Svježe mljeveno brašno
Klukas kopira KoMo ili je samo njihov distributer za RH?ogi je napisao/la:Proizvodjac je KoMo : http://www.frischmahlen.de/en/mills/
Poslao sam im poveci upitnik
<iframe width="640" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/M8uBf69nGc0" frameborder="0"></iframe>
http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 0663681143
http://www.ebay.de/itm/ws/eBayISAPI.dll ... 0663681143
Poštovani, mnogi su nas pitali za kamen na koji se melju žitarice kod malih kućnih mlinova. Kako se taj kamen često naziva "umjetni" dolazi do neinformiranosti jer Korund i Keramika od kojih se taj kamen radi, nalazimo u prirodi.
Odgovoriti ću u kratko, a za detalje uvijek sam na raspolaganju na klukas@klukas.hr i/ili 098/399788.
Dakle:
Korund Keramički kamen se pojavio sredinom 80-tih godina.
i to je slijednik Naxos kamena i svih ostalih na kojima se odvijala meljava.
Radi se o dva različita izuzetno tvrda materijala tako da je površina kamena uvijek gruba čak i kod trošenja koje je izuzetno minimalno.
Taj kamen se naziva „samooštreći kamen“.
Korund je nakon dijamanta drugi najtvrđi prirodni kamen, sinonim rubinu i safiru, samo nije šaren nego crn.
Keramika je tvrđa od granita. Kristali korunda se u određenom omjeru pomiješaju sa masom keramike, a zatim prešani pod visokim tlakom
i u kalupima pod 1300 stupnjeva „pečeni“.
Kamen često nazivaju „umjetni kamen“, a sastoji se apsolutno iz prirodnih materijala, bez ikakvih umjetnih dodataka.
Korund i keramika su prirodni materijali ali izuzetno čvrsti.
Glina, koja se miješa sa vodom, oblikuje, suši, i na visokoj temperaturi peče i nastane keramička šalica.
Korund je isto modifikacija glinice i može se pronaći u planinama.
Uobičajeno korištenje kamena je 15-20 godina čak i mnogo duže, a cijena zamjenskog kamena je 30-80 Eura.
Nemoguće je da do trošenja ne dođe.
Korund Keramika je inovacija Komo proizvođača i troše se izuzetno malo, može se reći gotovo ništa.
Potpuno prirodni materijali koji nam ne mogu štetiti.
Pratite nas i dalje. Upitajte za novosti u ponudi mlinova. Plaćanje uz mogućnost popusta ali i na više rata.
Jamstvo proizvođača 12 godina.
Klukas zastupa i distribuira mlinove više od 15 godina.
Odgovoriti ću u kratko, a za detalje uvijek sam na raspolaganju na klukas@klukas.hr i/ili 098/399788.
Dakle:
Korund Keramički kamen se pojavio sredinom 80-tih godina.
i to je slijednik Naxos kamena i svih ostalih na kojima se odvijala meljava.
Radi se o dva različita izuzetno tvrda materijala tako da je površina kamena uvijek gruba čak i kod trošenja koje je izuzetno minimalno.
Taj kamen se naziva „samooštreći kamen“.
Korund je nakon dijamanta drugi najtvrđi prirodni kamen, sinonim rubinu i safiru, samo nije šaren nego crn.
Keramika je tvrđa od granita. Kristali korunda se u određenom omjeru pomiješaju sa masom keramike, a zatim prešani pod visokim tlakom
i u kalupima pod 1300 stupnjeva „pečeni“.
Kamen često nazivaju „umjetni kamen“, a sastoji se apsolutno iz prirodnih materijala, bez ikakvih umjetnih dodataka.
Korund i keramika su prirodni materijali ali izuzetno čvrsti.
Glina, koja se miješa sa vodom, oblikuje, suši, i na visokoj temperaturi peče i nastane keramička šalica.
Korund je isto modifikacija glinice i može se pronaći u planinama.
Uobičajeno korištenje kamena je 15-20 godina čak i mnogo duže, a cijena zamjenskog kamena je 30-80 Eura.
Nemoguće je da do trošenja ne dođe.
Korund Keramika je inovacija Komo proizvođača i troše se izuzetno malo, može se reći gotovo ništa.
Potpuno prirodni materijali koji nam ne mogu štetiti.
Pratite nas i dalje. Upitajte za novosti u ponudi mlinova. Plaćanje uz mogućnost popusta ali i na više rata.
Jamstvo proizvođača 12 godina.
Klukas zastupa i distribuira mlinove više od 15 godina.
Zadnja izmjena: Klukas, dana/u 11 ožu 2015, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
Svakako ne loš izbor.
Pretpostavljam da sameljete/izblendate kukuruz u blenderu.
Kada je zrno suho i kada se npr melje u mlinu za kavu ili u blenderu onda je temp.mnogo viša nego mljevenjem na kamen. Kod udarca noža u žito.
Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom i još nekim dodacima, tako da mljevenjem žitarica na mali kućni kameni mlin proizvodimo najbolje, najprirodnije brašno.
Pozdrav.
Pretpostavljam da sameljete/izblendate kukuruz u blenderu.
Kada je zrno suho i kada se npr melje u mlinu za kavu ili u blenderu onda je temp.mnogo viša nego mljevenjem na kamen. Kod udarca noža u žito.
Inače, brašna su dodatno "obogaćena" glutenom i još nekim dodacima, tako da mljevenjem žitarica na mali kućni kameni mlin proizvodimo najbolje, najprirodnije brašno.
Pozdrav.
Da, kupovna brašna. Ne sva, ima na tržištu vrlo kvalitetnih brašna. Ako se već kupuje, onda kupovati od tip 850 pa na dalje.
Jer gluten daje veću ljepljivost. A cilj je da se tijesto što prije obradi, što prije pripremi za pečenje i što prije konzumira. Nekada smo jeli mnogo bolji kruh, sada najbolji kruh radimo sami.
I mi koristimo blender, imam jednu posudu za mokro i suho, 8 noževa(4 čelik+4 titan) koji se mogu izvaditi i lakše oprati/očistiti. Uvijek je bolje brašno samljeveno na kamen.
Jer gluten daje veću ljepljivost. A cilj je da se tijesto što prije obradi, što prije pripremi za pečenje i što prije konzumira. Nekada smo jeli mnogo bolji kruh, sada najbolji kruh radimo sami.
I mi koristimo blender, imam jednu posudu za mokro i suho, 8 noževa(4 čelik+4 titan) koji se mogu izvaditi i lakše oprati/očistiti. Uvijek je bolje brašno samljeveno na kamen.