ogi Site Admin
Pridružen/a: 11. 09. 2007. Postovi: 13030 Lokacija: Zagreb
|
Postano: 2.12.2012. ned. 14:40 Naslov: Pak choi - kinesko zelje |
|
|
http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2377/2
http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_cabbage
Kinesko zelje (Pak choi, Bok choi) stvara zbijene glave s glatkim zelenim listovima, prošaranim širokim bijelim žilama. Voli humusna, duboka tla i puno vlage.
U jesen ga predmrazom treba zaštititi. Može se koristiti sirov ili blanširan.
Pak choi sadrži glukozinolate koji su otrovni za ljude, ne preporučuje se sirov ili slabo kuhan u većim količinama.
Probao sam ga danas blanširanog, ima jake bijele žile koje na kraju nisam pojeo, zeleni dio je ok, slično blitvi koja je meni bolja. |
|