Jabučni ocat

Znanost, osobna iskustva i životne mudrosti
Odgovori
ozi

Jabučni ocat

Post Postao/la ozi »

neću kopirat sa google-a tekst o njemu jer koga zanima može pronaći određene onfo, više bih se bazirao na osobnim iskustvima

radio sam ga na ovaj način: sa poda pokupio jabuke koje su zapuštene. donio ih doma i prvo tucao čekićem za meso ali su letile svuda pa sam uzeo ribež i ribao u pola kante vode dok nisam napunio vodu izriobanim jabukama. naravno, one bi isplivale ali nema veze. prije sam u tu vodu pomioješao 2 šake šećera radi brže fermentacije.

poklopite nečim i pustite da se usmrdi. primijetit ćžete različite mirise kako se spojevi mijenjaju. nemojte miješati jer se gornji slij stvrdne i pocrni na kisiku, pa tako i ostavite.

kasnije kad se miris ustali, cca 2mj ovisno o temperaturi, procijedite kroz 2 gaze ocat, a ostatke jabuke istisnite korz gaze. naravno, prvi crni sloj=smeće.

napomena: iznad svega, meni se javljala neka ljigava gljiva koju bih kuhačom maknuo. kažu da je to ok. i kasnije u bocama se malo napravi taloga na dnu ali i to kažu da je ok jer nema aditiva.

konzumirao sam ga uz vodu. malo octa (1/2 doze soka sirupa) i ostalo voda. eventualno meda.
jako osvježava, obožavam to ujutro popiti ili nakon planinarenja kad sam jako umoran. ako sam bolestan ili zgažen od umora, popijem 2x na dan.

također čitam da se može uzimati konstantnoi. osobno bih pio mjesec pa radio 15 dana pauzu... :palac:
Drug Mile

Post Postao/la Drug Mile »

Baš super da si stavio ove upute, jer sam se pitao kako se to radi. Imam stablo divlje jabuke i susjeda mi govori da su te dobre za ocat. Možda ću jednom probati.

Ocat volim popiti s vodom, a mislim da to ženske koriste za mršavljenje jer otapa celulit.
ozi

Post Postao/la ozi »

istina je da otapa. zovu ga tekuće zlato i jako je zdrav:)
Odgovori