Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kulinarska otkrića

 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11833
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 31.12.2016. sub. 15:24    Naslov: Kulinarska otkrića Citiraj i odgovori

Svako jutro kuham ovčetinu od 6-9h, koja je naravno za cijeli dan, i posebno škrob i zelenjavu oko 15-20min. za svaki obrok.
Danas sam prvi puta probao i oduševio se kuhanjem zelenjave i škroba zajedno u vodi u kojoj se kuhalo meso.
Konkretno danas: kelj+heljda+kvinoja+masna voda u kojoj se kuhala ovčetina
Kelj i kaša su bili puno ukusniji u odnosu na zasebno kuhanje u običnoj vodi! Smile
Čak je i boja kelja bila drugačija, življa.

Pravo otkriće! Potrošim manje vode, plina, vremena i dobijem bolji rezultat! Vegi kuhar
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
jagodica bobica



Pridružen/a: 09. 01. 2014.
Postovi: 446

PostPostano: 31.12.2016. sub. 16:47    Naslov: Citiraj i odgovori

A da to kuhaš sve skupa,,prvo meso,,pa dodaješ onako redom čemu treba više,,na kraju onom čem treba najmanje,,,,,bilo bi još jednostavnije,,i ukusnije,,, Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11833
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 31.12.2016. sub. 17:34    Naslov: Citiraj i odgovori

Škrobu i zelenjavi treba samo 15-20min, bolje mi je svaki puta jesti svježe kuhano nego podgrijavati.
Posebno ako je škrob krumpir.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
jagodica bobica



Pridružen/a: 09. 01. 2014.
Postovi: 446

PostPostano: 31.12.2016. sub. 17:54    Naslov: Citiraj i odgovori

palac Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11833
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 7.1.2017. sub. 20:06    Naslov: Citiraj i odgovori

Nevalja! smijeh1
Ipak moram kuhati kelj u običnoj vodi da izađe van ono njegovo žestoko.

Sada ostavim vodu u kojoj se kuhalo meso na hladom i sva se mast izdvoji na vrhu, čista i bijela kao snijeg, skinem te listiće i stavim u hladnjak.
Ovčetina ima puno masti, druga mast mi ne treba, ove ima sasvim dovoljno.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
jagodica bobica



Pridružen/a: 09. 01. 2014.
Postovi: 446

PostPostano: 7.1.2017. sub. 22:37    Naslov: Citiraj i odgovori

,,,,si probal kad pofuriti kelj prije kuhanja?,,ostaviti ga u kipućoj vodi,pa ocjediti,,,Tak je znala delati moja baka.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
ogi
Site Admin


Pridružen/a: 11. 09. 2007.
Postovi: 11833
Lokacija: Zagreb

PostPostano: 8.1.2017. ned. 10:16    Naslov: Citiraj i odgovori

Nisam ali ima smisla, odnosno kratko prokuhati, baciti tu prvu vodu i onda nastaviti kuhati u vodi u kojoj se kuhalo meso.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku Posjeti Web stranice
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti Vremenska zona: GMT + 02:00.
Stranica 1 / 1.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan