Pokupila sam neku malu kržljavu macu, tj. mačića koji samo što nije umro i sad mi sjedi doma u krilu. Ima upaljene oči, ali ide na bolje. Imao je više buha nego dlaka na krznu a i to smo sredili. Imao je puna crijeva parazita i to smo sredili. Jutros kad je kakao uzvadila sam mu iz guze trakavicu ili nešto slično dugo skoro 10 cm. Mrtvo. Veterinarka mu je dan prije dala injekciju da to sve potamani. Nadam se da zbog toga neću biti trakavica u sljedećem životu.

Mačić ima pol kile. Skroz je mali i premršav, hodajući kosturčić. Nametnici su ga jeli izvana i iznutra. Kad sam ga uzela i nakon što ga je veterinarka 'obradila' spavao je ko polumrtav bar 24 sata. Bio je tako loše da sam mislila da se neće izvući. Nije mogao stajati na nogama. Nije mogao otvoriti oči od gnoja. Dok sam ga kupala nije imao snage za otpor. Dok je pokušavao jesti glava bi mu padala u zdjelicu. Sad je puno bolje. Jede, vrši nuždu redovito. Nevjerovatno kako mačke brzo skuže čemu služi pijesak. Ne znam tretiraju li ga čime jer čim sam ga stavila u njegov novi wc odmah se popiškio. Oči isto liječimo, čini mi se da je sačuvao vid. Svako jutro mu čistim gnoj iz očiju.
Ne planiram ga zadržati u stanu. Kad malo ojača planiram ga vratiti u dvorište zgrade na poslu od kud sam ga uzela i nastavit ću ga tamo hranit. Nadam se da ću uspjeti preživjeti to jer se on dosta veže. Njemu treba mama. Stalno prede i hoće biti u krilu, od kad mu je bolje.