wam je napisao/la: to mi je previse posla svaki puttocno znam da bi mi dopi*ilo nakon vremena, a planiram napraviti jedano mjesec-dva samo sirova prehrana pa cu morati klijati i po par porcija dnevno.
Gdje kupujete zrnje za klijanje?
To, zatim moras biti pazljiviji kad ispires umjesto da samo treses kao lud, pa kad obrnes staklenku na 45 stupnjeva moglo bi biti problema ako popusti gaza ili ako mozda pocne trunuti u kontaktu...mislim naravno da je i sa gazom dobro, ali ono je definitivno lakse.ogi je napisao/la:wam je napisao/la: to mi je previse posla svaki puttocno znam da bi mi dopi*ilo nakon vremena, a planiram napraviti jedano mjesec-dva samo sirova prehrana pa cu morati klijati i po par porcija dnevno.
..kaj je previse posla? Staviti gazu sa gumicom? 3 sekunde!
BTW Jesi li ti trazio u nekom postu gdje ima za kupiti staklenke? Kao da se nesto sjecam, ali nisam siguran doduse. Ako da, http://www.bumbar.hr/ ima ogormnu ponudu stakla, samo se time bave. Na netu se bas ne vidi puno, ali bio sam bio tamo u ducanu i imaju dobar izbor.
Ide mi stara u Ljubljanu (kroz Ljubljanu) pa cu joj reci da kupi par ovih staklenki za klinanje, prvenstveno jer u njima navodno moze rasiti suncokret zelenjava! (ako se kod nas moze naci suncokret u ljusci). Za ostalo radje one vrecice, stane puno vishe a nema sanjse da upljesnjivi.
Nasao sam eko zemlju! Ali nemrem do nje...navodno je ne mogu drzati dulje od tri mejseca u skladistu jer ce se pokvariti (nije mi jasno kako se zemlja pokvari), a za naruciti moraju naruciti cijelu paletu od 42 vrece....75 litara svaka. Tako da nista od toga. Zatim sam naisao na verkumilit (mineral) koji se koristi kao zamjenski medij za zemlju. Prirodan, inertan, sterilan i otporan na plijesan pa mozda to bude ok, ima ga za kupiti u Hr.
Zrno od Zlate Nanic za treci dan pokazuje dosta plijesni. Poceo sam ga zalijevati slanom vodom (himalajska sol) pa cemo vidjeti pomaze li. Trenutno koristim podlogu od organskih kokosovih vlakana koje mi je dao frend, ne znam ima li to kakave veze s plijesni. Ne bi smijelo, navodno.
Mozda ona Planella Balkonia na kraju nije losh izbor, ako sve ostalo propadne. Luna ti to koristis ili si imala dobra iskustva sa njima s obzirom da si mislila da imaju organsku zemlju?
Na kraju, mislim da je najvaznije samo zrno. Ima tip na youtube koji cak ni ne namace psenicu inicijalno. Samo stavi zemlju, pobaca gore nenamocena zrna ravno iz vrecice, pokrije sa papirom, zalije vodom i 10 dana kasnije cijela tacna psenicne trave bez plijesni. ugh
Slijedece za probati protiv plijesni je dodavanje limuna vodi za pocetno namakanje psenice, ili zamrznuti zrno na 48 sati - to navodno ubije sve zivo od plijseni na zrnu.
Tko znam, mozda jednom uspijem uzgojiti psenicu kako spada
Svaki dan vec vise od pol godine klijem cijelo brdo klica sa gazom i nema nikakvih problemawam je napisao/la: To, zatim moras biti pazljiviji kad ispires umjesto da samo treses kao lud, pa kad obrnes staklenku na 45 stupnjeva moglo bi biti problema ako popusti gaza ili ako mozda pocne trunuti u kontaktu...mislim naravno da je i sa gazom dobro, ali ono je definitivno lakse.
Staklenke drzim vodoravno
Nakon ispiranja ocijedim i ostavim par min, onda ocijedim do kraja i ostavim