Imam problem s tim pristupom. Zašto mora svaki obrok sadržavati SVE što treba našem tijelu?ogi je napisao/la:U svakom slučaju, svatko si može izvagati omjer prema jednostavnoj teoriji da pik šećera nakon obroka treba ostati u najnižoj točki pri kojoj se osjećamo dobro. Cijela OGI dijeta stane u jednu rečenicu
300g jabuka i 3 jaja daju sličan omjer: 42:37:21
Ali manje kalorija i minerala: 373kal
Od toga veliki dio fruktoze
Jesti voće s jajima zvuči bolesno...ne kužim ZONE tvorca
Puno bolji pristup mi je jesti voće ujutro, kad se tijelo tek probudilo iz hibernacije, kako bi se potaknuli procesi, a pružila tijelu energija bez velikog opterećenja na sustav. Mislim da se barem možemo složiti da se voće najlakše vari i nabrže prođe kroz nas. Bjelančevine (meso, riba, sir, grahorice...) bi trebalo jesti navečer. Preko dana što više zelenjave i povrća. Takav pristup ishrani mi se uvijek činio prilično logičnim - ne miješati svašta u jednom obroku. Do kraja dana ima dovoljno prilike da se tijelu pruži sve što mu treba. Nešto kao pristup Novaka Đokovića: ujutro puno vode i to ne hladne, pa malo meda i možda nešto povrća. Preko dana ovisi o intenzitetu treninga - voće i fruktoza su super, ako će se ODMAH potrošiti. Navečer meso, piletina ili riba tj. bjelančevine. I Annette Larkins troši jako puno voća i voćnih sokova, ali je JAKO aktivna. Čak je i dr. Graham prilično jak i izdržljiv, a praktički je samo na voću. No on griješi, barem po meni, što mu je svaki obrok takav i jede jako malo masnoća i bjelančevina. I to mu se vidi na tijelu.