Kuće u prirodi
-
Janis Joplin
prije par godina sam i ja bio u tome da se najbolje maknuti od svega i otici recimo na Tibet uzgajati jakove i sta ja znam - ali ondak sam skuzio da ako se potpuno maknemo da lako mozemo izgubiti referentnu tocku i da lako mozemo otfrknuti u nepoznatom smjeru....Luna je napisao/la:Imitacija prirode, Zagreb (buka, smog), zidovi koji to ograđuju...ogi je napisao/la: Ja bi tu u Zagrebu..
..digao 5-6m zidove, posadio drvece oko njih s jedne i druge strane
..i u sredini imao malu oazu mira i zelenila povrsine npr. 30*30m ili vise
ovako je bolje, naci oazu mira, uklopiti se u ludilo i promatrati....i uciti......
Zbilja to misliš? Da je bolje *uklopiti se u ludilo* nego iz njega pobjeći?muki je napisao/la:prije par godina sam i ja bio u tome da se najbolje maknuti od svega i otici recimo na Tibet uzgajati jakove i sta ja znam - ali ondak sam skuzio da ako se potpuno maknemo da lako mozemo izgubiti referentnu tocku i da lako mozemo otfrknuti u nepoznatom smjeru....Luna je napisao/la:Imitacija prirode, Zagreb (buka, smog), zidovi koji to ograđuju...ogi je napisao/la: Ja bi tu u Zagrebu..
ovako je bolje, naci oazu mira, uklopiti se u ludilo i promatrati....i uciti......
Tibet mi se čini predaleko, ali neka šuma/ brdo/ mjesto max 2 h vožnje udaljeno od urbanog dijela, kao prihvatljiva opcija za život. I to onda ne mora značiti gubitak referentne točke ili slično.
Luna - mislim da bih izgubio referencu....
"uklopiti se u ludilo" utoliko da se lakse prolazi kroz masu a da te nitko ne uznemirava pitanjima koja ih se ne ticu tipa a zasto ti jedes ovo ili ono i sta ja znam...utoliko se uklopiti....nema me, ne diraj me.......ali sam tu miran i stalozen ....
jucer sam vidio jedan krasan (meni) primjer toga sto mislim....
lik je u "Zaboravljenom slucaju" crtao slikicu atoma na koljenu cure koja je bila u bad-u jer je drugacija i stalno mora protiv mase, i objasnio joj da su masa elektroni koji letaju okolo kao mahniti za ovim ili onim....i da ako smo jedan od mase da letamo okolo naokolo jer nas masa vuce i tak dalje....cilj je biti u centru - imati masu oko sebe koja luta okolo naokolo a ti u centru imas mir, i referencu mase oko sebe - vidis sto se dogadja a opet si miran....naravno ne mislim da se treba biti pasivan na ludilo oko nas - naravno da treba raditi da se svijet i nase glave promjene - to se i dogadja polako samo nam je ritam promjene prespor sto je i normalno.....
ne znam da li sam malo jasniji.....
promjene da - treba raditi - ne biti pasivan - ali mislim iznutra treba pokusati imati referencu da znas gdje si i bit u centru gdje je mir....ako me shvacas - mir je u nasim glavama prvenstveno - tamo treba imati kucicu na drvetu a tek ondak fizicki
edit : tesko je to ovako preko foruma objasniti - stanje u glavi koje je tesko i srociti u nekom razgovoru ali je ipak razgovor laksi za shvacanje sto mislim reci.....preko tipkovnice cesto dodje do zabuna i krivih tumacenja......nadam se da si me shvatila sto sam mislio reci sa onime gore......
"uklopiti se u ludilo" utoliko da se lakse prolazi kroz masu a da te nitko ne uznemirava pitanjima koja ih se ne ticu tipa a zasto ti jedes ovo ili ono i sta ja znam...utoliko se uklopiti....nema me, ne diraj me.......ali sam tu miran i stalozen ....
jucer sam vidio jedan krasan (meni) primjer toga sto mislim....
lik je u "Zaboravljenom slucaju" crtao slikicu atoma na koljenu cure koja je bila u bad-u jer je drugacija i stalno mora protiv mase, i objasnio joj da su masa elektroni koji letaju okolo kao mahniti za ovim ili onim....i da ako smo jedan od mase da letamo okolo naokolo jer nas masa vuce i tak dalje....cilj je biti u centru - imati masu oko sebe koja luta okolo naokolo a ti u centru imas mir, i referencu mase oko sebe - vidis sto se dogadja a opet si miran....naravno ne mislim da se treba biti pasivan na ludilo oko nas - naravno da treba raditi da se svijet i nase glave promjene - to se i dogadja polako samo nam je ritam promjene prespor sto je i normalno.....
ne znam da li sam malo jasniji.....
promjene da - treba raditi - ne biti pasivan - ali mislim iznutra treba pokusati imati referencu da znas gdje si i bit u centru gdje je mir....ako me shvacas - mir je u nasim glavama prvenstveno - tamo treba imati kucicu na drvetu a tek ondak fizicki
edit : tesko je to ovako preko foruma objasniti - stanje u glavi koje je tesko i srociti u nekom razgovoru ali je ipak razgovor laksi za shvacanje sto mislim reci.....preko tipkovnice cesto dodje do zabuna i krivih tumacenja......nadam se da si me shvatila sto sam mislio reci sa onime gore......
Ja mislim da potpuno razumijem što si napisao. Ja to zovem zdravlje ili mir sa samim sobom.muki je napisao/la: edit : tesko je to ovako preko foruma objasniti - stanje u glavi koje je tesko i srociti u nekom razgovoru ali je ipak razgovor laksi za shvacanje sto mislim reci.....preko tipkovnice cesto dodje do zabuna i krivih tumacenja......nadam se da si me shvatila sto sam mislio reci sa onime gore......
Pozadinska buka kojom smo okruzeni u gradu meni jako smeta..vise nego los zrakLuna je napisao/la:Imitacija prirode, Zagreb (buka, smog), zidovi koji to ograđuju...ogi je napisao/la: Ja bi tu u Zagrebu..
Mislim da su oaze, kao npr. nas Maksimir, jako bitne..
Ali bez zidova je tesko pobjeci od buke a ne napraviti vecu kilometrazu..
Bila bi to oaza za ptice i one koji ih vole slusati
miumiu - super da se razumijemo....tesko je to postici - masa te stalno vuce u vrtlog....ali bas za inat ju treba imati okolo - i nauciti nositi se sa tim i biti u centru...feeling je odlican kada se to postigne.....
ogi - slazem se - ali ta oaza mora biti velika da bi ubila buku grada - sto ces u ZG tesko naci - i u Osk. je to mission impossible .... zato je jednostavnije otici gore prema Medvednici - bio tamo kod jednog kolege koji tamo ima stan....covjece, tamo se probudis i gledas u sumu i to 10min od centra grada.....to je dozivljaj za mene
neka mala gajbica tamo u tom dijelu - malo brda, malo sume...mila majka
ogi - slazem se - ali ta oaza mora biti velika da bi ubila buku grada - sto ces u ZG tesko naci - i u Osk. je to mission impossible .... zato je jednostavnije otici gore prema Medvednici - bio tamo kod jednog kolege koji tamo ima stan....covjece, tamo se probudis i gledas u sumu i to 10min od centra grada.....to je dozivljaj za mene
neka mala gajbica tamo u tom dijelu - malo brda, malo sume...mila majka
Zadnja izmjena: muki, dana/u 18 lis 2007, 14:18, ukupno mijenjano 1 put.