Mačke

Mjesto gdje se ni koza ne osjeća čudno
Tremulant

Post Postao/la Tremulant »

eto ovo je "moja" 16-godišnja mačorica sa stavom Linda :D izuzev kroničnog gastritisa, vraćanje na dječje, ćudljivosti i jedne proširene zjenice drži se sasvim hoch! glupo ime proizlazi iz cinjenice da mi je bilo 9 kad je došla k nama :P

slika

slika

slika

8)
jelena

Post Postao/la jelena »

prekokrasna je. :mnam: :maca: :igrasmacom:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Liči mi na moju (pokojnu, jučer sam bila na grobu).
Zadnja izmjena: miumiu, dana/u 06 ruj 2008, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.
ica

Post Postao/la ica »

zbilja je preslatka
a i vidi se da ju čuvaš dobro (=

:love2: :hura:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

Pokupila sam neku malu kržljavu macu, tj. mačića koji samo što nije umro i sad mi sjedi doma u krilu. Ima upaljene oči, ali ide na bolje. Imao je više buha nego dlaka na krznu a i to smo sredili. Imao je puna crijeva parazita i to smo sredili. Jutros kad je kakao uzvadila sam mu iz guze trakavicu ili nešto slično dugo skoro 10 cm. Mrtvo. Veterinarka mu je dan prije dala injekciju da to sve potamani. Nadam se da zbog toga neću biti trakavica u sljedećem životu. :?
Mačić ima pol kile. Skroz je mali i premršav, hodajući kosturčić. Nametnici su ga jeli izvana i iznutra. Kad sam ga uzela i nakon što ga je veterinarka 'obradila' spavao je ko polumrtav bar 24 sata. Bio je tako loše da sam mislila da se neće izvući. Nije mogao stajati na nogama. Nije mogao otvoriti oči od gnoja. Dok sam ga kupala nije imao snage za otpor. Dok je pokušavao jesti glava bi mu padala u zdjelicu. Sad je puno bolje. Jede, vrši nuždu redovito. Nevjerovatno kako mačke brzo skuže čemu služi pijesak. Ne znam tretiraju li ga čime jer čim sam ga stavila u njegov novi wc odmah se popiškio. Oči isto liječimo, čini mi se da je sačuvao vid. Svako jutro mu čistim gnoj iz očiju.
Ne planiram ga zadržati u stanu. Kad malo ojača planiram ga vratiti u dvorište zgrade na poslu od kud sam ga uzela i nastavit ću ga tamo hranit. Nadam se da ću uspjeti preživjeti to jer se on dosta veže. Njemu treba mama. Stalno prede i hoće biti u krilu, od kad mu je bolje.
mashala

Post Postao/la mashala »

Njemu treba mama. Stalno prede i hoće biti u krilu, od kad mu je bolje.
Mislim da je našao zamjensku mamu. :)
I onako ga njegova mama ne bi više prihvatila. :huh:
Ne znam Miu...čini mi se da si si našla malog prijatelja :)
mashala

Post Postao/la mashala »

Dakle ljudi...
Naš mačak Flin, devetokilaš, maza i izjelica danas je drpio jednu tabletu spiruline sa stola i smazao ju u slast.
Popodne smo htjeli vidjeti da li je to bila slučajnost i dali mu pod nos još jednu i odmah ju je zgrabio (skoro sa prstom).
Smazao ju je i oblizao se od zadovoljstva.

Slavimo ga da prelazi na zdravu hranu ali ipak...spirulina,hm...otkad maca klopa alge?
:)
jelena

Post Postao/la jelena »

mashala je napisao/la:Dakle ljudi...
Naš mačak Flin, devetokilaš, maza i izjelica danas je drpio jednu tabletu spiruline sa stola i smazao ju u slast.
Popodne smo htjeli vidjeti da li je to bila slučajnost i dali mu pod nos još jednu i odmah ju je zgrabio (skoro sa prstom).
Smazao ju je i oblizao se od zadovoljstva.

Slavimo ga da prelazi na zdravu hranu ali ipak...spirulina,hm...otkad maca klopa alge?
:)
neka, neka, bar nece imati problema s B12. al ogi bi vjerojatno jos uvijek preporucio pretrage metilmalonske kiseline. nek' piski u casicu.

moj mali dzoker spava na najvecem i najdebljem macku. totalna mimikrija.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

miumiu je napisao/la:Sad je puno bolje.
:respekt: :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

jelena je napisao/la:12
Spirulina i Nori nemaju aktivan :D
miumiu

Post Postao/la miumiu »

mashala je napisao/la: I onako ga njegova mama ne bi više prihvatila. :huh:
Mame nije ni bilo kad sam ga našla.
mashala je napisao/la:Ne znam Miu...čini mi se da si si našla malog prijatelja :)
Ah, mali prijatelji su svugdje oko nas. :?
mashala

Post Postao/la mashala »

Ah, mali prijatelji su svugdje oko nas.
:D ...budu nam "suđeni"!...mali prijatelj - veliko srce ;)
miumiu

Post Postao/la miumiu »

mashala je napisao/la: :D ...budu nam "suđeni"!
Mislim da će mom malom prijatelju život biti bogatiji u tom dvorištu /kad naraste brijat će okolo kao ostale mačke/ nego u mom malom stanu /bez dodira sa vanjskim svijetom i svojom vrstom/ sam po cijele dane. Kad malo ojača...
mashala

Post Postao/la mashala »

miumiu je napisao/la:
mashala je napisao/la: :D ...budu nam "suđeni"!
Mislim da će mom malom prijatelju život biti bogatiji u tom dvorištu /kad naraste brijat će okolo kao ostale mačke/ nego u mom malom stanu /bez dodira sa vanjskim svijetom i svojom vrstom/ sam po cijele dane. Kad malo ojača...
Napuni stan sa još mačadi i eto ti kontakta sa vlastitom vrstom :D
Pitanje je što toliko dobroga ima u kontaktu sa vanjskim svijetom kad se radi o životinjici koju si pokupila u Kneza Mislava ulici (je l' tako?)...diskutabilno je to,hm...
No shvaćam što želiš reći...malo te zezam...nou hard filings voman :palac:
miumiu

Post Postao/la miumiu »

mashala je napisao/la:Pitanje je što toliko dobroga ima u kontaktu sa vanjskim svijetom kad se radi o životinjici koju si pokupila u Kneza Mislava ulici (je l' tako?)...diskutabilno je to,hm...
Dvorište je zatvoreno, veliko i poprilično zaštičeno. Mačke briju slobodne. Susjedi ih hrane. Nije da netko vodi neku super brigu očito, ali to bi već bio raj. Bilo bi super tamo provest neki program kastracije. Svako malo neka mladunčad...
Odgovori