Ekološko povrtlarstvo

Zemlja, kompost, alati, tehnike...
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Mile kaj tebi nije smiješno ovo? :smijeh1:

Organski uzgojena hrana neusporedivo je boljeg i prirodnijeg okusa jer na tržište dolazi svježija.
Drug Mile

Post Postao/la Drug Mile »

ogi je napisao/la:Mile kaj tebi nije smiješno ovo? :smijeh1:

Organski uzgojena hrana neusporedivo je boljeg i prirodnijeg okusa jer na tržište dolazi svježija.
Haha, onda bi i ona rajčica koju uzgajaju u kamenoj vuni umjesto zemlje i pod umjetnom rasvjetom, pucaju je hormonima rasta i dozrijevanja itd. bila vrhunskog okusa samo kad bi bila svježa.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

:D ..e sad ovaj drugi dio
Zagovornici ekološke hrane smatraju da sadrži i vitalnu energiju koja pojačava imunitet te je dokazano korisna u borbi protiv mnogih bolesti

Ne znam da li organska hrana ima neke druge ne materijalne kvalitete u odnosu na klasičnu ali znam da se većini ljudi diže kosa na glavi kad pročitaju tako nešto :D
Onaj članak je odlična antireklama za organsku hranu

Btw. mislim da s ljubavlju uzgojena i poklonjena hrana može sadržavati dodatnu pozitivnu informaciju/energiju/vrijednost..pssst :D
Drug Mile

Post Postao/la Drug Mile »

Ja očekujem sve više reklame protiv organskog uzgoja, evo e.coli u trenutku kada treba prihvaćati Codex Alimentarius, odnosno zakon koji favorizira industrijsku proizvodnju hrane. Istodobno, vidim sve više mladih ljudi koji misle svojom glavom i okreću se zdravom zivotu.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Drug Mile je napisao/la:Ja očekujem sve više reklame protiv organskog uzgoja, evo e.coli u trenutku kada treba prihvaćati Codex Alimentarius, odnosno zakon koji favorizira industrijsku proizvodnju hrane. Istodobno, vidim sve više mladih ljudi koji misle svojom glavom i okreću se zdravom zivotu.
Slažem se, evo, čak su izmislili i novi naziv za one koji biraju zdraviju hranu -ortoreksija- , kao to je poremećaj :D
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Drug Mile je napisao/la:Ja očekujem sve više reklame protiv organskog uzgoja, evo e.coli
Jesi vidio ovu antireklamu za klice :D

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/13 ... -coli.html
Medo

Post Postao/la Medo »

Drug Mile je napisao/la:Ja očekujem sve više reklame protiv organskog uzgoja, evo e.coli u trenutku kada treba prihvaćati Codex Alimentarius, odnosno zakon koji favorizira industrijsku proizvodnju hrane.
Samo treba imati dovoljnu čvrstinu karaktera i ignorirati mainstream medije, što manje i što selektivnije gledati televiziju, ne besciljno čitati novine, lutati po internetu iz dosade itd. 8)

Nevjerojatno je koliko su široke mase podložne svakojakoj lažnoj propagandi (zato što su "stručnjaci" nešto rekli). :(

Ali sve ovo dotiče jedno drugo pitanje, a to je neodrživost gradskog života u asfaltu i betonu i očekivanje ljudi koji žive u gradu da će im netko drugi negdje drugdje proizvesti hranu (jer primjerice u Ilici i na sličnim mjestima bez ijednog djelića prirode ne uspijeva ništa). Nije normalno da se nekih oko 5% ljudi mora fizički pretrgnuti od posla da proizvede hranu za sebe i preostalih 95%, koji će tu hranu dobiti naprosto na način da je kupe s nečim što se zove novac kojeg zarade radeći razne smislene i besmislene poslove koje sustav podržava. Nešto se tu u svijesti ljudi mora promijeniti, pitanje do kada može ovako dalje.
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Novi zakon u Novom Zelandu oduzima ljudima osnovno pravo uzgajanja vlastite hrane:

http://matrixworld-hr.com/2011/11/30/no ... ite-hrane/

:(
SilveK
Kontakt:

Post Postao/la SilveK »

joj da, čitala sam to, prestrašno :placko: Nadam se da će biti pobune i da neće ostati na tome
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/BFIyc1eQiA8" frameborder="0"></iframe>
Odgovori