Stavljao sam po jednu čajnu žličicu masti po obroku, to je nekih 4x15g dnevno, nisam točno vagaoLuna je napisao/la:Koliko je to 'veća količina'? Koliko g masnoća dnevno? Koliko g sira dnevno?
Recimo da je bilo 60g dnevno ili 20% kalorijskih potreba
Nelagoda se svejedno nastavila i sasvim mi je dovoljno jasna, testiranje je završenoogi je napisao/la:Nakon 4 dana na svinjskoj masti, sinoć je počelo lagano štekati srce
Napravio sam malu pauzu pa ću nastaviti jer želim biti siguran
Ak sam dobro skužila, lik je unosio masnoća u postotku od 70% svoje ukupne prehrane?ogi je napisao/la:To je ono što sam rekao, čini se da svima smeta samo ne trpimo svi iste količine jer nemamo organizam u istom stanjuLuna je napisao/la:Da, ali:So I embarked on a diet with roughly 70% of my calories coming from fat.
Pustimo zaključke dok se piramida ne stabiliziraLuna je napisao/la:I koji je zaključak testa, da masnoće nisu dobre za konzumaciju?
Oprosti, 50-60g masti dnevno (ili cca 20% ukupne dnevne prehrane) - nisu 'znatne količine masnoće'.ogi je napisao/la:Činjenica je da ja ne mogu konzumirati (u kalorijskom smislu) znatne količine masnoće.
Šta bi onda tek dalmoši rekli. Ti više ne podnose ni udisanje zraka u maslinicimaogi je napisao/la:Pretpostavljam da je dvogodišnja velika upotreba maslinovog razlog zbog kojeg sada ne mogu smisliti maslinovo i teže podnosim ostale biljne masnoće.
U pravu si, da, to je otprilično LCHF postotak. Ne znam, bila sam jedan period na toj prehrani i nisam imala nikave tegobe (dapače), ali moram priznati da nisam računala gramaže nutrijenata.ogi je napisao/la:To ti je LCHF iliti Anita ŠupeLuna je napisao/la: Ak sam dobro skužila, lik je unosio masnoća u postotku od 70% svoje ukupne prehrane?
Pa to bi svima 'smetalo'...
20% ili 1/5 je znatna količina kalorija, ali da, zdrava osoba bi trebala moći podnositi tu količinuLuna je napisao/la:Oprosti, 50-60g masti dnevno (ili cca 20% ukupne dnevne prehrane) - nisu 'znatne količine masnoće'.ogi je napisao/la:Činjenica je da ja ne mogu konzumirati (u kalorijskom smislu) znatne količine masnoće.![]()
Kada zagrabiš muški onda je višeLuna je napisao/la:Plus, ti kao mjernu jedinicu navodiš 'jednu čajnu žlicu' koja ima oko 8g masti (jušna ima oko 15g), pa je moguće da je tvoj eksperimentalni unos bio i manji.
Možda dalmoši ne skupljaju osnovne kalorije iz maslinovog ulja kao što sam ja radio.Luna je napisao/la:Šta bi onda tek dalmoši rekli. Ti više ne podnose ni udisanje zraka u maslinicima![]()
Sorry, 'naljutio' si me maloNadam se da kužiš (dobronamjerni) point
Jedino se mogu nadati da ću s vremenom bolje podnositi životinjske masnoće...Luna je napisao/la:U pravu si, da, to je otprilično LCHF postotak. Ne znam, bila sam jedan period na toj prehrani i nisam imala nikave tegobe (dapače), ali moram priznati da nisam računala gramaže nutrijenata.