i kada urin ne sadrži dovoljno supstanci koje to sprečavaju. Jedna od njih je citrat. Ljudima sklonim stvaranju kamena obično se prepisuje potasijum citrat u obliku pilule ili tečni. Ali limunov sok je pun prirodnog citrata. Kada se napravi u obliku limunade sa malo ili bez šećera limunov sok povećava količinu citrata u urinu na nivo za koji se zna da sprečava nastanak kamena. Naravno, potasijum citrat je efikasniji, ali je ova preventiva svakako privlačnija.

http://www.pregled.com/zdravlje.php/bil ... avlje_tmpl
nelana

Post Postao/la nelana »

ja još uvijek jedem med.. :oops: pa tko jede od vas žemskih još med, dobro je znati da liječi one naše mjesečne boli.. jučer me bolilo onako dosta, pa sam se natrpala medom i za 15 min je prestalo! super otkriće iako vjerojatno nedjeluje na sve isto..
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

meni bi pomagala kamilica topla..iskreno mislim da je dovljno da ruke stavis na jajnike, utoplis se i to je to bol ce prestati nakon par minuta( meni uvik pomogne)..i ne ne jedem med a dok sam ga jela uvik bi mi pao kao kamen na stomak, cak i kad bi ga otopila u caju ili vodi..
miumiu

Post Postao/la miumiu »

nelana je napisao/la:ja još uvijek jedem med.. :oops: pa tko jede od vas žemskih još med, dobro je znati da liječi one naše mjesečne boli.. jučer me bolilo onako dosta, pa sam se natrpala medom i za 15 min je prestalo! super otkriće iako vjerojatno nedjeluje na sve isto..
Meni su sve te menstrualne boljke /PMS, bolne grudi, preobilna krvarenja itd./ netragom nestale prelaskom na veganstvo.
Po ovo što tu: http://www.poliklinika-harni.hr/teme/gi ... dismen.asp
piše šećer bi trebalo izbjegavati u širokom luku. A med je najvećim dijelom /jednostavni/ šećer.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la:meni bi pomagala kamilica topla..iskreno mislim da je dovljno da ruke stavis na jajnike, utoplis se i to je to bol ce prestati nakon par minuta( meni uvik pomogne)..i ne ne jedem med a dok sam ga jela uvik bi mi pao kao kamen na stomak, cak i kad bi ga otopila u caju ili vodi..
Neke cure uspješno koriste termofor /na trbuh/ u tu svrhu. To sa zagrijavanjem jedino nije dobro za cure koje pretjerano krvare jer se grijanjem šire krvne žile pa se krvarenje može pojačati.
filo

Post Postao/la filo »

meni je na području di su ženskama jajnici prosli tjedan, tam di su kao aduktori jel,
2 dana bila bolna oteklina.. pa.. veličine samog jajnika..
zabrinul sam se al je prošlo..
miumiu

Post Postao/la miumiu »

filo je napisao/la:meni je na području di su ženskama jajnici prosli tjedan, tam di su kao aduktori jel,
2 dana bila bolna oteklina.. pa.. veličine samog jajnika..
zabrinul sam se al je prošlo..
Zabrinul si se... da ti rastu jajnici?? :oci: :smijeh2:
aspalatus

ajme ovog filka jos ce i zatrudnit ahahh..uvik on sa svojim blistavim fix idejama :D
aspalatus

miumiu je napisao/la:
aspalatus je napisao/la:meni bi pomagala kamilica topla..iskreno mislim da je dovljno da ruke stavis na jajnike, utoplis se i to je to bol ce prestati nakon par minuta( meni uvik pomogne)..i ne ne jedem med a dok sam ga jela uvik bi mi pao kao kamen na stomak, cak i kad bi ga otopila u caju ili vodi..
Neke cure uspješno koriste termofor /na trbuh/ u tu svrhu. To sa zagrijavanjem jedino nije dobro za cure koje pretjerano krvare jer se grijanjem šire krvne žile pa se krvarenje može pojačati.
da zato sam i rekla ruke...termofor je ipak nesto drugo, a osim toga tu su jos i vjezbe jelen iz tantre a to pomaze samo tako ;)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

miumiu je napisao/la:Zabrinul si se... da ti rastu jajnici?? :oci: :smijeh2:
Glavno da nije bruh.. :? ..pazi Filek
miumiu

Post Postao/la miumiu »

aspalatus je napisao/la: da zato sam i rekla ruke...
Da. Znam. Zato sam se nadovezala s termoforom. :D
aspalatus je napisao/la: tu su jos i vjezbe jelen iz tantre a to pomaze samo tako ;)
Pokaži nam jelena.
Tremulant

Post Postao/la Tremulant »

nadam se da nije bed ak ja odgovorim.

evo skenirani jelen za žene:
http://rapidshare.com/files/74887415/Jelen.pdf.html

i za muškiće:
http://rapidshare.com/files/74887631/Male_deer.PDF.html

:fulllove:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Tremulant je napisao/la:nadam se da nije bed ak ja odgovorim.

evo skenirani jelen za žene:
http://rapidshare.com/files/74887415/Jelen.pdf.html

i za muškiće:
http://rapidshare.com/files/74887631/Male_deer.PDF.html

:fulllove:
Naravno da nije bed. Jedino kaj meni to treba servirati u nekom drugom obliku, koji mogu pogledati/pročitati.
aspalatus

da malo si neprakticno ovo postavio..ja sam pokusavala naci na netu ali sam nasla samo nesto sto ide predaleko u erotiku...
Odgovori