Sirova hrana i frutarijanstvo

Otvoreno o veganstvu
Odgovori
aspalatus

Post Postao/la aspalatus »

filo je napisao/la:ovo mi frend poslal nakon kaj sam mu poslal one gornje linkove pa komentirajte, istražite, kaj god
negde sam čital da su sjemenke hempa (cannabis) nešto najzdravije kaj postoji, ima sve nutra kaj treba organizmu, i moreš samo na njima živeti
ahahh i vise od samog zivljenja :palac:
filo

Post Postao/la filo »

miumiu je napisao/la:Mislim da je hemp konoplja.
dobro jutro :)
filo

Post Postao/la filo »

raw vegani i ostale sirovine, jedete li tikvu ko sirovo?
miumiu

Post Postao/la miumiu »

filo je napisao/la:raw vegani i ostale sirovine, jedete li tikvu ko sirovo?
Nisam presnojedka ali mislim da to ne bi trebao biti problem glede tikvica, tikava, bundeva i sl. Kao i npr. sirovi šampinjoni, to mi je skroz ok.
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Kupio sam danas Bonita banane..20kg-125kn na Zelenoj trznici

Odlicne su..ful friske

Koja je inace cijena?..znaci ovo ispada 6,25kn/kg
vuycha

Post Postao/la vuycha »

ogi je napisao/la:Kupio sam danas Bonita banane..20kg-125kn na Zelenoj trznici

Odlicne su..ful friske

Koja je inace cijena?..znaci ovo ispada 6,25kn/kg
7,50 - 10 kn/kg
Ogi
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la Ogi »

Vec dugo za dorucak jedem samo domaci kruh..ne zelim nista mazati na njega..mazati si oci

Odlucio sam biti sirovojed svaki dan do rucka..:zujo:..a jeste me zarazili

Imam brdo banana i narandja..
Jabuke mi se gade kupiti.. :(
Sta da jos kupim..gdje??
Znaci..dorucak..turbo brza priprema
vuycha

Post Postao/la vuycha »

ogi je napisao/la:Odlucio sam biti sirovojed svaki dan do rucka..:zujo:..a jeste me zarazili
:skace:
ogi je napisao/la:Imam brdo banana i narandja..
Jabuke mi se gade kupiti.. :(
Sta da jos kupim..gdje??
Znaci..dorucak..turbo brza priprema
Sada kada nije sezona izobilja oslanjam se najviše na naranče, jabuke, banane i mrkvu. Kupujem gotovo isključivo na Trešnjevci, ponekad na Dolcu. U principu, kupim kaj god ima, a može se sirovo jesti.
filo

Post Postao/la filo »

ogi je napisao/la: Odlucio sam biti sirovojed svaki dan do rucka..:zujo:..a jeste me zarazili
da ja sam već 4 dana tak.. 2 male čaše soka od raznog voća u razmaku negdje 1,2h, a pred ručak eventualno još jedan od povrća. a od tdad do kraja dana normalno
miumiu

Post Postao/la miumiu »

vuycha je napisao/la: Sada kada nije sezona izobilja oslanjam se najviše na naranče, jabuke, banane i mrkvu. Kupujem gotovo isključivo na Trešnjevci, ponekad na Dolcu. U principu, kupim kaj god ima, a može se sirovo jesti.
A cikla, karfiol, korabica, mladi kupus... kaj nije to baš fino sirovo? :shock:
Jedete li kiselo zelje, vi presnojedci? Ono je jako zdravo jer sadrži laktobacilus i puno vitamina C.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

ogi je napisao/la:Kupio sam danas Bonita banane..20kg
OMG kaj nismo zaključili *koliko* je zdravo jesti banane. Ok banana-dvije. Ali 20 kg... :oci:
vuycha

Post Postao/la vuycha »

miumiu je napisao/la:
ogi je napisao/la:Kupio sam danas Bonita banane..20kg
OMG kaj nismo zaključili *koliko* je zdravo jesti banane. Ok banana-dvije. Ali 20 kg... :oci:
Pa neće odjednom pojest. Rasporedit će kroz dan :D
vuycha

Post Postao/la vuycha »

miumiu je napisao/la:
vuycha je napisao/la: Sada kada nije sezona izobilja oslanjam se najviše na naranče, jabuke, banane i mrkvu. Kupujem gotovo isključivo na Trešnjevci, ponekad na Dolcu. U principu, kupim kaj god ima, a može se sirovo jesti.
A cikla, karfiol, korabica, mladi kupus... kaj nije to baš fino sirovo? :shock:
Jedete li kiselo zelje, vi presnojedci? Ono je jako zdravo jer sadrži laktobacilus i puno vitamina C.
Naravno. Spomenuo sam samo voće, ali odnosi se i na povrće. Ne jedem kiseli kupus nego sirovi, nakosam na trakice s ostalim. U zadnje vrijeme ne začinjavam uopće salate jer mi pregazi sve okuse. Naribam mrkvu, ciklu, daikon, narežem salatu, kupus, krastavac, karfiol itd. Što mi je pri ruci.
miumiu

Post Postao/la miumiu »

vuycha je napisao/la:Naravno. Spomenuo sam samo voće, ali odnosi se i na povrće.
AFAIK mrkva je povrće.
vuycha je napisao/la:Ne jedem kiseli kupus nego sirovi
Pa i kiseli je sirov ako/dok ga ne skuhaš.
ejla

Post Postao/la ejla »

ej, bok svima!!!
nova sam tu, u biti nadjoh vas skroz slucajno :shock: :palac:
anyway, jedem 100% raw vec 2 godine, u biti zadnje 3 god. od 4 do 11 mj. 100%, a ostatak godine vecinom.. nemam pojma kak skvadra racuna da je 78, 90 il whatever % raw :smijeh2:
uglavnom, jedem sve ... voce (sve, uglavnom prijepodne - citaj dorucak & ranopopodnevni gablec :respekt: ) i povrce ( sve osim krumpira :viking: ) i klice( uglavnom mungo i leca) popodne.
bas je lijepo naci ekipu koja je cula za boutenko family & kojima anne widgemore (mislim da se malo drukcije pise??) nije strange
;)
bravo za banane - moram priznati da ih ja uistinu puno potamanim, da ne idem bas previse u detalje tih 20ak kg je onak za tjedan dana...
jedina fora je kaj ih je zblendam u multiću sa hrpom blitve/spinata il neceg tamnozelenog lisnatog - high in klorofil i totally high sa svim neophodnim mineralima i vitaminima... ak je domace i nespricano, of course :palac: ( osobno , u zadnje 2 god. nisem takla nist od sintetskih i dr. multića, a nist mi ne fali... osim koje daske :skace: , al sta ces, tak sam rodjena... mozda zraste koja s vremenom :D ).. osim toga greens sprecava onaj nagli high in energy sindrom, nakon kojeg se inace naglo skomiras... tj. mislim da je strucni izraz *usporava nagli rast secera u krfci *.. :palac:
eto, za pocetak to je sve od mene... nazalost il bolje receno, na srecu, nisam bas tip koji visi puno za kompom - uglavnom svaki slobodni trenutak jurim negdi u prirodu, tak da ... imajte se rad i vid'mo se kad dragi bogo da... nadam se skoro :)
pozdrav
saan
Odgovori