Alge

Šampinjon, bukovača, slamnatica, lisičica, ...
Avatar
breza
Postovi: 83
Pridružen/a: 04 pro 2008, 21:39

Post Postao/la breza »

Ja sam si kupila spirulinu u prahu u bio i bio. Smućkam ju sa vodom i svježim sokom od jabuke il Alnaturinim pasteriziranim sokom kad nemam druge.. teško ju je pit samu u vodi..prvi put sam si začepila nos :znojise: :D al kad ju popijem, baš osjetim navalu energije!dobro mi dođe prije učenja
filo
Postovi: 2386
Pridružen/a: 11 ruj 2007, 15:32

Post Postao/la filo »

ja imam bonkase..
trazil sam prah al ga nisu imali. ne osjetim razliku kad pijem il ne :p
Avatar
Savitri
Postovi: 16
Pridružen/a: 11 tra 2008, 14:02
Lokacija: Črečan City

Post Postao/la Savitri »

Mi doma tamanimo samo hijiki zasad.....ali me zanima,
zakaj bi jadnu algu nakuhavala 40 min ?!
Ima netko ideju ?? :roll:

Ja ju samo namočim u vruću vodu cca 3-4 min da se napuhne....
londoncanin1
Postovi: 2
Pridružen/a: 21 sij 2009, 15:23
Lokacija: London

Post Postao/la londoncanin1 »

Kad pricamo o algama, ovdje u Engleskoj (vjerojatno ne samo ovdje), neki su isli korak dalje i beru na ovdasnjim obalama alge, pripremaju ih za jelo i konzumiraju. To mi ovdje zovemo - foraging. Ima i kurseva koji uce sto je jestivo i kako se priprema, ne samo alge vec i biljke u prirodi. Ima i nekoliko dobrih kniga na tu temu.
Evo nekih linkova:
http://www.wildwise.co.uk/seashore-edibles.html
http://www.wildmanwildfood.com/index.html

dobra knjiga je: Seaweed and Eat It link autora i kurs je ovdje:
http://foragerangers.com/ - (kurs im je strasno skup oko Ł650 po glavi, uuuuh)
Avatar
Ogi
Site Admin
Postovi: 13042
Pridružen/a: 11 ruj 2007, 11:50
Lokacija: Zagreb
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Dobro nam dosao! :)
londoncanin1
Postovi: 2
Pridružen/a: 21 sij 2009, 15:23
Lokacija: London

Post Postao/la londoncanin1 »

ogi je napisao/la:Dobro nam dosao! :)
Hvala ti Ogi! Ljepo je bit u vasem drustvu!
Odgovori