Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 1.4.2013. pon. 18:45 Naslov: Palačinke |
|
|
Upravo sam napravio masu od fino prosijanog bijelog kukuruznog brašna
Umjesto maslinovog ulja stavio sam maslo
Sada čekam tih sat vremena
Najviše me zanima da li će se palačinke raspadati, ako ne onda bi slično tijesto moglo poslužiti za pizzu i sve ostalo
Javim kasnije kako je prošlo
Postupak pripreme
U kukuruzno brasno dodajte jaja, kasicicu soli i mlijeko.Mutite mikserom kratko pa dodajte vodu i maslinovo ulje i nastavite mutiti par minuta.Treba da dobijete smjesu kao za palacinke od obicnog brasna.(vidite ako vam je gusto dodajte malo mlijeka ili ako je rijetko malo brasna).Ja nisam dodavala nista jer mi je bila dobra smjesa.Tako pripremljenu smjesu ostaviti 1 sat da odstoji.
Posle 1 sat smjesu za palacinke promjesati dobro, u tavi zagrijati malo ulja i peci palacinke na uobicajen nacin.
Sastojci za palacinke:
250gr kukuruznog brasna
3 kom. jaja
1kasicica soli
1dcl mlijeka(hladnog)
1dcl vode
2kas. maslinovog ulja
malo ulja za peci palacinke
www.coolinarika.com/recept/kukuruzne-palacinke-nadjevene-sa-brokulom/
Zadnja promjena: ogi; 14.3.2016. pon. 19:57; ukupno mijenjano 3 put/a. |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 1.4.2013. pon. 20:39 Naslov: |
|
|
Palačinke su ispale ukusne i lijepe ali ipak to nije to jer kod rolanja pucaju
Moglo bi proći ako se samo jednom preklapaju
Vlasnica recepta ih je uspješno zarolala ali sve je to na granici, moraju biti deblje i tople |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 1.4.2013. pon. 21:23 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | ali ipak to nije to jer kod rolanja pucaju |
Pa nije nužno da se baš moraju moći rolati, zar ne? Napraviš ih onak manje (malog promjera, kao 'američke palačnke') i staviš namaz samo na vrh. |
|
[Vrh] |
|
 |
zzzzzujalo

Pridružen/a: 19. 02. 2012. Postovi: 150 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 7.4.2013. ned. 00:46 Naslov: |
|
|
Ah, palačinke su mi junk good/guilty pleasure. Zadnjih godinu, dvije ih radim s kombinacijom kukuruznog i integralnog brašna (omjer isti ili nešto manje kukuruznog). Samo što ih ja radim tako da dodam samo vode (i mrvu soli), bez mlijeka/jaja. Smjesa odstoji cca pol sata i ispadnu dosta "čipsaste"/suhe nakon pečenja, ali skužih da mi to ovisi i o tavi i pećnici.
Al meni su fora tako pomalo hrskave.
Pizzu radim dosta rijetko, ali isto s kombinacijom kukuruznog i bijelog ili integralnog brašna (pol/pol omjer). Tijesto ne ispadne onako klasično za razvlačenje nego mnogo kompaktnije što mi se mnogo više i sviđa (neznam razvlačit, a kukuruzno je i finije). |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 7.4.2013. ned. 01:00 Naslov: |
|
|
U međuvremenu sam radio više eksperimenata i zaključio istu stvar, moram u masu staviti i pšenično brašno, omjer od 2/3 kukuruznog prolazi ok
Imao sam jako dobar rezultat i dodavanjem kopriva
Nisu bez glutena ali to je ionako slatkiš koji ne mislim raditi često
Bolje gluten iz pšenice nego ona zamjenska brašna sa nekim gumama  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 14.3.2016. pon. 20:03 Naslov: |
|
|
Upravo smo pojeli ovu ljepotu
Brašno pira i heljde pola/pola, domaća jaja, pečene na svinjskoj masti.
Svježe mljeveni orasi opareni vodom sa malo meda.
Za djecu bi bilo dobro dodati malo tamne čokolade za čoko aromu i boju.
GUK 30min nakon pojedenih 4kom. = 5.9  |
|
[Vrh] |
|
 |
Luna

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 4210
|
Postano: 15.3.2016. uto. 20:18 Naslov: |
|
|
Super izgledaju palačinke! |
|
[Vrh] |
|
 |
pkristo

Pridružen/a: 01. 12. 2010. Postovi: 560 Lokacija: ZG
|
Postano: 16.3.2016. sri. 16:30 Naslov: |
|
|
ogi je napisao/la: | pečene na svinjskoj masti. |
Poserem se na to!!!  |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 16.3.2016. sri. 16:40 Naslov: |
|
|
pkristo je napisao/la: | ogi je napisao/la: | pečene na svinjskoj masti. |
Poserem se na to!!!  |
Nikad ne reci nikad!
Upravo su mi javili da je spreman ovčji loj i mogu doći po njega  |
|
[Vrh] |
|
 |
jagodica bobica
Pridružen/a: 09. 01. 2014. Postovi: 448
|
Postano: 16.3.2016. sri. 16:53 Naslov: |
|
|
Iako ne jedem ništa na svinjskoj masti,,palačinke ti stvarno lijepo izgledaju,,i vjerujem da su bile ukusne ,,, Može i bez čokolade,nije sve u njoj. |
|
[Vrh] |
|
 |
mava
Pridružen/a: 11. 05. 2016. Postovi: 1
|
Postano: 11.5.2016. sri. 17:00 Naslov: |
|
|
Lijepo i primamljivo! |
|
[Vrh] |
|
 |
ogi Site Admin

Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 12641 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 11.5.2016. sri. 18:41 Naslov: |
|
|
Hvala Mava i dobrodošla/o!  |
|
[Vrh] |
|
 |
|