Npr. sličan omjer kod zelenjave i graha kao i utjecaj na šećer u krvi
Tko će ga znati koji je najbolji omjer u obroku i prehrani općenito...
Po pitanju prekomjernog dizanja (zatim padanja) glukoze u krvi nakon obroka definitivno su problematični obroci sa većinskim udjelom šećera
Zanimljivo je majčino mlijeko s preko 50% kalorija u mastima i svega 6% u proteinima, sumnjam da ljudima koji više ne rastu treba više proteina
Ustvari čini se nemoguće konzumirati tako malo proteina pa ću se zabavljati s omjerom ostalih 90%
Vječito pitanje, koliki omjer masti i šećera
Nismo dojenčad pa nam možda 40% šećera i 50% masti nije najbolji omjer ali počet ću tu negdje oko pola/pola pa ću vidjeti na koju će me stranu povući
Osim omjera šećera i masti ostaje pitanje i kojih šećera i kojih masti, tako da je zabava zagarantirana
Krumpir mi se čini najboljim za eksperimentiranje, idemo prvo pokušati njega ukrotiti
Zanimljivo je da se u pire krumpir tradicionalno stavlja masnoća u obliku maslaca i/ili vrhnja, mlijeka...
Sutra ću probati krumpir 400g(350kal) + sir 50g(150kal) + maslac 25g(150kal)
Sa kombinacijom sira i maslaca sam imao ovo nevjerojatno mjerenje:
Kovrčavi kelj, brokula, mrkva, cikla, krumpir, kukuruzni žganci, maslac, polutvrdi sir = 5.3
Možda poanta tog rezultata nije maslac i sir već kombinacija svega toga + grožđa koje sam pojeo pola sata prije obroka
Valjda ćemo saznati do kraja ove godine