Dućan (u Zg), marka, okvirna cijena.
Multipraktik / sokovnik / blender
Multipraktik / sokovnik / blender
Molim preporuku za neki dobar strojček za praviti smoothies i sokove.
Ovo drugo. Al da je jak da može zdrobit mrkvu u bebipapuLuna je napisao/la:Da li tražiš sokovnik (cijedi sok) ili mikser (usitnjava, melje, miješa)?
Hej, i baš mi je drago što si u fazi kupnje![]()
![]()
Budemo svi razmjenjivali ideje/ recepte za sokove
Meni nije drago jer ne volim šopingirati ali što mogu, treba mi
Budemo definitivno. Našao sam na netu neke dobre raw food stranice, ima i recepata. Npr http://www.rawfoods.com/recipes
nisam na tom podrucju jak ali ovaj moj koj imam dosta ocijedi i tvrdi dio (koji po mom misljenju isto nije los piti - da soku gustinu)je ocjedjen i baca se (ili jede ako se bas zeli)...
mozda prijedlog da vidis ako imaju neke strojceke koji mogu odvajati po gustini ili velicini - znaci da li zelis da ti ostane samo vodica ili da ti filter ocijedi i malo ovog tvdoga od povrca/voca (da tako kazem)
u ovisnosti o filteru koji stavis ili tako nesto...to bi bilo super ali ne znam da li takvi postoje a da ne kostaju da padnes u nesvjest....
mozda prijedlog da vidis ako imaju neke strojceke koji mogu odvajati po gustini ili velicini - znaci da li zelis da ti ostane samo vodica ili da ti filter ocijedi i malo ovog tvdoga od povrca/voca (da tako kazem)
u ovisnosti o filteru koji stavis ili tako nesto...to bi bilo super ali ne znam da li takvi postoje a da ne kostaju da padnes u nesvjest....
mislim da snaga motora nece omoguciti ili sprijeciti gustinu nego filteri....mozes imati koliko god hoces jak motor ali ako je filter pregust nema nista osim bistrog sokica...vuycha je napisao/la:Ja bih zadržao i taj gusti dio, treba organizmu vlakana. Valjda se onda trebam fokusirat na snagu motora i brzinu okretaja, ne toliko na te filtere...
u biti mislim da treba rjeđi filter ali ne znam da li ces to naci osim ako ne zelis istresti hrpu para....
ne znam - u svakom slucaju vrijedi se raspitati ako ti je bitan taj segment
ne znam - moj sokovnik ima mrezicu za filtriranje koja bas i nije nesto propusna.....ako ne stavis mrezicu onda dobijes kasu...a to opet mozes napraviti i sa obicnim stapnim mikserom....
ima razlicitih stvari - glavno da ti znas sto zelis pa onda pitaj prodavace - oni ce ti bolje reci.....
sretno....
ima razlicitih stvari - glavno da ti znas sto zelis pa onda pitaj prodavace - oni ce ti bolje reci.....
sretno....
Običan multipraktik. Ja sam prije par godina (to moraš naletit) kupila u mercatoru na akciji za 150 kuna mikser s dodatkom za pasiranje, miješanje tijesta i multipraktikom u obliku plastične zdjele od oko pola litre s čvrstim poklopcem. U njemu meljem sirovi namočeni slanutak za falafel i sl. Takve stvari možeš pogledati i u NAMI i trgovačkim centrima. Al mrkvu možeš jednostavno sitno naribati. Nećeš valjda preći na kašice kompletno. Bolje napravi nove zube.vuycha je napisao/la:Mislio sam da ću kupiti nešto uopće bez filtera, ali kužim što si htio reći - ne proizvode ih bez toga. Ma valjda ima obične blendere ili štajaznam, ono kao starinski mikser ali veće snage, to sam htio reći.
Vuycha & Muki, miješate sokovnik i mikser.
Sokovnik - u njega guraš komade voća/povrća i onda on odvaja kruto od tekućeg dijela (cijedi sok). Iz sokovnika izlazi rijedak sok, jer su vlakna izdvojena iz napitka.
Mikser - miješa sve zajedno, ne cijedi. Nakon što izmiksa dobiva se kaša rijeđa ili gušća, ovisno o vrsti namirnice (npr. u njemu se radi frape).
Muki - pričaš o sokovniku, Vuycha - o mikseru. Mikser nema u sebi ugrađen filter - on radi *kašu*, ne treba mu filter da još bolje odvoji *meso* ploda od njegovog soka. On pomiješa sve zajedno.
Nadam se da nisam sad još više spetljala.
Sokovnik - u njega guraš komade voća/povrća i onda on odvaja kruto od tekućeg dijela (cijedi sok). Iz sokovnika izlazi rijedak sok, jer su vlakna izdvojena iz napitka.
Mikser - miješa sve zajedno, ne cijedi. Nakon što izmiksa dobiva se kaša rijeđa ili gušća, ovisno o vrsti namirnice (npr. u njemu se radi frape).
Muki - pričaš o sokovniku, Vuycha - o mikseru. Mikser nema u sebi ugrađen filter - on radi *kašu*, ne treba mu filter da još bolje odvoji *meso* ploda od njegovog soka. On pomiješa sve zajedno.
Nadam se da nisam sad još više spetljala.