Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13031 Lokacija: Zagreb
Postano: 18.10.2015. ned. 15:35 Naslov:
Kupio sam danas na Trgu bana Jelačića (sajmu zimnice) bučine koštice i ulje od http://www.eko-petrovic.hr
Ulje je prešano toplim postupkom, do 70C
Kaže da hladno prešano ulje nema bogatu aromu koja se traži.
Nisam nikada probao hladno prešano bučino ulje ali ovo toplo prešano je odličnog okusa i mirisa, najbolje koje sam probao do sada.
Kaže da su zadnje dvije godine dobili srebrene medalje.
Na žalost bučine koštice su krcate omegom6:
C18:3 omega3 - 0.17%
C18:2 omega6 - 46.7%
Iz ispitnog izvještaja koji možete vidjeti na njihovoj FB stranici:
https://www.facebook.com/OPG-Andreja-Petrovic-1511308889121066/
Vidim da meso buča ostavljaju na polju, čudno, mislio sam da idu za uzgoj svinja.
Nisam pitao što rade sa tropom od koštica, to bi trebao biti jako dobar izvor proteina (neopterećen omegom 6)
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.