Multipraktik / sokovnik / blender

Recepti za dušu i tijelo
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

hm.... :fucka:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

filo je napisao/la:bajdvej u onoj knjizi piše da se koštice ne trebaju vadit, jabuke kalij sadrže, samo se isperu i narežu da stane unutra
Da, ali ja obično izvadim koštice, jer su gorkaste. A i nekak se bojim da ne zapnu negdje u "mašini". :?
sunlight

Post Postao/la sunlight »

Ja već duže prikupljam informacije koji je najbolji sokovnik na svijetu. :) I....i gdje ga kupiti, naravno.
Mikser već imam, tj. ne samo mikser već totalno dobru makinu od Vorwerka (u Italiji poznat i kao Bimby), osim što miksa, on i kuha, a ima programe i za mjesenje tijesta (kruha), važe itd. Fora stvarčica! :)

I tako...nakon što sam čula za Champion na više strana, najnovija informacija za odličan sokovnik mi je Green Star. Stvar je u tome da on ne radi na principu centrifugacije, već ima biokeramičke magnete i posebno je dobar za zelenjavu - ne zagrijava povrće pri vrtnji i samim time ostaju sačuvani svi enzimi tako tijelu potrebni. :skace:

Hmmm...jedina 'zamjerka' jest da i nije tako jeftin, aliiii traje dugi niz godina. Uglavnom, isplativa investicija u vlastito zdravlje. :palac:
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

sunlight je napisao/la:Nakon što sam čula za Champion na više strana, najnovija informacija za odličan sokovnik mi je Green Star.
Čula sam za Champion, za ovaj drugi još ne. Da li znaš jel ih ima za kupiti u RH i koliko koštaju?
filo

Post Postao/la filo »

sunlight je napisao/la:Ja već duže prikupljam informacije koji je najbolji sokovnik na svijetu. :) I....i gdje ga kupiti, naravno.
Mikser već imam, tj. ne samo mikser već totalno dobru makinu od Vorwerka (u Italiji poznat i kao Bimby), osim što miksa, on i kuha, a ima programe i za mjesenje tijesta (kruha), važe itd. Fora stvarčica! :)
pa opiči par linkića..
issss muskarci se pale na bemvee i alfa romee a ja bum pocel na miksere i sokovnike...
sunlight

Championu je pala cijena jer su iza njega izašli novi, bolji modeli, bar što se tiče soka od zelenoga.
Nažalost, nema ih kupiti još u Hrvatskoj, pa čak ni u Italiji, ali ima u Sloveniji. Hehe, Slovenci su napredniji od Talijana po tom pitanju, super! :lol:
Cijena Green Stara (ima više modela 1000, 2000 i 3000) je između 400 i 500 eura, zavisi kako gdje, s tim da me ovaj zadnji ne zanima jer ima neke dodatke za izradu pašte i sl.
http://www.greenstar.com/index.asp Evo linka za sokovnik i ima neki kratki video koji objašnjava zašto je najbolji proizvod za sada za cijeđenje zelenjave.

A Filo...pa dobro je furati se na sokovnike i miksere, prštat ćeš od zdravlja pa ćeš zasjeniti svaku bijesnu bembaru u prolazu. :mig:
Ako te zanima Bimby evo ti link http://www.vorwerk.com/it/thermomix/html/

no ako se baš ne snalaziš u talijanskom, ima nešto i na našim stranicama, ali nisam sigurna da je baš dobro prezentiran, nazvali su ga Thermomix
http://parnad.com/thermomix/index.aspx

Ja ga već imam godinu i pol dana i zaista je nešto nevjerovatno. A ti tako voliš kuhati.

:D
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

slika

Konačno sam riješila problem "prijenosa" svježih sokova na posao :fulllove:
Nabavila sam Aventove čašice za bebe, koje su inače namjenjene za čuvanje/ prijenos majčinog mlijeka ili kašica od voća & povrća.
Odlično čuvaju svježinu napitka, tako da si sada svako jutro napravim koji sok više. Prednosti - svježi sok možete ponijeti sa sobom i piti u toku dana (na poslu ili na putu) i sokovnik perete samo jednom :D :) ;)

Detalji: http://www.avent.com/uk/en/toddlerfeedi ... ourmet.php
filo

Post Postao/la filo »

Ako te zanima Bimby evo ti link
isss ovo trebam u doba obljetnice mojeg rođenja poslat anonimno starom mejl :)
Nabavila sam Aventove čašice za bebe, koje su inače namjenjene za čuvanje/ prijenos majčinog mlijeka ili kašica od voća & povrća.
to možeš i termosicom.. il možda ne.

a koju ti makinu imaš?
sunlight

Filo je napisao/la:isss ovo trebam u doba obljetnice mojeg rođenja poslat anonimno starom mejl :)
Hehe, dobra fora....i ideja!

Joooj, jedva čekam taj sokovnik!! Baš sam se zapalila! :)
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

@Sunlight :)

"Molim Vas da korisnici ˝sunlight˝postavite pitanje da li je kupila green star ili champion sokovnik i kako je zadovoljna. Zanimaju me dobre i loše strane ako može nabrojati."
sunlight

Sokovnik je kupljen! :skace: Green star 2000. Jedini problem je što trenutno nije kod mene već kod mame u Italiji i dobit ću ga tek tamo negdje za mjesec dana (problemi oko isporuke), ali sinoć sam skype-ala s mamom i kaže da je sokovnik naravno već isprobala i da je super. O dobrim i lošim stranama mogu pisati tek kad ga isprobam iz prve ruke...a onda ćete doznati sve. Možda se onda još netko odluči za njega.
Joooj, jedva čekam da ga dobijem! :)
Miss Dalloway

Post Postao/la Miss Dalloway »

sunlight voli magrittea? :respekt: voljela bi imati bilo kakav sokovnik/multipraktik ali se novaca nema :( ja imam ono cjedilo, za limun i to je to :placko:
sunlight

Kvalitetni sokovnici stvarno su skupi, ali ja sam nekako spremna uložiti u tako neku stvar vrijednu za moje zdravlje. Štedila sam mjesecima....tako da sam sakupila. Nadam se da će mi trajati i dokazati se kao zaista vrijednom investicijom. :)
Imam i ja cjedilo za agrume...ne električno, kao i ti i mogu ti reći da mi je baš praktično ujutro kada cijedim par limuna i ništa više. :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

Miss Dalloway je napisao/la: ja imam ono cjedilo, za limun i to je to :placko:
Ima to i pozitivnih strana - jednostavnije za pranje :D :)
Luna
Kontakt:

Post Postao/la Luna »

miumiu je napisao/la:
Luna je napisao/la:
aspalatus je napisao/la:slika
ovde u ovome ( suribaciju) mozes samlit vecinu sjemenja...i to bez struje ;)
Što sve melješ unutra? Jel ide sporo/ teško? Gdje se nabavi...?
Imaš ga u Bio&bio i sl. trgovinama. Ja ga koristim najviše za gomashio. Cijeli stan miriši po njemu kad ga druckam. Ma, milina. :D
Aspalatus & miumiu, jel se mogu mljeti unutra i lanene sjemenke?
Što sve meljete? Orašidi?
Odgovori