Probava

Znanost, osobna iskustva i životne mudrosti
Odgovori
breza

Probava

Post Postao/la breza »

Uglavnom, prošle godine sam u roku 3 mj popila 5kura antibiotika (upala od uboda škorpiona najverojatnije+mokraćne infekcije + vađenje umnjaka). Čak i uz taj teror probava mi je bila ok! međutim, poplašila sam se dugoročnog efekta i prvi put uzela probiotik, u mom slučaju Fermental od neke talijanske firme. Usput, dobar probiotik ima enteričku ovojnicu-ako je nema bakterijice neće imati šanse da dospiju do crijeva.
I otad sam kao dobro uhodani stroj- idem 2-3 puta na dan na wc, ovisno kako se hranim, naravno (otprilike tad sam i postala vegi). Nisam napuhana, trbuh mi je ravan i nikad se ne osjećam teško.
Koliko vi puta na dan idete na wc!? :respekt: onome ko odgovori :D
metanefridija

Post Postao/la metanefridija »

vec sam rekla na temi o postu da nisam mislila da cu ikome to reci osim doktorici :D ali idem jednom do dvaput dnevno, kad bas pojacam voce i povrce znam i triput... al ja ti i nisam neko mjerilo, nisam nikad imala problema s tim, a i nisam se bas jako zdravo hranila... al sad se trudim, wuhu!

nisam znala za ovu entericku ovojnicu, thx.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Zadnjih godinu dana, od kada sam svakodnevno poceo jesti voce, 1-2 puta dnevno
Prije toga jednom ili svaki drugi, nekad cak i treci dan
Medo

Post Postao/la Medo »

Je li se i vama probava uspori za vrijeme viroze?
Nisam praktički išao od prekjučer (a inače jednom dnevno), ima vrlo malo i plinova što inače nije slučaj... :D
metanefridija

Post Postao/la metanefridija »

Medo je napisao/la:Je li se i vama probava uspori za vrijeme viroze?
Nisam praktički išao od prekjučer (a inače jednom dnevno), ima vrlo malo i plinova što inače nije slučaj... :D
ne, uvijek radi :D

sto se plinova tice, otkad postim nisam ih imala, jako mi je cudno to (znam da je dobro, samo u usporedbi s prije...), nekako ti pocnu nedostajati :smijeh2:
Odgovori