http://www.goodhousekeeping.com/home/ga ... les-460410
http://www.motherearthnews.com/organic- ... z379404MvZ
Time ćeš udariti i temelje permakulturi na toj čestici zemlje!
Hvala, ali u Ugovoru koji sklapaš prilikom preuzimanja parcele, stoji zabrana sadnje trajnicapkristo je napisao/la:Možda bi bilo pametno posaditi povrtne trajnice koje se same razmnožavaju. Pa ako i odustaneš nešto će ostati iza tebe!
je, neke ideje sam i sam ukralLuna je napisao/la: Također, lijepo je prošetati parcelama i vidjeti kako su ljudi kreativni, kako je svatko uredio isti komad na neki poseban, 'svoj' način.
meni se zemlja čini jako kvalitetna, pretpostavljam jer ima krtica i drugih životinjica pa je zemlja nekako obrađena, mekana. uz pognojeno tlo i zalijevanje ako treba (a gotovo da nije ni bilo dosad potrebe od silnih kiša) nije potrebno ništa drugo.Luna je napisao/la:Ono što je negativno (i zbog čega mi razmišljamo o odustajajnju) je vrlo loša zemlja (izrazito suha), nemoguć prilaz automobilom u blizinu vrta (teško kod prijenosa stvari) i krađa plodova. Plodove kradu posjetioci koji nisu vrtlari parcela.
kolko se ti ugovori poštivaju, i koliko se kontrolira od strane 'nadležnih'?Luna je napisao/la: Hvala, ali u Ugovoru koji sklapaš prilikom preuzimanja parcele, stoji zabrana sadnje trajnica![]()
Super što što postoji i stavka o zabrani primjene ne-eko kemijskih sredstava za dohranu/zašitu bilja
Ja se koristim jednostavnom metodom šetkaranjafilo je napisao/la:kod udaljenih parcela gdje su nepoznati ljudi nije baš uobičajeno da se ide u posjetu pa je bolje špijunirat metodom vožnje otpada tačkama na udaljeno zajedničko kompostište pa kako se mora proć kroz silne parcele malo se nalukne
U Zg-u ih ima dosta. Negativno je i to što su vrtne parcele vrlo blizu, pa ako neka bolest dođe kod susjeda...filo je napisao/la:čak ni puževa uopće nema
Ograđeno je, ali se ne zaključava. Bilo tko (s ceste) može ući.filo je napisao/la:krađa plodova, zemljište vam nije ograđeno?
Nas stalno zivkaju ti 'nadležni', osobito ako se nakupi nepočupanog korova, da provjere mislimo lifilo je napisao/la:kolko se ti ugovori poštivaju, i koliko se kontrolira od strane 'nadležnih'?