Zemljani Zemljani
Košnica puna ljubavi
 
 FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Utjecaj kuhanja na povrće

 
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
pkristo



Pridružen/a: 01. 12. 2010.
Postovi: 549
Lokacija: ZG

PostPostano: 22.1.2014. sri. 08:17    Naslov: Utjecaj kuhanja na povrće Citiraj i odgovori

Većina povrća izgubi antioksidante prilikom termičke obrade, no kod nekih se antioksidativni kapacitet čak poveća! Koje termičke obrade koristiti kod kojeg povrća, a kod kojih izbjegavati bilo kakvu termičku obradu pročitajte u sljedećem zanimljivom članku:
http://wallstcheatsheet.com/stocks/6-cooking-techniques-that-alter-antioxidants-in-vegetables.html/?a=viewall
Ja i dalje zagovaram sirovu ishranu i trudim se jesti što više sirove hrane, bogate enzimima, ali neke biljke uopće nisu jestive sirove ili su čak otrovne. Stoga je dobro znati na koji način je koju biljku bolje/pametnije pripremiti.
Imajte na umu da ovo istraživanje prati samo antioksidativna svojstva povrća.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Zemljani -> Recepti Vremenska zona: GMT + 02:00.
Stranica 1 / 1.

 
Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.


Powered by phpBB
HR (Cro) by Ančica Sečan