Evo ovako taj pribor otprilike izgleda, iako ima raznih varijacija na temu. Postoje i razne mogućnosti improvizacije. U posudu se stavi voda (i/ ili dodaci raznih biljaka i sl), a kada se _udobno smjestite_ onda se ta voda pušta kroz cijev koja na kraju ima _analni nastavak_ sa rupicama na samom vrhu. Ne gura se nigdje cijev, nego samo ovaj nastavak (bijeli na desnoj slici, u sredini cijevi) i to ne ništa na silu, nego koliko ide. Ideja je da se crijeva što bolje napune vodom/ tekućinom. Tekućina iz posude stigne do rektuma preko ove prozirne cijevi i to tako da se samo odvine _nešto kao improvizacija pipe_. Postoje i balon pribori za klistiranje, nešto poput ovoga:
Razlika je u tome da se ovdje balon napuni vodom/ tekućinom i onda se ona _tjera_ van uz pomoć pritiska rukom na balon. Takav je jednostavniji za upotrebu, ali...tamo gdje sam ja kupovala imao je preveliki _analni nastavak_, pa sam odustala.
Klistiranje je najbolje napraviti ovako kako je opisala miumiu – ležeći na lijevom boku i malo se masirati i okretati kako bi se voda što bolje rasporedila po crijevima. Ne mora se ležati u kadi, može i na nekom udobnijem mjestu. Postoji još položaja u kojima se može obaviti.
Ima jedan odličan site na kojemu se nalaze odgovori na sva vaša pitanja:
http://www.enemainfo.com/faq.html